Re: Operatie Vietnam

Heroïne en cocaïne was in jaren 70 en 80 heel duur, tenzij je tot de elite behoorde was je denk ik aangewezen op zelf dealen, prostitutie of misdaad. Denk ooit gelezen te hebben circa 5000 BEF/gram in 80s voor zowel coke als heroïne? Of is dat overdreven?

Als je dagelijks een gram gebruikt zit je dus al aan 150 000 BEF per maand? Dat is 3750€ ... in die tijd enorm veel geld. Als je dan ook nog coke bij gebruikt x2? Hoeveel zijn na 6 maand nog in staat om normaal te functioneren? Het is een verwaarloosbare minderheid die normaal blijft functioneren.

Enkel de hele rijken kunnen dit gebruik verdoezelen. De rest zit ligt in no time in de goot.

12

Re: Operatie Vietnam

Men spreekt over 200.000 bef per dag! Zelfs al kostte cocaïne 5000 bef/gram dan zou die brave man 40 gram consumeren op één enkele dag! Niet echt realistisch denk ik.

13

Re: Operatie Vietnam

Beste club_le-happy-few, in de jaren 80 kostten een gram cocaïne of heroïne in Nederland gemiddeld 200 gulden. Maar er is een wezenlijk groot verschil, tussen heroïne en cocaïne. Cocaïne is lichamelijk niet verslavend (dat wil zeggen dat het lichaam niet afhankelijk wordt van cocaïne), maar wel treedt heel snel geestelijke verslaving op. Dit wil zeggen dat je heel erg snel heel erg veel zin hebt om cocaïne te gaan gebruiken.

Heroïne daarentegen zorgt ervoor dat je na een aantal keren/weken gebruik, lichamelijk verslaafd raakt aan deze stof. Heroïne is zeer verslavend en het lichaam raakt snel gewend aan de drugs. De kans en mate van verslaving ligt aan verschillende factoren zoals genetische aanleg, privé omstandigheden, opvoeding, etc. Heroïne kan een gelukzaliggevoel geven, een bepaalde high, het afvlakken van emoties, etcetera ... Na een aantal weken gebruiken van heroïne zal diegene lichamelijk verslaafd raken.

Waar de gebruiker eerst voor deze effecten heroïne gebruikte, zal bij langdurig gebruik de reden veranderen. Zodra de gebruiker stopt steken ontwenningsverschijnselen de kop op. Deze klachten verdwijnen direct wanneer iemand opnieuw heroïne gebruikt. De gebruiker zal dus niet meer voor de roes gebruiken, maar om te ontvluchten van de ontwenningsverschijnselen. Daarnaast wordt het geluksgevoel van het begin niet meer ervaren. De verslaafden gaan vanaf dit moment heroïne gebruiken om zich normaal te moeten kunnen voelen. Pas als hij of zij dan weer heroïne heeft gehad, voelt hij of zij zich weer normaal. Vanaf dat stadium ben je dus lichamelijk zwaar verslaafd.

Kun je op zo'n moment, niet aan je dagelijkse behoefte van heroïne komen, dan wordt je lichamelijk heel erg ziek. De meeste verslaafde kunnen dan niet eens meer rechtop staan, ze hebben dan gigantische buikkrampen en diarree. Daarna beginnen hun botten spieren, alles eigenlijk, hun hele lichaam pijn te doen, net als een extreem zware griep. Zodra je dan een heel klein puntje heroïne gaat gebruiken verdwijnen deze pijnen en symptomen als sneeuw voor de zon.

Dit is dus een heel groot verschil met cocaïne, cocaïne doet dit niet met je lichaam. Maar mensen die cocaïne gebruiken die willen geestelijk steeds meer, om je hersenen maar met dopamine te belonen. Met andere woorden: van cocaïne kun je lichamelijk niet ziek worden.

Mensen die gecontroleerd drugs gebruiken kunnen eigenlijk best heel erg oud worden. Een oude Buurman van mij is achterin de 70 en nog steeds heroïne verslaafd. Het is dus niet zo dat je na een paar maanden niet meer kunt functioneren.

Sorry dit is een heel lang relaas geworden, maar eigenlijk heb ik maar één ding te zeggen: Blijf er vanaf!

En trouwens nog een ding, tegenwoordig is heroïne in west-europa lichtbruin of grijs van kleur. In de jaren 70 en 80 was heroïne in west-europa wit van kleur. Dit was de zogenaamde Chinese heroïne. Tegenwoordig komt de Europese heroïne vanuit Turkije over de weg naar Europa. Nederland is een belangrijke markt en doorvoerhaven. Deze Turkse heroïne komt uit Pakistan, Afghanistan of Iran en wordt “bruine heroïne” genoemd. Het wordt volgens een ander procedé gemaakt dan de witte heroïne. Deze heroïne wordt meestal geraffineerd in Turkije. En sinds de oorlog in Afghanistan kost die heroïne bijna niets meer in verhouding tot vroeger. Een kilo heroïne van goede kwaliteit uit Afghanistan, kost in Nederland tegenwoordig, plusminus €13000.

Re: Operatie Vietnam

Ik heb geen ambitie om junk te worden smile Vreselijk dat men zichzelf zo'n miserie kan aandoen. En hun omgeving vaak mee de afgrond in trekken. Het gros van de junks vlucht om psychologische redenen, en dan ben je een vogel voor de kat. Degene die met heroïnegebruik kunnen omgaan, zijn toch wel een minderheid.

Dealers zijn wat mij betreft massamoordenaars, en zouden ook zo moeten bestraft worden. Zowel de grote als kleine garnalen. Ik vind dat men hier soms ook licht over gaat. Het was maar een dealer, pooier of straatcrimineel... (Castris, Albert,...) geen moordenaar. Wie dergelijke harddrugs dealt zit niet in met een mensenleven, waarom zou hij dan ook niet in staat zijn om moordpartij te plegen tegen betaling?

15

Re: Operatie Vietnam

club_le-happy-few wrote:

Wie dergelijke harddrugs dealt zit niet in met een mensenleven, waarom zou hij dan ook niet in staat zijn om moordpartij te plegen tegen betaling?

Dat is wel heel kort door de bocht.

16

Re: Operatie Vietnam

Ik hoop oprecht dat niet iedere café baas een potentiële moordenaar is! wink Het is natuurlijk offtopic doch zou het een heel goede zaak zijn om drugs uit het strafrecht te halen! Daar zouden de drugsbonzen een serieuze financiële kater aan over houden!

Gecontroleerde productie en verkoop met taks erop. De drooglegging werkte niet, "the war on drugs" werkt eveneens al 50 jaar niet.

17

Re: Operatie Vietnam

"Operatie Vietnam" geen aanhoudingen

Beweren dat de klopjacht van het parket van Nijvel woensdag een maat voor niets is geweest, is enigszins naast de waarheid. Tijdens de huiszoekingen, volgens sommigen een 25-tal, die woensdag zowel in Waals-Brabant als in het Brusselse werden verricht, zijn immers wapens, een carnavalmasker, drugs, een dolk, enz. gevonden. Ook werden enkele personen, onder wie een gewezen Belgische huurling, ondervraagd. Ze werden achteraf vrijgelaten. Gisterenmiddag werd nog een man van vooraan in de twintig en afkomstig uit Waals-Brabant, ondervraagd.

Omdat bij "Operatie Vietnam" van het Nijvelse parket in de eerste plaats werd gezocht naar mannen van grote gestalte, werd de Waals-Brabander meegenomen voor verhoor. Die man is geen onbekende voor het gerecht en in zijn geboortestreek is hij gekend als een haantje de voorste. Hij kon echter vrijuit gaan.

Het blijft intussen toch twijfelachtig of door "Operatie Vietnam" van het parket van Nijvel, het onderzoek naar de doders van Eigenbrakel, Overijse en Aalst, in een bepaalde richting kan worden georiënteerd.

Zowel te Brussel als bij het parket van Nijvel, grijpt men nu elke kans aan om bewijsmateriaal te verzamelen. Om die reden mag een zich nog aan grootscheepse acties verwachten.

Bron: Gazet van Antwerpen | 22 November 1985

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube