21

Re: Jean-Jacques Cordonnier

the end wrote:

Dat Obelix en Astrerix in het bende-dossier ook echte vrienden zijn, had ik niet gezien door hun leeftijdverschil. Dit maakt het allemaal nog veel interessanter!

Ik heb wel een keer gedacht dat Asterix Féret is en Obelix de kolos. Je vindt via google makkelijk een foto van de twee.

Re: Jean-Jacques Cordonnier

Whoknows wrote:

Bozo was eerst een punker dan een skin en nadien "gewoon". Hij was een vriend van Lammers en Weykamp.

Zie » Forum

Bozo was een gekende figuur. Een punk die rondhing in Brussel stad; Agoragalerij, Beurs, Muntplein, ... In de Agoragalerij hingen grote foto's van hem, fotoshoots, omdat hij erg opmerkelijk was. De punks uit de rand kenden hem ook, van zien. Zelf ontmoette ik hem enkele keren op die plekken. Vond hem arrogant en agressief. Het waren oppervlakkige contacten samen met vriendenpunks uit het Pajottenland zeg maar. Ook de kroeg DNA werd gefrequenteerd als er optredens waren. Ook daar trof ik die Brusselse punks aan.

Hij was toch wel verscheidene jaren punk hoor en wanneer precies hij uit die scene verdwenen is kan ik mij niet herinneren. Of hij skinhead werd weet ik niet. Dat er agressieve en gevaarlijke skins waren heb ik aan den lijve ondervonden. Dat de ordediensten hem en zijn nabije entourage kenden is zeker zo. Net zoals hij gekend was door elke Brusselse punk en ver daarbuiten. Of hij dus WNP was? Volgens mij was er buiten herrie schoppen niet veel mee aan te vangen en of dit dus past in een organisatie als WNP betwijfel ik. Bozo liep sowieso in de kijker bij de ordediensten!

Deze info voor wat het waard is maar, wel uit eigen ervaring.

Re: Jean-Jacques Cordonnier

Volgens een bron heeft Bozo onderdak verleend aan een gekende Franse negasionist wanneer hij Frankrijk moest vluchten ivm zijn rechtzaak

24

Re: Jean-Jacques Cordonnier

Merovinger wrote:

Ik vond nog deze info over het overlijden van een zekere Jean-Jacques Cordonnier bij een autoongeluk. Ik weet niet of het hier om dezelfde persoon gaat maar in de wagen werd heel wat Nazi materiaal gevonden en de bestuurder van de wagen was lid van de extreem-rechtse groep Assaut.

Over de groep L'Assaut:

Extreem-rechtse PNFE-cel actief in België

Er zou een Belgische vleugel bestaan van de Parti Nationaliste Français et Européen (PNFE) waarvan onlangs in Frankrijk een aantal militanten werden gearresteerd op verdenking van racistisch geweld. De Belgische sectie zou worden geleid door een beroepsmilitair, aldus het anti-fascistisch maandblad “CelsiuS”.

De PNFE-afdeling zou de codenaam L’Assaut (stormloop) dragen en wordt volgens “CelsiuS” geleid door een instructeur van het 12de Linie te Spa. “CelsiuS” onthult dit in een open brief aan minister van Landsverdediging Coëme.

Volgens “CelsiuS” zouden de leden van de Belgische extreem-rechtse groepering hebben deelgenomen aan een aantal gewelddadige actiefs zoals de raid tegen het benefietconcert van SOS-racisme in de maand mei van vorig jaar te Brussel. Leden van “L’Assaut” zouden bovendien hebben ingestaan voor de bewaking van en boekenstand op de jongste boekenbeurs in Brussel waar Nazi-propaganda werd gemaakt. De “Assaut-cel” zou een 15-tal actieve militante tellen.

PNFE-Frankrijk kwam onlangs in het nieuws met de inbeschuldigingstelling van haar voorzitter Claude Cornilleau en de verantwoordelijke voor “interne veiligheid” Serge Lecanu. Beiden worden beschuldigd van aanslagen op immigrantenhomes in het Zuiden van Frankrijk.

“CelsiuS” legt tenslotte nog een verband tussen “L’Assaut” en Westland New Post van Paul Latinus. “L’Assaut” zou eveneens het nazistisch gedachtengoed propageren en zijn structuur zou op militaire leest geschoeid zijn. De extreem-rechtse militie zou bovendien een aantal leden tellen die tot taak hebben het leger te infiltreren en er geweld te prediken.

Een woordvoerder van het ministerie van Landsverdediging zei donderdag dat de minister op basis van het artikel in “CelsiuS” een onderzoek heeft laten instellen.

Bron: Gazet van Antwerpen | 13 Oktober 1989

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube