Xenophon wrote:Klopt niet volledig: de boekhouding van Delhaize is onder de loupe genomen maar natuurlijk, stel dat er betaald werd, dat ga je daar niet in terugvinden (of toch niet rechtstreeks).
Waarom geen huiszoekingen etc: waar in het strafwetboek staat dat het betalen van losgeld strafbaar is en dat een burger of privaat bedrijf wettelijk verplicht is om zoiets te melden?
U kijkt niet het wetboek, want anders zou u wel weten dat het niet verboden is om (bij niet-verdachten) huiszoeking te doen ter verzameling van bewijzen met betrekking het misdrijf dat wordt onderzocht en ik heb ook onder andere aliassen mijn best gedaan om duidelijk te maken dat je het niet per se moet zoeken bij het bedrijf of de bedrijfsactiviteiten van Delhaize zelf, maar zeker ook bij personen die op een of ander wijze bij Delhaize waren betrokken, welke personen (meer) in de privé-sfeer een scheve schaats hebben gereden, waardoor zij onder de valste vlag van ‘wij persen (het bedrijf) Delhaize af’ in privé konden worden afgeperst, onder bedreiging van het vermoorden van bezoekers van Delhaize-supermarkten.
Overigens geloof ik helemaal niet in dat gelul over een zakelijke afpersing van Delhaize.
Xenophon wrote:Ik weet niet of ze dom waren. Wie hing er aan het kruis te creperen?
Juist op het moment waarop God de helpende hand moest bieden, liet hij/zij/het zijn zoon in de stront zakken. Zoiets heet verlating van een hulpbehoevende, wat ook strafbaar is. Ik ben er zo klaar mee!
Geen zakelijke afpersing van Delhaize, waarom ze (natuurlijk) niets vonden in de boekhouding van Delhaize en een zakelijke afpersing, onder bedreiging van het doden van supermarktbezoekers is, komt mij als volstrekt onlogisch voor. Het probleem of kwaad zat immers aan/bij Delhaize betrokken (privé-)personen, wier (schaduw)boekhoudingen minutieus hadden moeten worden onderzocht.
In de bloedige overvallen op de Delhaizewinkels in 1985 zie je geen strategie om het land te ontwrichten. Nochtans zijn daar zestien doden gevallen, ook kinderen, en dompelden ze het land onder in angst.
Vos: “Daar heb ik altijd gedacht aan afpersing. Het was een periode waarin veel grote bedrijven te maken kregen met afpersers: Battard (later opgegaan in Colruyt, red.), GB-Inno-BM, Nestlé. Die fabrikant kreeg brieven waarin geld werd geëist, of men zou gif in de babyvoeding mengen. In sommige van die afpersingsdossiers waren Bouhouche en Beijer verdachten. En dan was er ook het plan van Bouhouche om supermarkten op grote schaal af te persen. Dat plan was al tot in een ver stadium voorbereid: er was zelfs al een tunnel gegraven naar de riolering waarlangs ze met het losgeld konden vluchten met een bootje, dat ook al gestolen was."
“Het afpersingsspoor werd door de onderzoekers van tafel geschoven, omdat ze nergens een bewijs van betaling van losgeld vonden bij Delhaize. Daar heb ik het moeilijk mee. Ik denk dat de overvallen zijn gestopt omdat De Killer is gedood. En dus hoefde Delhaize niet meer te betalen. Maar dat wil niet zeggen dat die afpersing er niet is geweest.”
Bron » Nieuws
Tegenslag blijkt onze hersenen blijvend te kunnen veranderen.