901

Re: Madani Bouhouche

Als je dat artikel leest, had Bouhouche bovennatuurlijke krachten: iemand op een bepaalde locatie waar die geen binding mee had op de stoep laten wachten en het dan zo regelen dat hij daar net op dat moment voorbijraast en een plausibele uitleg had voor het ‘ongeval’.

902

Re: Madani Bouhouche

John Muller zou overleden zijn in Nederland en dit na een hartinfarct. Ik dacht dat Bouhouche zelfs klacht ingediend had tegen Kuijpers.

Ik schrijf "zou" want Willy Cuijpers schudde dit natuurlijk niet zomaar uit zijn mouw. Ik heb hem zeer goed gekend en kende hem als een (h)eerlijke mens. Koppel hier aub geen politieke elementen aan.

Wat ik ook bizar vind is dat Hugo Coveliers ooit zei:

"In het BRTN-programma De Zevende Dag heeft VLD-senator Hugo Coveliers gezegd dat de speciale commissie die belast was met het onderzoek naar de bende van Nijvel de identiteit kent van de 'Reus van de Bende van Nijvel'. Volgens de senator kreeg de commissie twee jaar geleden een brief van twee gerechtelijke onderzoekers die zeiden dat de reus een rijkswachter was bij het Speciale Interventie Eskadron. De 'Reus van de Bende van Nijvel' was een van de daders van een reeks bloedige overvallen in de jaren 80."

Via nog een ander (off.) communicatiekanaal weten we "Wij kennen de hoofddader". Wie of wat mogen wij nog geloven? Ik weet het al lang niet meer. 't is gemakkelijk gezegd dat we ons bij de feiten moeten houden. Hugo Coveliers en Willy Cuijpers kenden mekaar namelijk ook zeer goed, ze zaten ooit samen en de Volksunie.

903

Re: Madani Bouhouche

Xenophon wrote:

Als je dat artikel leest, had Bouhouche bovennatuurlijke krachten: iemand op een bepaalde locatie waar die geen binding mee had op de stoep laten wachten en het dan zo regelen dat hij daar net op dat moment voorbijraast en een plausibele uitleg had voor het ‘ongeval’.

Hij kan de man ook per toeval daar hebben gezien en besloten hem aan te rijden.

Misdaadcolumn: 'Het Mysterie Muller'

(...) Een ander verhaal dat meteen mijn aandacht trok was het ‘Mysterie Muller’. Mijn reportage over deze zaak begon, net als de gifmoord waarover ik vorige week schreef, met een knipsel dat Peter R. de Vries op mijn bureau had gelegd.

“Rijkswacht wellicht achter moord op Nederlandse zakenman,” kopte het artikel. Nu zou je beginnen met een zoekactie op Google, maar dat was er in die tijd nog niet bij. De research bestond uit een telefoontje naar knipseldienst Matla in Den Haag, waar twee bejaarde dames al decennialang volgens een onnavolgbaar systeem stukjes uit de kranten knipten en in enveloppen stopten. Een redelijk antieke werkwijze, maar voor die tijd werkte het prima en iedere journalist wist de weg naar de dames Hubers en Kortekaas te vinden. Ook ik werd weer niet teleurgesteld; de dames hadden een mooi bundeltje knipsels over het moordcomplot voor me klaargelegd.

Het kwam erop neer dat een Vlaamse politicus zo z’n twijfels had bij de dood van de Nederlandse zakenman John Muller.

De man was in de jaren 80 op de stoep voor een hotel aan de Louiselaan in Brussel door een aanstormende politieauto aangereden. Opzettelijk, zo leek het. De bestuurder had niet geremd, maar tot een onderzoek was het nooit gekomen, ondanks dat slachtoffer Muller de aanrijding niet had overleefd. Jaren later waren getuigen gaan praten. Zo bleek de rijkswachter niemand minder te zijn dan Madani Bouhouche, een twijfelachtig type dat later verwikkeld was geraakt in allerlei louche zaken, waaronder zelfs de moordpartijen van de Bende van Nijvel. Volgens enkele tipgevers zouden Muller en Bouhouche elkaar hebben gekend. Muller zou te veel hebben geweten van een wapenroof waarbij de ex-rijkswachter betrokken was geweest en daarom uit de weg zijn geruimd.

Via via kwam ik in contact met een broer van John Muller.

De man ontving mij in zijn huis in Nieuwegein en was stomverbaasd dat zijn broer werd genoemd als slachtoffer van een moordcomplot. John was vertegenwoordiger, leefde inderdaad in België en was overleden aan de gevolgen van kanker. De man trok een lade open en haalde wat paperassen tevoorschijn, waaronder een paspoort, afsprakenkaarten van een ziekenhuis en een agenda. “Gekregen van het ziekenhuis in Luxemburg waar John is overleden,” sprak de broer.

Dit klonk minder spannend dan het krantenstukje. Ik bladerde door de paperassen en zag niets dat mijn argwaan wekte. Maar diep van binnen waarschuwde een stemmetje mij dat dit allemaal onderdeel kon zijn van een geraffineerde samenzwering. Wat zouden ze in het Luxemburgse ziekenhuis over de zaak te zeggen hebben? “Nooit bellen,” had Peter R. de Vries me geleerd, “erop af.” Na vier uur rijden stapte ik het ziekenhuis binnen. In de afsprakenkaarten van Muller had ik een naam zien staan: “M. Di Cato, oncoloog.” Tot mijn opluchting liet de arts me binnen en niet gehinderd door het medisch geheim vertelde hij me wat er was gebeurd. De heer Muller was inderdaad in het ziekenhuis opgenomen geweest en uiteindelijk overleden aan de gevolgen van maagkanker.

Ik wist genoeg, het complotverhaal kon de prullenbak in.

Maar ergens bleef ik zitten met de vraag hoe het verhaal de wereld in was geholpen. Een verzinsel? Waren feiten en namen door elkaar gehaald? We zullen het nooit weten, want vrijwel alle betrokkenen in het verhaal zijn inmiddels overleden.

Bron: Panorama | 23 Oktober 2021 | panorama.nl

904

Re: Madani Bouhouche

Wel ongelofelijk, na het bizarre verhaal van baron de Bonvoisin, opnieuw beschuldigingen die volledig uit de lucht gegrepen blijken te zijn.

Dergelijke verhalen doen natuurlijk niet af aan de mogelijke betrokkenheid bij bendefeiten van sommige verdachten, maar het creëren van een aura van 'ze waren overal bij betrokken' rond bepaalde personen kan natuurlijk wél vragen oproepen ...

Re: Madani Bouhouche

Dat verhaal van Henk Strootman werd hier in 2020 al geplaatst door Ben (zie deze post). Strootman zelf berichtte er ook al over op het forum in 2017 (zie deze post).

In deze post van pimper in het topic Juan Borges wordt een artikel van 20 oktober 1988 van Christian Souris vermeld, dat verscheen in het tijdschrift Pourquoi Pas. Ook het verhaal van "J.M." en diens bizarre dood komt daar in aan bod. Als die post van pimper klopt, dan wil dat zeggen dat het verhaal over John Muller dus al in 1988 de ronde deed.

In 1990 bereikt het verhaal dan Willy Kuijpers (en de Nederlandstalige kranten). Zijn info zou afkomstig zijn van "tipgevers" en "documenten van de gerechtelijke politie in Brussel" (zie het artikel van het AD dat edd hier plaatste).

De Nederlandse journalist Peter R. de Vries leest dat artikel uit 1990 ook, zet er zijn collega Strootman op, die vervolgens ontdekt dat Muller gewoon aan kanker gestorven is. Iemand (en/of de GPP van Brussel) heeft dus - vermoedelijk in 1988 al - een verhaaltje verzonnen om Bouhouche verdacht te maken.

Was 1988 ook niet het jaar waarin de GPP van Brussel plots afkwam met een lijst van ex-BOB'ers die zogezegd chantageplannen hadden met video's over de Roze Balletten? Ook dat verscheen in 1990 plots in de pers. De Roze Balletten zijn misschien wel het beste onderwerp als je iets in het belachelijke wil trekken/de vis wil verdrinken. Beetje zoals dat verhaal over Leon Finné die vlak voor zijn dood een video over de Roze Balletten zou zijn gaan bekijken bij rijkswachter Golenvaux. Ook dat verhaal bleek achteraf verzonnen te zijn. (Een verhaal dat Beijer desondanks nodig vond om op het Franstalig forum kracht bij te zetten door te vertellen dat Finné ooit aan hem werd voorgesteld door Golenvaux.)

Ik heb sterk de indruk dat iemand bewust verhalen/dwaalsporen aan het planten was via politierapporten en pers.

906

Re: Madani Bouhouche

patrick111: idem dito met oa. de betrokkenheid van Paul Latinus met al dan niet de betrokkenheid van de WNP, Bultot en de zelfmoord van een jongen uit het home te Sint-Genesius-Rode, de brand bij Pour omwille van de zogenaamde bekendmaking van de Roze Balletten (Pour had overigens die primeur zelfs niet!), de betaling van enkele leden van de Staatsveiligheid aan 3 journalisten om baron de Bonvoisin in dit verhaal te betrekken, de door enkele leden van de GP gelanceerde piste dat Stay Behind achter 'de Bende van Nijvel' zat, etc etc.

907

Re: Madani Bouhouche

Ik denk dat we dan in de eerste plaats misschien moeten kijken wié in staat is/was tot dergelijke manipulatie. In minstens één geval (de journalisten) komen we dan toch uit op Staatsveiligheid vermoed ik. Ik zie eerlijk gezegd ook niet zo heel veel individuen/organisaties met een dergelijke invloed.

Volgende vraag is dan: wie (personen) en waarom ...

908

Re: Madani Bouhouche

Dat is niet zo moeilijk, dan moeten we bij de top van de Staatsveiligheid zijn. Om te beginnen hier » Forum

Dit was een post van Ben. Hetgeen hij hier beschrijft past perfect in het plaatje van andere voorbereidingen die door diverse "groepen" gemaakt werden. Parallel met deze actie waren er wijzigingen bij de militaire component van de veiligheidsdiensten. Ik kan dit tot in den treure blijven uitleggen maar dat heeft blijkbaar weinig zin. Ik kan aannemen dat het zeer moeilijk is te geloven dat uitgerekend die dienst die ons moest beschermen minstens mededader zou zijn.

et is veel gemakkelijker te geloven dat de Bende van Nijvel een aantal boefjes waren o.l.v. een paar gedegradeerde of ontslagen gendarmes (zelfs het feit dat o.a. Bouhouche ontslagen werd klopt totaal niet) die dan inderdaad op hun beurt een aantal gangsters inhuurden. Weer anderen volgen dan de piste van de drugs. Ik blijf zeggen en schrijven en denken dat het een én en en verhaal is.

909

Re: Madani Bouhouche

Kenniz05 wrote:

Volgende vraag is dan: wie (personen) en waarom ...

Dit zou toch De Cruciale Vraag in het bendeverhaal en op het forum moeten zijn? Maar we blijven in het sprokkelhout rondstruikelen... de hoge bomen vrdwijnen in de mist ...

910

Re: Madani Bouhouche

Ben het volkomen eens met jou. Maar eigenlijk is hier weinig interesse voor de opdrachtgevers of mede-opdrachtgevers (of zie ik dat verkeerd?). Ellenlange discussie over details die er in mijn ogen weinig toe doen zijn hier vaak schering en inslag. Hippa verwoordde het zo: "Het hele verhaal gaat over de uitvoerders ... de laagste rang in een heel complex verhaal.

Wat betreft die "laagste in rang" is het motief duidelijk.Geld of misschien een vrijpas ivm andere activiteiten. Het is zelfs misschien mogelijk dat zelfs zij niet goed wisten voor wie of wat ze werkten.

Hoe kan je nu een zaak oplossen als je de opdrachtgevers niet kent denk ik dan, want dan is ook het motief niet gekend.

"Het is een beslissing die geen enkele speurder kan begrijpen", schreef Ben. Awel, het was een beslissing die ik ook niet begreep. Ik begreep ze pas na een gesprek met een kolonel die mij sprak over alle mogelijk voorbereidigen die er overal plaats vonden. Hier is al 36 keer gezegd dat x of Y de sleutel zijn of waren tot het oplossen van de Bende. Wat mij betreft was de Staatsveiligheid niet de sleutel maar de loper die in staat was vele deuren te openen (of in dit geval te sluiten). Waarom legde de Staatsveiligheid anders dwaalsporen? Hoe kan je anders het verspreiden van valse PV's noemen.