Re: Golden State Killer

Klopt inderdaad Zenga, maar had ik ook duidelijk vermeld. Maar de verschillen in de landen zijn me wel duidelijk.

22

Re: Golden State Killer

Jongens, op daze manier gaan we de bende niet klissen hoor. Ik heb de indruk dat het forum stilstaat. Iedereen heeft zijn zegje gehad, sommige zeer interessante pistes zijn bewandeld, maar resultaten zijn helaas achterwege gebleven. Ik wacht vol ongeduld op nieuwe ontwikkelingen. Ik hoop dat een of andere speurder meeleest en ons inlicht hoever ze staan. Of heeft een welbepaald forumlid iets zinnigs te melden? Hope so!

Re: Golden State Killer

Hoi Reneke, wacht met smart op je forum opgang trekkende info.

24

Re: Golden State Killer

Het forum heeft in de voorbije 10 jaar wel vaker rustige periodes gekend. Redenen daarvoor liggen voor de hand:

  • Mooi weer (terrasje, bbq, tuin, ...)

  • Iemand is zich in een nieuw boek aan het verdiepen

  • Iemand heeft eventjes genoeg van het Bende van Nijvel-verhaal, na zowat non stop onthullingen sinds september

  • Iemand heeft gewoon geen tijd

En laat ons ook niet vergeten dat het forum tot voor kort een nogal woelige periode heeft gekend, waardoor sommige leden bvb. per e-mail zijn beginnen corresponderen. Dat kost ook weer tijd om dat te "normaliseren".

25

Re: Golden State Killer

Als jullie nieuws willen over de Bende van Nijvel, zou het dan niet beter zijn om geen energie meer te steken in de dwaalsporen? Bv. niet meer over Bois de la Houssiere maar spoorlijn 87 en de carrière du Lessines. Daar brandt de lamp! De Bende van Nijvel oefende daar.

Re: Golden State Killer

Juiste opmerking Kenza, maar wat is een dwaalspoor of niet? Ik ben het tijdspad Bende van Nijvel voor me zelf compleet aan het strippen, weg met namen, weg met plaatsen, zelf weg met België gerelateerd zaken enz. Geen ruis en dan proberen een rode draad te ontdekken wat past in dat tijdspad over die jaren. Even ten overvloeden misschien voor mijn zelf, alle berichten hier van forumleden stel ik zeer op prijs en hebben mijn volle aandacht.

27

Re: Golden State Killer

kenza wrote:

ls jullie nieuws willen over de Bende van Nijvel, zou het dan niet beter zijn om geen energie meer te steken in de dwaalsporen? Bv. niet meer over Bois de la Houssiere maar spoorlijn 87 en de carrière du Lessines. Daar brandt de lamp! De Bende van Nijvel oefende daar.

Daar ben ik niet volledig mee akkoord. Als je een dwaalspoor als echt spoor volgt, is dit een belemmering voor dat onderzoek. Als je ontdekt dat je een dwaalspoor hebt gevonden die bewust aangelegd is door de daders, dan kan dat dwaalspoor soms meer waard zijn dan een niet-dwaalspoor. Sterker zelfs, een aangelegd dwaalspoor door de daders, waarbij ontdekt werd dat dit een opzettelijk aangelegd dwaalspoor door hen is, dat is geen dwaalspoor meer maar een spoor.

Volgens een getuigenis werd de Mercedes (incl. nummerplaat) in Lessines gezien toen "de bende" daar aan het oefenen was. Zelfs als de getuige de waarheid spreekt en alles 100% zeker juist heeft gezien, dan kan dit even goed een dwaalspoor zijn. Het zou zelfs behoorlijk straf zijn moest het geen dwaalspoor zou zijn dan. Vuurwapenschoten, dat lokt een hoop kijklustigen behalve in een bosrijk jachtgebied waar de buurt het geluid van die schoten ondertussen gewend is.

Probeer even in te leven in de gedachte van diegene die ofwel dader ofwel (logistiek) voorbereider is van de overvallen van de Bende van Nijvel: het liefst van al wil je geen sporen naar de identiteit achter laten, maar ALS er dan toch iets is wat misschien gezien kan worden, dan zorg je dat dit niet gelinkt kan worden aan "uw bende". Nog beter is dat de onderzoekers het zou linken aan iemand anders. Het liefst van al iemand die realistisch is. Een nummerplaat van een alleenstaande dame die haar auto enkel gebruikt om de zaterdag boodschappen mee te doen, speurders zouden al snel door hebben dat dit een dwaalspoor is. De nummerplaat van een auto van iemand die betrokken is bij een of meerdere paramilitaire oefeningen, dat is een gedroomd dwaalspoor. Of je die persoon/personen nu kent of niet, een betere nummerplaat voor een dwaalspoor ga je bijna niet vinden.

Verder zou het niet echt slim zijn om dezelfde wagen+nummerplaat te gaan gebruiken voor zo'n opvallende verplaatsingen naar oefeningen als voor de overvallen zelf denk ik.

kenza wrote:

De Bende van Nijvel oefende daar

Als je dat niet met 100% zekerheid kan zeggen, dan is het fout om zo'n uitspraak te doen. Iets voorzichtigere uitspraken zouden beter zijn denk ik.

Non semper ea sunt quae videntur