291

Re: Jean Bultot

Ben wrote:

Simpel, hun auto wou niet starten.

Dat is de eerste keer dat ik dit ergens lees. Vanwaar komt dit? Het is alleszins nogal kras mocht dat effectief de reden zijn.

292

Re: Jean Bultot

Dat klopt natuurlijk niet. Ben vindt het gewoon leuk links te zeggen als ik rechts zeg. Smiley.

293

Re: Jean Bultot

fenix wrote:

Warme wapens bewaren is dat logica? Slachtoffers opbellen is dat logica?

Ja, pesten is logisch.

Hot guns: Moordenaars stoppen niet voor de politie. Als de wapens in beslag worden genomen, is dat van de lijken van de moordenaars. Anders niet. Het kan handig zijn om hot guns te houden: Als het politieonderzoek dichter bij u komt, is het mogelijk om iemand anders te laten arresteren met. Hij zal voor u naar de gevangenis gaan. Het is logisch en het is praktisch.

Als je wilt manipuleren, is dat veiliger dan papieren verbranden in het bos.

Ik was het vergeten... Welke band houdt hot guns? Smile.

294

Re: Jean Bultot

ctrix wrote:

Dat is de eerste keer dat ik dit ergens lees. Vanwaar komt dit? Het is alleszins nogal kras mocht dat effectief de reden zijn.

Ik kan dit niet formeel bevestigen met PV's maar nochtans is deze simpele uitleg verre van uitgesloten. Mogelijks zijn er getuigen die de daders bezig gezien hebben nadat ze uit het warenhuis gekomen zijn.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Jean Bultot

Uit de verklaringen van Jean Bultot heb ik vooral onthouden :

  • Hoofdmotief Bende van Nijvel: drugs voor wapens

  • Aalst: Nederlanders

  • Preparatie voertuigen: Bouhouche, het beest, Alain Weykamp

  • Extreem rechts is een dwaalspoor

  • Ik heb zelf niets met de feiten te maken

Ik heb ze aflopend gerangschikt van grote plausibiliteit naar vrij onwaarschijnlijk.

296

Re: Jean Bultot

Uit alle gevonden getuigenissen en de reconstructie blijkt nergens dat de wagen niet startte. 1 getuige dacht dat de wagen (Golf) onbewaakt en met draaiende motor op de paking stond. Twee getuigen spraken van een tweede soortegelijke Golf die gelijktijdig vertrok en een andere richting uit reed.

(Wat ik dan wel eigenaardig vind is dat bij de reconstructie het verkeerde model Golf gebruikt werd.)
Maar het grote probleem is dat er zeer belangrijke PV 's verdwenen zijn. Dat was toch de reden waarom men het archief van Marie-Jeanne moest aanslagen?

297

Re: Jean Bultot

Fenix, tot op de dag van vandaag is er bij mijn weten onduidelijkheid over hoe de Golf van Aalst er exact uitzag. Er zijn verschillende getuigenissen over dat voertuig, gaande van de kleur tot over de kwestie of het nu een 3-deurs of 5-deurs was. Ik was er niet bij natuurlijk maar een vluchtwagen met draaiende motor maar zonder bewaking laten staan, dat lijkt me een riskante strategie.

Aan de andere kant, een vluchtauto parkeren op een parking waar die maar langs één makkelijk te blokkeren uitgang wegkon lijkt me ook niet zo slim en dat hebben ze wel degelijk gedaan.

298

Re: Jean Bultot

Xenophon wrote:

Ik was er niet bij natuurlijk maar een vluchtwagen met draaiende motor maar zonder bewaking laten staan, dat lijkt me een riskante strategie.

Wie gaat het in zijn hoofd halen om in de buurt van de auto van die schietgrage barbaren te komen?

299

Re: Jean Bultot

ctrix wrote:

Wie gaat het in zijn hoofd halen om in de buurt van de auto van die schietgrage barbaren te komen?

It only takes one. Het is een single point of failure, als zoiets gepland wordt kunnen die best zoveel mogelijk vermeden worden. Maar ik ben akkoord, ze hebben wel meer dergelijke stommiteiten gedaan en diverse keren onwaarschijnlijk veel geluk gehad.

En het veilgheidsapparaat was er gewoon niet klaar voor, dat is ook een harde waarheid.