Re: Jean Bultot
Het T-shirt en de medaillon (hanger) zijn precies dezelfde. Welke betekenis zou dat hebben?
You are not logged in. Please login or register.
Bende van Nijvel → Andere Personen → Jean Bultot
Het T-shirt en de medaillon (hanger) zijn precies dezelfde. Welke betekenis zou dat hebben?
White Pride » en.wikipedia.org | www.adl.org
Onderstaand foto + 2 inzooms van Bultot in rambo-style aan de telefoon met dezelfde halsketting en pistool op z'n desk.
Zoals Charly vermeld is dit een "keltisch kruis". Behalve dat dit door het Keltisch Christendom als symbool wordt gebruikt, wordt het ook door door extreemrechtsen als "White Power"/"White Pride" logo gebruikt en nog door tal van andere extreemrechtse/neonazistische bewegingen zoals Stormfront.
Waarvoor het bij Bultot staat heb ik geen idee van.
Bultot is trots op zijn blanke huid/feit dat hij tot het blanke "ras" behoort. In tegenstelling tot nazi's, KKK, ... is zijn racisme niet gericht tégen bijvoorbeeld de zwarte huidskleur, want hij had (?) een zwarte vriendin. Hoe dit allemaal te combineren valt, moet je mij ook niet vragen.
Bultot zal het zeker opgescharreld hebben tijdens zijn Zuid-Afrikaanse doortocht. Het Keltisch kruis was ook een symbool van het Apartheidsregime.
Het T-shirt en de medaillon (hanger) zijn precies dezelfde. Welke betekenis zou dat hebben?
Zoals gesteld door anderen is dat symbool het Keltische kruis, wat ook het symbool was van de extreem-rechtse groepering Front de la Jeunesse. Bultot heeft zijn sympathieën voor extreem-rechts nooit onder stoelen of banken gestoken.
Bedankt voor de info. Bultot is wel erg fanatiek blijkbaar. Als je dat al persoonlijk op je draagt openlijk.
Bultot is wel erg fanatiek blijkbaar.
Telefonerend met een vuurwapen in handbereik, lijkt me behalve het hangertje ook tamelijk fanatiek.
Bultot als lid van de Bende van Baasrode:
"Onder de veroordeelden bevindt zich ook Jean Bultot. Hij krijgt drie jaar gevangenisstraf wegens medeplichtigheid. Volgens Van Esbroeck trad Bultot immers tot tweemaal toe op als opdrachtgever bij diefstallen van video-apperatuur. Beide diefstallen werden gepleegd door Salesse en Van Esbroeck."
"Verder was er ook de opmerkelijke samenwerking met gevangenisdirecteur Jean Bultot, die de bende meermaals aan het werk zette."
Voor diefstal van onbelangrijke spulletjes krijg je geen 3 jaar gevangenisstraf, he. Ging het opdracht geven van Bultot daarom niet wat verder? Er is de uitspraak van Van Esbroeck, misschien is die wat overroepen, maar heeft Bultot inderdaad een aantal opdrachten tot overval gegeven.
Charly je kan het antwoord op je vraag terugvinden in de artikels die ik heb gepost over de Bende van Baasrode » Forum
Het speurdersteam, onder leiding van onderzoeksrechter Freddy Troch, pakte vrijdag ook nog uit met een aantal nieuwe elementen in het stilaan metershoge dossier van de bende. Zo werd onder meer bekend dat nu ook in deze zaak een aanhoudingsbevel is uitgevaardigd tegen de (ex-)adjunct-directeur van de gevangenis in Sint-Gillis, Jean Bultot. Deze laatste werd eerder al vernoemd in verband met de Bende van Nijvel. De Bende van Baasrode zou in zijn opdracht twee zware diefstallen hebben gepleegd. (...)
Er werden aan dit lijstje trouwens nog twee gewapende overvallen toegevoegd: één op het postkantoor te Binche (augustus 1985), een andere op de Quick-shop van de GB te Sint-Pieters-Leeuw. De twee zware diefstallen in Waterloo en Haine-Saint-Pierre, waarvan het onderzoek heeft uitgewezen dat ze eveneens aan de bende toe te schijven zijn, zouden zijn gepleegd in opdracht van Jean Bultot.
Daarnaast werd Bultot ook veroordeeld voor de heling van kasbons van een pastoor uit Wieze » Forum
Dat Bultot de De Staerke’s kende, is zeker. Zo kwam hij trouwens een eerste keer in de knoei. Hij werd zelfs aangehouden op 7 mei 1985 (en pas vier maanden later vrijgelaten)nadat hij in het bezit was gevonden van kasbons, gestolen ten nadele van de pastoor van Wieze. De gevangenisdirecteur had een ex-gedetineerde naar de bank gestuurd om de kasbons te innen, terwijl hij in een café vlakbij zat te wachten. De kasbons had hij gekregen, zo zei hij, van Leopold Van Esbroeck, één van de verdachten van de Bende van Baasrode, en vriend van Philippe De Staerke, met wie hij de inbraak bij de pastoor trouwens zou hebben gepleegd.
Bende van Nijvel → Andere Personen → Jean Bultot
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.