Re: Stopzetting onderzoek

Het gaat erom dat de zaak tot op de bodem moet zijn uitgezocht, wat mede betekent dat die onderzoeksrechter vanaf het moment waarop die persoon de belastende verklaring over die onderzoeksrechter (in privé) naar buiten bracht, zich had moeten terugtrekken als onderzoeksrechter, tenzij - bijvoorbeeld - is gebleken dat de onderzoeksrechter (in haar hoedanigheid van privépersoon) toen onmiddellijk aangifte heeft gedaan tegen die persoon wegens smaad of laster. Sowieso mag je dan niet wachten als onderzoeksrechter, me dunkt.

Tegenslag blijkt onze hersenen blijvend te kunnen veranderen.

232

Re: Stopzetting onderzoek

VRT - De Zevende Dag - 30 Juni 2024

Advocaat Mstr. Callebaut:

We zitten met een dossier van ongeveer 4.000.000 bladzijden. Als je dat vergelijkt, de eifeltoren en de boerentoren op mekaar. Daar staan namen in. De waarheid staat in het dossier. Alleen, ze moeten ze willen zien en er ook iets mee willen doen. Dat is het probleem. Ik geloofde in het Rechtssysteem en ik zit nu 44 jaar aan de balie, en hoe wij Justitie hebben zien evolueren dat is enorm. De kwaliteit is achteruit gegaan, benoemingen die gebeuren waarbij je uw vragen stelt. Je ziet zaken gebeuren in een dossier zoals in dit dossier (Bende van Nijvel) die totaal tegen alle Rechtssystemen ingaan, die tegen de Wet in zijn.

Waar men toch verder doet niettegenstaande men daarop wijst en zegt zo en zo. Men hecht daar geen geloof meer aan. Justitie is serieus achteruit gegaan.

Het belet ons niets om de namen naar buiten te brengen. Ze zitten in het dossier maar er word niets mee gedaan. Wanneer je zaken aanbrengt, ik heb zaken aangebracht 1,5 jaar geleden van een Diplomaat, die toch niet de eerste den beste is die gedurende 30 jaar in de Diplomatie heeft gezeten, die dossiers opgevolgd heeft, die namen kent, die namen, die plaatsen die feiten aangebracht heeft, het is medegedeeld geweest. Een volledig bundel aan het Federaal Parket. Men heeft het gewoon naast zich neergelegd.

Wat doet het uit dat men namen noemt, de namen zijn gekend, er gebeurde niets mee. Dat is het probleem juist.

Men heeft het dossier in 1990 op een onwettige manier overgeheveld van Dendermonde naar Charleroi. Dat is de doodsteek geweest. Men heeft ervoor gezorgd dat er nooit nog iets bovenkomt. Stel dat er morgen iemand zijn vinger opsteekt en zegt: “Ik heb het gedaan”, men krijgt die man nooit nog voor een Rechtbank. Dat is gedaan. Dat is nietig op alle mogelijke vlakken. Men heeft een nietig onderzoek gevoerd. 40 jaar lang is men aan het onderzoek bezig geweest.

In Dendermonde was men 5 jaar bezig en ze waren op de goede weg. Men heeft zelfs de mensen van de Delta Cel, de mensen van het onderzoek in Dendermonde en onderzoeksrechter Troch, men heeft die mensen zelfs op een bepaald moment aangehouden vanuit Charleroi. Omdat men dacht ‘zij hebben het onderzoek gemanipuleerd’.

Het is net het omgekeerde en dat is juist het probleem.

Die verjaringsaffaires, men heeft al drie keer in de loop der jaren dit aangepast. Ik heb daar mijn bedenkingen bij. Wanneer men vandaag de onderzoeksrechter gaat ontlasten van het onderzoek dan is er volgens mij geen onderzoek meer. En als er geen gerechtelijk onderzoek meer is, is er ook geen onderzoek geheim meer.

Dan denk ik dat de mogelijkheid bestaat om dat dossier in te kijken.

Men zegt wel, het is onverjaarbaar, ik heb daar mijn bedenkingen bij.

Men kan tijdens een wedstijd de regels van de wedstrijd niet veranderen. En ik denk dat die verjaring een groot probleem gaat zijn als dat ooit zover zou komen. Volgens mij is het dossier al lang verjaard, jaren geleden. Men zegt nu het is niet waar maar ik heb daar mijn bedenkingen bij.

Ik denk met de nieuwe regering met een Minister van Justitie die van wanten weet, er misschien nog mogelijkheden zijn. Maar ik zeg U, 40 jaar lang, 4.000.000 bladzijden, ik nodig u uit om het te lezen. Je hebt ongeveer 20 jaar nodig als je 500 bladzijden per dag leest. Ik wens u proficiat, of u gaat stoppen of iets anders doen, misschien dat u zich daartoe geroepen voelt.

David (HIPA)

De moorden op de parkings waren geen overvallen maar afrekeningen om bepaalde personen uit te schakelen.

T.a.v. HIPA : Wat het dossier betreft om daarvoor 1.500 euro te moeten betalen dan bent u helaas verkeerd ingelicht. Ik heb hierover al geschreven op het forum. Het is betaalbaar voor de eerste Burgerlijke Partij die zich aanmeld bij de Onderzoeksrechter. Alle navolgende aansluitende betrokken partijen bekomen het dossier volledig gratis.

Ondertussen ben ik wel ingelicht dat er zich problemen stellen met de schriftelijke aanvragen door slachtoffers / nabestaanden in het dossier dat blijkbaar in Charleroi ter zijde wordt gelegd. Dat had men ook gepoogd bij een andere familie die ondertussen het dossier hebben toe gekregen. Wederom een tergende situatie vanuit Charleroi waar de rechten van nabestaanden en slachtoffers worden geschonden.   

Mogelijkheden? Het dossier terug overhevelen naar Dendermonde en een wettig onderzoek terug heropenen. De heer D’HAESE als Minister van Justitie?

233

Re: Stopzetting onderzoek

Den Djozen als minister van Justitie. Dat zou nogal wat geven, welbespraakt als hij is.

234

Re: Stopzetting onderzoek

Bossi, zou het kunnen dat je hierboven het voornaamste woord vergeten bent, namelijk het woord terreurspecialist. De zaken die meester Callebaut aanbracht waren het werk van een terreurspecialist dacht ik. (Het was de man die jij hierboven diplomaat noemde.)

235

Re: Stopzetting onderzoek

Maggiore wrote:

Den Djozen als minister van Justitie. Dat zou nogal wat geven, welbespraakt als hij is.

Man, stop ermee. Je bent niet zo anoniem als u zou denken. Stop er a.u.b. mee. De Heer D'Haese is volgens mij nog de enige politieke persoon die je nog hoort en ziet als het over de BVN gaat. Wat ben je met een welbespraakt persoon die dode mussen in de handen legde van de overgebleven sukkelaars in de BVN?   

Fenix wrote:

Bossi, zou het kunnen dat je hierboven het voornaamste woord vergeten bent, namelijk het woord terreurspecialist. De zaken die meester Callebout aanbracht waren het werk van een terreurspecialist dacht ik. ( Het was de man die jij hierboven diplomaat noemde. wink

Ik heb de uitspraken overgenomen en neergeschreven zoals Mstr. Callebaut meedeelde in het interview, Fenix. Ik zal het verder eens nakijken of verder navraag doen. Hij sprak inderdaad over een Diplomaat zoals ik schreef.

236

Re: Stopzetting onderzoek

Uiteraard ben ik niet anoniem. My name Maggiore. Lago Maggiore.

237

Re: Stopzetting onderzoek

Maggiore wrote:

Uiteraard ben ik niet anoniem. My name Maggiore. Lago Maggiore.

Uw schrijven getuigt van veel respect voor de slachtoffers. Zoals Wiske Pret !! Het valt echt niet op.

238

Re: Stopzetting onderzoek

U ziet dingen die er niet zijn. Charles Bonnet syndroom?

239

Re: Stopzetting onderzoek

@Maggiore, als u zo graag aandacht wilt, open dan een OnlyFans account, maar tieft hier alstublieft op!

Re: Stopzetting onderzoek

Maggiore was nochtans geband en daar is hij weer terug. Tezamen met Wiske Pret. Een dubbel profiel hebben is toch verbodden ?