301

Re: Stopzetting onderzoek

Youssou N'Dour wrote:

https://www.lunion.fr/id622430/article/ … surent-que

Het onderzoek is nog niet gesloten.

Zit weer helaas achter de betaalmuur.

Re: Stopzetting onderzoek

https://www.facebook.com/share/p/8KYNrEFm61Z6Jvs9/

Tegenslag blijkt onze hersenen blijvend te kunnen veranderen.

303

Re: Stopzetting onderzoek

https://www.facebook.com/patrick.ramael

Cold case et patate chaude...

Een zeldzaam voorbeeld van deze antinomie wordt in België gegeven met het geval van de "Brabantse moordenaars".
Het is ontegensprekelijk een cold case, want al meer dan veertig jaar is deze reeks moorddadige overvallen (28 doden en vele gewonden) onopgelost.
En tegelijkertijd is het een gevoelige kwestie waarbij het riskant is om een oplossing te bieden, aangezien er in dit geval zoveel mislukkingen zijn geweest.
Op 28/06/2024 had de Belgische federale justitie de burgerlijke partijen gedagvaard om het einde van deze zaak aan te kondigen, en vervolgens, in het proces, de pers om aan de bevolking van het land het einde van het onderzoek te verkondigen.
Maar de dag ervoor heb ik namens vier civiele partijen aanvullende onderzoekstaken ingediend waarover de met de zaak belaste magistraat, na raadpleging van het federaal parket, binnen een maand moet beslissen.
De bal ligt dus in het kamp van de onderzoeksrechter. Ik wacht, en alle burgerlijke partijen in de zaak met mij, met belangstelling, zijn beslissing, die daarom snel moet worden genomen om aan de wettelijke termijnen te voldoen.

Laten we in de tussentijd een artikel van Guillaume Lévy noemen, dat gisteren in de krant L'Ardennais werd gepubliceerd.(Vertaling)

https://i.servimg.com/u/f89/19/86/44/34/img-2010.jpg

304

Re: Stopzetting onderzoek

imaginez la tristesse des familles.........en de colère en de dégout.........en ons belastingsgeld........en de onschuldigen die werden beticht............en.............en..........

Wat ik me afvraag, stel dat bijkomende onderzoeken aanvaard zullen worden, welke speurders gaan dat onderzoek doen? En alweer dezelfde onderzoeksrechter die bijkomend onderzoek afwimpelde omdat het zogezegd donker was terwijl het helemaal nog niet donker was. ........Dat is toch met de moed der wanhoop dat je die onderzoeken vraagt.

Van meester Ramael hebben we gehoord dat hij vroeg naar een zoekfunctie om in het dossier te zoeken. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat slachtoffers een dossier kregen van ongeveer 3.000.000 bladzijden zonder zoekfunctie, toch blijkt dit zo te zijn volgens de slachtoffers. Zou dat nu echt kunnen dat de cel in dit dossier manueel moet zoeken, weet dat iemand ?

Re: Stopzetting onderzoek

Vraag het gewoon aan je favoriete boswachter, Fenix.

306

Re: Stopzetting onderzoek

He's back, bitches!' met veel poeha en vuilspraak kondigde ons mateke de terugkeer van .............aan. Ons doel is hetzelfde mateke, dit soort opmerkingen brengt ons niet dichter bij ons doel, integendeel. Mijn vraag was niet gericht aan boswachters noch stropers.

De vraag van Meester Ramael was een zeer praktische maar legitieme vraag die ons een inkijk in de werkelijkheid van dit dossier gaf. Ik hoor langs alle kanten dat een kat haar jongen niet terugvindt in dit dossier. Is het dan zo abnormaal dat ik mij openlijk de vraag stel of speurders ( en of advocaten) op die manier moeten werken? Waarmee ik ook onrechtstreeks suggereer  dat het voor slachtoffers op die manier onmogelijk moet zijn of zou zijn een advocaat te betalen die zich het dossier eigen maakt.

Hoe dan ook zijn de rechten van de verdediging langs alle kanten geschonden als je 't mij vraagt. Ik eindig met een volgende open vraag, hebben de slachtoffers nog de moed ( laat staan het geld) om de Belgische staat aan te klagen ?

Re: Stopzetting onderzoek

Wat is er gebeurd met de klachten over/tegen onderzoeksrechter Martine Michel? Is zij (tuchtrechtelijk) veroordeeld?

Tegenslag blijkt onze hersenen blijvend te kunnen veranderen.

308

Re: Stopzetting onderzoek

Ik vermoed dat de speuders wel een zoeksleutel zullen hebben. Het heeft anders niet veel zin om 3 miljoen pagina's door te nemen. Voor iemand met een beetje kennis moet het toch ook mogelijk zijn om AI op dit dossier los te laten.

309

Re: Stopzetting onderzoek

AI is geen wondermiddel. Eerst en vooral moet je zelf weten wat AI moet zoeken in de beschikbare bronnen. Daarna moet je een AI maken die kan doen wat jij wilt dat het doet. Een ander probleem voor dit dossier is dat veel informatie gewoonweg niet leesbaar is voor een bot / AI. Je gaat dus eerst zeker moeten zijn dat alle informatie goed "leesbaar" is.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Stopzetting onderzoek

Youssou N'Dour wrote:
Etienne1420 wrote:

Er zijn regels. Ze kunnen zulke monsters niet ontvangen. Jean-Pierre Adam zou dat moeten weten. Het parket wilde niets horen over "nieuwe" sporen. Nu is het parket boos op Jean-Pierre Adam.

Het parket heeft boter op haar hoofd en draagt nog steeds zelf - zelf! - mede de verantwoordelijkheid voor obstructie van het strafrechtelijke onderzoek. Ik ga hier geen ‘bloemlezing’ houden over het door of namens het parket verdonkeremanen van bewijsstukken, want dan moet ik kotsen. Datzelfde parket zou vervolgens overlegging van (DNA-)bewijs niet ‘bon ton’ vinden, Enfin, laat ik er maar over ophouden.

Het enige wat de cel Waals-Brabant moe(s)t doen, is dat DNA vergelijken met het DNA dat is gevonden op een of meer rekwisieten van de Bende van Nijvel. De Belgische straf(proces)wetgeving en de ongeschreven regels van behoorlijke strafrechtspleging vormen geen beletsel om zo’n vergelijking door te voeren. Het was politie noch justitie die dat DNA heeft verzameld, neen, het waren een of meer burgers die dat DNA hebben verzameld, terwijl vooral boeven en burgers boeven vingen en vangen, zo ook in België, dus wacht (ook) federaal procureur Marianne Capelle nog op?

Zo kan het partiële DNA-spoor dat is aangetroffen in het bloedspoor op het kogelvrije vest, worden vergeleken met het op 7 maart 2023 namens de cel Waals-Brabant geweigerde DNA-spoor, welk spoor zal kunnen worden aangetroffen op de grijze doek in het transparante zakje nummer 5. Dat DNA-spoor komt onder andere uit bij wijlen Thierry Sliman en wijlen Xavier Sliman. Echt waar! Hoe duidelijk en simpel kan het zijn?

Zakje nummer 5 zou zomaar € 250.000,- waard kunnen zijn en - nog veel belangrijker - voor de slachtoffers van de Bende van Nijvel een brug naar de antwoorden op hun vragen kunnen vormen.

Bovendien zegt een DNA-match in deze zaak meer dan 2 miljoen bladzijden sinds 13-03-1982…

C.P., hebben een of meer burgerlijke partijen de onderzoeksrechter verzocht om het in augustus 2023 aan onderzoeksrechter Martine Michel overhandigde DNA-spoor, welk spoor kan worden gelinkt aan Thierry en Xavier Sliman, te vergelijken met het DNA-spoor dat is gevonden in het bloed op het op 06-11-1986 in het Kanaal Brussel-Charleroi gevonden kogelvrije vest?

Ik stel hier die vraag, op basis van de hypothese dat een getuige op 09-11-1985, kort voor de overval op de Delhaize in Aalst, een (mijns inziens) op Thierry Sliman gelijkende persoon als bestuurder van een Volkswagen Golf heeft gezien (bron: https://www.youtube.com/watch?v=7ciUlaRCi5g; robotfoto, op basis van de verklaring van die getuige: https://www.hbvl.be/cnt/aid942188), Thierry Sliman volgens de (Franse) ex-politiemannen Jean-Pierre Durin en Robert Chauderlot het profiel had van een moordenaar (bron: https://ertsberg.be/boek/de-bendes-achter-de-bende/), Thierry Sliman verdacht werd van het plegen van huurmoorden en een toenmalige goede vriend van Thierry Sliman, Patrick Verdin, hem aanwees als lid van de Bende van Nijvel (bron: https://www.amazon.de/25-ans-avec-Thier … B1Q3GT7H), waarbij Verdin en passant wees op het bloed op het op 06-11-1986 in het Kanaal Brussel-Charleroi gevonden kogelvrije vest, dat volgens Verdin van Thierry Sliman is (bron: https://www.youtube.com/watch?v=pDZUNpEuvuQ), met de toevoeging dat oud-politieman Eddy Nevens op 09-11-1985 met scherp heeft geschoten op een overvaller, wellicht Thierry Sliman, die mogelijk met een kogelvrij vest aan was gezeten in de geopende kofferbak van een wegrijdende Volkswagen Golf, waardoor die Sliman, mogelijk na te zijn getroffen door een kogel, een open klap-/slagwond onder zijn kogelvrije vest heeft opgelopen,  met een bloedspoor op dat kogelvrije vest als gevolg.

Dat Thierry Sliman mogelijk ‘de killer’ was van de Bende van Nijvel, in plaats van - mogelijk - Pierre Mandelli, moet u mij maar niet kwalijk nemen en dat er sprake is van maar twee DNA-sporen in dit dossier (https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/10/24 … d-koel-ho/), klopt niet (meer).

Tegenslag blijkt onze hersenen blijvend te kunnen veranderen.