Als geboren complotdenker vind ik volgende zin uit bovenstaande zo gek nog niet:
Ben wrote:Stel dat dit echt het moordwapen was, dan kunnen we ons de vraag stellen of iemand het heeft verstopt bij Bouhouche om hem verdacht te maken van de moord op Mendez en de Bende van Nijvel?
Indien dit werkelijk zou gebeurd zijn is er maar één mogelijke verdachte die ik dit zie doen en dat is natuurlijk Staatsveiligheid. Of ... eventueel de Trash unit van de SDRA. Dat Raes af en toe beroep deed op deze unit werd hier met andere woorden toegegeven.
"Ook Albert Raes en commissaris Smets moesten als getuige verschijnen voor het Hof. Contacten met Beijer? Nooit van zijn leven. Wat zouden ze? Maar voor hetzelfde Hof wierp de gewezen inlichtingenagent Michel Dufrasne nog een ander licht op de zaak. Volgens hem had Raes in 1982 wel degelijk een beroep gedaan op een speciale sectie die belast was het uitvoeren van de vuile zaakjes die het daglicht schuwden. Raes ontkent staalhard. Op dat ogenblik staat Raes niet langer aan het hoofd van de Staatsveiligheid. Hij is na afloop van de tweede parlementaire onderzoekscommissie gedwongen geweest ontslag te nemen. Ook zijn opvolger, Stephane Scheweback, komt getuigen. Of de Staatsveiligheid externe mensen heeft gebruikt voor het uitvoeren van bepaalde opdrachten, wil de voorzitter weten.
"Juan ‘Tonio’ Mendez-Blaya werd begin 1986 vermoord. Mendez was Area Sales Manager (afdeling Defensie) bij FN voor Midden- en Zuid-Amerika. Mendez werd met zes hollow point kogels koelbloedig en zonder sporen vermoord. Mendez werd vier keer in het hoofd geschoten (achter het linkeroor en in het linkeroogkas) en twee maal in de borst. Daarvoor werden wapens bij Mendez gestolen, onder andere handvuurwapens van FN.
Een voormalige medewerker van de Staatsveiligheid (VSSE): “In 89 vindt men in de brandkast van (topman van VSSE) Albert Raes 4 vuurwapens: 2 handvuurwapens FN GP 9 mm afkomstig van Mendez en 2 Colts .32 (7.65 mm) zonder nummer afkomstig van de CIA. Deze laatste wapens komen rechtstreeks uit de fabriek zonder nummer. Het zijn illegale en dus verboden wapens.”
In 1969 werd Raes adjunct administrateur-generaal van de Belgische Openbare Veiligheid, bij Ludovic Caeymaex, die hij in 1977 opvolgde. Hij oefende de functie uit tot in 1990. Hij werd in de uitoefening hiervan gesteund door de opeenvolgende ministers van Justitie, meer bepaald door Alfons Vranckx (die hem benoemde), Herman Vanderpoorten, Renaat Van Elslande, Philippe Moureaux en vooral Jean Gol.
Onder Raes maakte de VSSE zich iets losser van de VS (CIA) en probeerde meer samen te werken met Europese diensten. Niet iedereen was tevreden met die strategie."
» p-magazine.com
Het is natuurlijk niet meer of niet minder dan een mogelijk scenario.