711

Re: Waver: 30 September

Jullie kennen ondertussen allemaal mijn Gladio verhaal. Wat was Kintex? Juist.

Topic » Gladio Bulgarije

In de late jaren 60 werd in Bulgarije een tak van Gladio opgezet. Net als de WNP en de Turkse Grijze Wolven, ging het ook hier om aanhangers van extreem rechts. Eén van de leden was een man die gekend stond als "60". Zijn echte naam was niet gekend. Men wist wel dat hij van Uzbekistan kwam. Hij was groot, kaal en zwaar gebouwd. "60" was een oude vriend van de toemalige president Todov Zhivkova en werkte voor de Bulgaarse staatsveiligheid.

Hij stond in voor de beveiliging van de dochter van Todov. Maar hij was ook betrokken in een frontfirma Kintex, opgericht door enkele hogere officieren van de Bulgaarse inlichtingendiensten. Enerzijds verzorgde hij er de relaties met moslimlanden, anderzijds stond hij aan het hoofd van een doodseskader dat obstakels moest opruimen.

712

Re: Waver: 30 September

Fenix, Bulgarije toen = hardcore communistisch.
Kintex = staatsbedrijf, wapenleverancier van de PLO en alles wat links moslimnationalisme was.

Gladio = stay behind netwerk van NAVO/US, gericht op communisme-bestrijding.

Ben je nu aan het zeggen dat de communistische president van Bulgarije zijn eigen regime aan het ondergraven was?

Hage Maroun: falangist, familie van Gemayel, leider van de christelijke falange die gesteund werden door Israel en streden TEGEN o.a. de PLO.

Ik verwacht elk ogenblik een link tussen 'de Bende' en de moord op Kennedy te zien verschijnen ...

713

Re: Waver: 30 September

Poetin vs Trump: totaal verschillende politieke strekkingen maar toch zielsverwanten.
Communisme vs Fascisme: idem.

Dat Kintex-verhaal houdt wel degelijk steek. Uiteindelijk draait alles om poen en macht.

714

Re: Waver: 30 September

P-51 wrote:

Uiteindelijk draait alles om poen en macht.

Dat kan best zijn maar ik dacht dat het op dit forum ging over de bende van Nijvel, niet over the grand theory of everything. Misschien zijn al die theorieën één van de redenen dat het onderzoek nergens geraakt is.

715

Re: Waver: 30 September

Ok, laat ons terugkeren naar het winkeltje van Dekaise. Die maakte namelijk geluidsdempers voor de plaatselijke muziekvereniging. En Mendez die verkocht wapens aan ... euh ... een schuttersverening in Lapland. En FN verkocht wapens aan ... vul zelf maar in, zolang je maar een land kiest waar tegen uiteraard geen wapenembargo was. Ciolini, Bender en co waren toeristen in België die kwamen kaarten op de Brusselse grote markt. Al de rest, de onderzoekscommissie of dergelijke naar Italië en/ of Luxemburg of Spanje waren prive-uitstapjes van een paar magistraten die zich geen andere vakantie konden veroorloven.

En Bihay en Balfroid dat waren fantasten en daarom zijn ze uit het onderzoek gesmeten. 

Nog vergeten. Dat drugs geruild werden tegen wapens was natuurlijk een sprookje, die drugs kwamen immers niet uit het buitenland maar werden geteeld in de verwarmde serres van Overijse. Je hebt gelijk, wat zit ik hier te verzinnen over het buitenland terwijl we zoeken naar de Bende van Nijvel.

716

Re: Waver: 30 September

En de daders leefden , zoals 'Robin Hood en zijn vrolijke vrienden', lang en gelukkig in het Bois de la Houssière!

717

Re: Waver: 30 September

Dekaise:

4 heel plausibele verdachten (2/4 worden later zelf vermoord btw, 1 kan gelinkt worden aan Temse, 2 zijn minstens fanatieke wapenfanaten en -verzamelaars (& occulte wapentraffikanten)).

718

Re: Waver: 30 September

Belgische agent doodgeschoten

Bij een overval op een vuurwapenwinkel in de Belgische stad Waver - 20 km ten zuidoosten van Brussel - is gisterochtend een politieman doodgeschoten. De fatale schietpartij vond plaats nadat de eigenaar van de winkel de politie via stil alarm had gewaarschuwd. De drie gemaskerde overvallers openden het vuur en raakten een agent dodelijk terwijl de winkelier ernstig werd gewond. Ook twee klanten liepen verwondingen op. De gangsters wisten uiteindelijk te ontsnappen nadat zij tijdens hun vlucht nog twee politiemannen, die hen in hun wagen trachtten klem te rijden, met kogels hadden verwond.

Bron: De Telegraaf | 1 Oktober 1982