Re: Vragen

Django68 wrote:

Ik denk, en ik kan er naast zitten, dat de overval op Dekaise los staat van de andere feiten. Bij die overval droegen de daders geen masker. Getuigen meenden oa Bouhouche te herkennen. Ik denk dat het arsenaal aan wapens die daar buitgemaakt zijn onder verschillende bendes verdeeld werden en daarmee verschillende feiten gepleegd werden die geen verband met elkaar houden.

De aanval op Dekaise is via ballistiek (hetzelfde wapen) met Maubeuge verbonden. Ik zie echt niet Bouhouche een overval plegen op een kruidenierszaak. Ze droegen geen maskers, maar konden perfect worden opgemaakt, valse snorren of pruiken dragen.

Als het arsenaal verdeeld werd onder verschillende bendes, dan weten die bendes, als ze worden gearresteerd tijdens een overval, dat ze zullen verdacht worden van de moord van een politieagent (Haulotte in Waver). Zulke hete wapens gebruik je liever niet, als je met Waver niets te maken hebt. En als het toch zou zijn dat die wapens verdeeld zijn tussen verschillende bendes, is het toch raar dat die verschillende bendes altijd met 3 zijn, en altijd met een"reus" en een "oude".

332

Re: Vragen

Robert, en vergeet ook niet dat "links" er in die tijd, de jaren '80, er alle belang bij had om rechts te beschuldigen/incrimineren.

333

Re: Vragen

Er stond vandaag artikel oa in Het Nieuwsblad. Er zou een wetsvoorstel zijn dat staatszaken minimum 50 jaar geheim blijven. Allee dan zitten we op het schip van 50 jaar.

Re: Vragen

Van bleek naar getaand en terug

Ik had graag een idee van de snelheid waarmee je kunstmatig kan bruinen met hulp van Melanotan 2 en van de snelheid waarmee je terugkeert naar een meer normale huidskleur bij stopzetten van gebruik. Melanotan 2 werd in de jaren 80 al gebruikt in milieus van bodybuilders  (ook al omdat het de viagra van toen was).

Aangezien er een aantal keer expliciet sprake is van zowel 'bodybuilder' als 'getaand' in de daderbeschrijvingen lijkt de vraag me zeer relevant. Denk in het bizonder aan Dekaise die in de war leek door de vreemde huidskleur van 1 van de daders.

335

Re: Vragen

Omdat ze gesnoven hadden? Elkaar opgehitst. Was het niet de opdracht om ook kinderen te doden? Zoveel mogelijk onschuldige slachtoffers maken? Zonder drugs konden ze dat niet. Geen enkel normaal mens kan dat. Onschuldige kinderen doden

336

Re: Vragen

sherlock wrote:

... Geen enkel normaal mens kan dat...

Het probleem is sherlock dat we dit bekijken vanuit onze ogen, als normaal mens zijnde.

Bij psychopaten kun je er niet zomaar een motief aanhangen omdat die er wellicht niet is of voor een normaal mens niet als dusdanig herkenbaar is.

Het is een hele stap op een mens te doden, laat staan een kind. Het wil niet zeggen dat druggebruik van een normaal mens direct een kindermoordenaar maakt.

337

Re: Vragen

Psychopaten zijn Lone Wolfs met misschien 1 volger. Andreas Mandy had zijn dochter, Dutroux had zijn heks, Fourniret had ook zijn madam die slaafs was. De Gelder deed het alleen, enz ...Nee geen psychopaten. Wel gangsters die weten wat ze deden. Die zowieso extreem geweldadig konden zijn. En als die dan drugs gebruiken, gaan ze nog verder over de grenzen . Opgefokt. Jagen op prooien.

Re: Vragen

sherlock wrote:

Psychopaten zijn Lone Wolfs met misschien 1 volger. Andreas Mandy had zijn dochter, Dutroux had zijn heks, Fourniret had ook zijn madam die slaafs was. De Gelder deed het alleen, enz ...Nee geen psychopaten. Wel gangsters die weten wat ze deden. Die zowieso extreem geweldadig konden zijn. En als die dan drugs gebruiken, gaan ze nog verder over de grenzen . Opgefokt. Jagen op prooien.


Ja klopt! Ik noemde hen psychopaten maar in de echte definitie-betekenis heb je gelijk. Maar inderdaad hun gedrag: doorgedraaid/opgefokt en dus zich onaantastbaar wanend en schieten op alles wat beweegt en wie op hun pad komt. Bloeddorstig en ja zoals wilde beesten! De bende gewetenloze criminelen uit Frankrijk (zie piste van de heer Adam) past in dat plaatje! Buitengewoon gewelddadig en die konden doden zoals jij en ik een appel schillen. Gewetenloos dus! En er is nog wel een oud gangster in Frankrijk die een en ander weet. Die ook heel erg furieus reageert op de heer Adam. Die, en dat zag ik in een opgenomen filmpje van die man, echt begint te schelden met het schuim kwasie uit de mond en de heer Adam een smeerlap noemt. Een man die je alleszins niet in het donker wil tegenkomen.

Re: Vragen

De vraag of het psychopaten zijn is een overbodige vraag, de feiten spreken voor zich. Het brengt ons niets verder omdat psychopaten zowel op eigen houtje kunnen handelen als dat ze kunnen worden ingezet door hogere instanties wanneer de opdracht is te moorden en terreur te zaaien.

340

Re: Vragen

Spectator Of Life wrote:

.... Het brengt ons niets verder omdat psychopaten zowel op eigen houtje kunnen handelen als dat ze kunnen worden ingezet door hogere instanties wanneer de opdracht is te moorden en terreur te zaaien.

En op welke manier gaat dat dan in zijn werk dat ze door een "hogere instantie" ingezet worden?