541

Re: Patrick Haemers

Patrick werd niet veroordeeld omdat Patrick dood was.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Patrick Haemers

Hoe kwam hij in de gevangenis?

543

Re: Patrick Haemers

Gearresteerd in Brazilië en dan uitgeleverd aan België.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

544

Re: Patrick Haemers

Ben wrote:

Op 23 maart 1990 had informant X18 nog wat extra informatie. Achille Haemers zou door bemiddeling van Serge Fratsevitch in contact zijn gekomen met een lid van de Zuid-Afrikaanse ambassade. Deze persoon zou ervoor zorgen dat Patrick Haemers vervroegd vrij zou komen in ruil voor de videocassete van VDB. De betrokkene zou in rechtstreeks contact staan met Jean Bultot. Volgens Achille Haemers zou Patrick en Denise Tyack nog een grote som geld hebben op een geheime Zwitserse bankrekening.

Op 29 augustus 1990 verklaart informant X18 dat: "Een extreem-rechts advocaat, een vroegere vriend van Patrick Haemers, bezoekrechts heeft gevraagd voor deze laatste. Patrick Haemers stemde toe. Het betreft de genaamde Delhuvenne Etienne. De reden van de contactname is niet gekend, maar de betrokkene schijnt hoge politieke steun te genieten."

Die Delhuvenne is ook diegene die kortstondig opduikt als (niet door de familie gekozen) advocaat van Bruno Vandeuren op de moment dat laastgenoemde wou praten alvorens hij vermoord werd...

545

Re: Patrick Haemers

Merovinger wrote:

De beschoten geldkoerier van de Brick's Ziegler in Etterbeek zei vandaag in de docu De Bende Haemers dat Haemers hem verschillende malen met uiterst militaire precisie heeft beschoten. Het eerste salvo loste Haemers zonder problemen met één hand. Voor deze overval gebruikte de Bende Haemers munitie die toen zelfs nog niet door het Belgische leger werd gebruikt en die volgens de ballistisch expert makkelijk door een tank had kunnen schieten.

Er is met uiterst militaire precisie geschoten met kogels die gemakkelijk door een tank hadden kunnen schieten en toch kan de beschoten geldkoerier dit navertellen. Ofwel was die uiterste precisie toch niet zo precies (aangezien men het kan navertellen toch niets vitaal geraakt). Ofwel was de kogel toch niet in staat een tank te doorboren (anders had die kogel toch los door de geldkoerier gevlogen). Ofwel kloppen beide beweringen en moeten we vaststellen dat het schieten was om te verwonden, niet om te doden...

546

Re: Patrick Haemers

In maart 1989 vaardigde onderzoeksrechter Freddy Troch een opsporingsbevel (geen aanhoudingsbevel) uit tegen Patrick Haemers. Dit gebeurde naar aanleiding van een getuigenverklaring. Een getuige had tegenover de speurders gezegd dat ze Patrick Haemers in het Delhaize-warenhuis had gezien voor de bende toesloeg.

Wat weet Haemers van bloedbad van Aalst?

De Dendermondse onderzoeksrechter Freddy Troch heeft tegen de gangster, die wordt verdacht van de ontvoering van Paul Vanden Boeynants, met name Patrick Haemers (37), een opsporingsbevel uitgevaardigd.

Het parket van Dendermonde wil Patrick Haemers aan de tand voelen over de moordpartij bij Delhaize in Aalst, waar op 9 november 1985 achter personen werden afgeslacht door een niets ontziende misdadigersbende. Het gaat echter niet om een aanhoudingsbevel.

Een bediende van de Delhaize in Aalst verwittigde een tijd geleden het parket van Dendermonde omdat ze dacht Patrick Haemers in het warenhuis te hebben gezien voor de bende toesloeg. Voor de Dendermondse onderzoeksrechter was dit voldoende om een opsporingsbevel uit te vaardigen.

Niemand blijkt echter te weten waar de meest gezochte Belgische misdadiger van het ogenblik zich schuil houdt. Sommigen sluiten het niet uit dat hij ergens in Zuid-Amerika is ondergedoken, nadat Paul Vanden Boeynants op 14 februari werd vrijgelaten.

Haemers wordt er ook van verdacht de hand te hebben gehad in de moorddadige overval op het geldtransport van GMCI, einde januari in Groot-Bijgaarden. Voorst worden hem nog een ganse reeks andere hold-ups op geldtransporten van Securitas aangewreven.

Gebrek aan vertrouwen?

Het opsporingsbevel van de Dendermondse onderzoeksrechter Freddy Troch was niet van aard om de Brusselse speurders gunstig te stemmen. In de hoofdstad wordt er op gewezen dat er reeds een internationaal aanhoudingsmandaat bestaat tegen Patrick Haemers.

Het feit dat het parket van Dendermonde nu blijkbaar op eigen houtje achter Patrick Haemers wenst aan te zitten, is volgens Brussel een gebrek aan vertrouwen.

Het is niet de eerste keer dat Patrick Haemers wordt genoemd in verband met de misdaden van de nog altijd niet ontmaskerde Bende van Nijvel. Er is immers een nogal sterke gelijkenis met de reus van die zogenaamde Bende van Nijvel.

Patrick Haemers is bijna 1m90 groot, heeft blauwe ogen en blond haar. Indien hij ooit kan worden ontdekt, dan kan Haemers het onderzoek in heel wat onopgehelderde misdaden vooruit helpen.

In de ontvoering van Minsiter van Staat Paul Vanden Boeynants liet Haemers echter zoveel bewijsmateriaal achteloos rondslingeren, dat sommigen zich de vraag stellen wat de gezochte reus eigenlijk in het schild voert.

Is hij van veel verdachte zaken op de hoogte, weet hij wie en wat achter de Bende van Nijvel schuilt en is hij van plan dit alles aan het klokzeel te hangen tegenover onderzoeksrechter Troch?

Legerschoenen

Tijdens zijn persconferentie na zijn vrijlating had Vanden Boeynants het over zware legerschoenen die zijn ontvoerders droegen. Toen begin oktober 1983 de eigenaar van het restaurant “Aux Trois Canards” in Ohain door twee met carnavalsmaskers onherkenbaar gemaakte kerels koelbloedig werd doodgeschoten, droegen de daders ook zware legerschoenen.

In het lijvige dossier van de Bende van Nijvel zijn nog andere eigenaardige elementen waarbij de naam van Patrick Haemers valt. Dat weet ook de Dendermondse onderzoeksrechter Freddy Troch die over deze bizarre verbanden enige uitleg wil van de eertijds aan cocaïne verslaafde Patrick Haemers.

Bron: Gazet van Antwerpen | 13 Maart 1989

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

547

Re: Patrick Haemers

Denk niet dat dit hier al vermeld werd. Haemers in een interview:

"Ik kan niets bewijzen. Alles gebeurde in het zwart en ik kan uiteraard niet de namen geven van de mensen voor wie ik werkte. Dat is uitgesloten. In België stelde het niet zo veel voor: de gewone zooi van slagers, advocaten, winkeliers, dokters ... In Frankrijk werkte ik voor veel belangrijkere mensen."

Dit ging over zijn "werk" als geldsmokkelaar. Heb al een aantal keren horen zeggen dat er bij een poging tot verder onderzoek een njet kwam van de Franse Veiligheidsdiensten. Zou dat te maken gehad hebben met deze "belangrijke personen"? Geen idee eigenlijk, iemand?

» us.archive.org (pagina 48)

548

Re: Patrick Haemers

"Jij [Patrick Haemers] bent de reus" zei een flik mij op een ochtend in 1985, terwijl hij een machinepistool in mijn gezicht stak. "Jij was in Overijse en Eigenbrakel." Gelukkig vond mijn vrouw mijn alibi terug: een betalingsbewijs dat ik op een de avond van de overval had gegeten in het Brabantse restaurant Le Pagolo. Ik wist het zelf niet meer. "Jij hebt geluk" zei die flik. "Als je dat papiertje had weggegooid, dan was jij nu de reus van de Bende. Dan was je nu dood." (...)

Bron: De Bendetapes

549

Re: Patrick Haemers

Let wel: Het is natuurlijk niet bewezen, maar volgens getuigen in het restaurant is het koppel Haemers-Tyack de dag voor de aanslag komen eten en niet op de dag zelf. Speuders stellen zich dan ook grote vragen bij de echtheid van de datum op de rekening, ze vermoeden dat Tyack de datum heeft veranderd.

550

Re: Patrick Haemers

Bron?