In haar boek verwijst Patricia Finné de theorie dat haar vader vóór de overval in Overijse al vermoord zou zijn en dat zijn lijk op de parking is gedumpt, regelrecht naar de prullenmand. Finné was naar zijn autotelefoon gelopen om de politie te verwittigen nadat de jongen op de fiets door de Bende was afgeknald. De Reus merkt Finné op en opent het vuur. Léon Finné stort neer op de grond. De gemaskerde man nadert het lichaam van Finné, draait het lichaam met zijn voet om precies of hij het aangezicht van zijn slachtoffer wou zien, en maakt hem af met een ultiem hagelschot.
Niemand van de familieleden van Léon Finné heeft zijn lichaam echter geïdentificeerd. Dat mocht volgens de politie niet meer gebeuren omdat de autopsie al had plaatsgevonden. Het is een vriend van Finné, werkzaam bij de gerechtelijke politie van Brussel en die de bewuste avond van wacht was, die het lichaam herkend heeft. Hij had toevallig de dood van Finné vernomen wanneer hij de naam van het slachtoffer had gelezen die net naar het Medisch Instituut gebracht was.
Net na de overval zijn drie gemeentelijke politieagenten van Overijse naar de parking gegaan. Eén van de agenten kende Léon Finné, wist hem wonen, wist dat Finné thuis wapens en drie volwassen Duitse herdershonden en drie puppy's had. Zijn versie van de feiten:
"Na de bloedige slachtpartij gisterenavond zijn wij naar de woning van je vader gegaan samen met een slotenmaker en een veearts. We wisten dat de drie volwassen honden ons niet in het huis zouden laten binnengaan. De veearts heeft de drie volwassen honden geëuthanaseerd en de puppy's bevinden zich nu in een hondenasiel. We hebben zijn woning doorzocht en de wapens meegenomen. We vonden dat het "gevaarlijk" was om een woning met wapens onbezet te laten. Ziehier het adres van het hondenasiel."
Het is pas in juni 2005 dat Patricia Finné te weten is gekomen dat, binnen de twee uren na de overval in Overijse, een huiszoekingsbevel voor de woning van Finné afgeleverd is geweest. Tot op heden weet ze echter nog altijd niet wie dit bevel heeft opgesteld.
Een ander, voor mij totaal nieuw element: Finné kwam niet rechtstreeks vanuit Luxemburg naar Overijse maar wel vanuit de luchthaven van Zaventem waar hij een afspraak had! Léon Finné had rond 16u30 met zijn autotelefoon naar zijn vrouw gebeld en zijn vrouw gezegd dat hij vertrok vanuit Luxemburg en dat hij naar de luchthaven van Zaventem moest gaan vooraleer naar huis te gaan in Overijse.