Re: Jean Deprêtre

K& wrote:

Welk slachtoffer was weer verre familie van Deprêtre?

Het zou hier gaan om de heer Roger Engelbienne die om het leven kwam in Eigenbrakel.

Citaat Michel: La victime serait Roger Engelbienne tué à Braine et non à Overijse comme le disait le PR par erreur. Il s'agissait d'un cousin éloigné.

Citaat Trish: C'est un membre de sa famille plus ou moins éloignée qui lui a dit que Mr. Engelbienne figurait parmi les victimes. Grandes familles = grand éloignement ou un truc du genre.

» tueriesdubrabant.com

Depretre was die avond naar de Delhaize Eigenbrakel gegaan, schijnbaar dus onwetende dat er een ver familielid was neergeschoten. Het slachtoffer was overigens afgevoerd met een ambulance voordat Depretre arriveerde.

72

Re: Jean Deprêtre

Blijkbaar was Deprêtre een kennis van Bougerol.

Bron: De Bende van Nijvel en de CIA | Guy Bouten

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

73

Re: Jean Deprêtre

Da's veelzeggend.

Re: Jean Deprêtre

Volgens dit artikel van Télémoustique vindt onderzoeksrechter Martine Michel ongelofelijk dat de hypothese van 'roofdieren' of gewone misdadigers zonder politieke doeleinden naar voor werd geschoven en al die jaren volgehouden werd. Voor haar is het duidelijk dat het doel van de aanvallen het creëren van angst was. Bovendien zijn er aanwijzingen dat meerdere bendes de feiten pleegden (alleen al gelet op het taalgebruik bij verschillende feiten). Het huidige onderzoek zou meerdere belangrijke manipulaties blootleggen.

Er wordt gezocht naar de ontrafeling van een organisatie, netwerk die de uitvoerders van de aanslagen zou beschermd of gestuurd hebben. Naast de wonderlijke vondst van de zakken in Ronquières zijn er in het dossier teveel concorderende sporen die wijzen op de wil om de zoektocht naar het motief en de daders te belemmeren. Daarbij wordt verwezen naar het onderzoek naar de wapendiefstal in de kazerne van het SIE, het valse spoor naar Bultot, de zelfmoord van Latinus en de moord op Mendez.

Re: Jean Deprêtre

Yes, eindelijk!

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Jean Deprêtre

Merovinger wrote:

Voor haar is het duidelijk dat het doel van de aanvallen het creëren van angst was.

In de uitvoering van deze opdracht zijn de uitvoerders ongetwijfeld geslaagd. Merkwaardig hierbij is dat enkel Delhaize het doelwit was.

77

Re: Jean Deprêtre

Ik denk niet dat de creatie van angst, het doel was. Het lijkt eerder een middel om het doel te bereiken. De vraag die we moeten stellen is, of het plotse einde van de aanslagen een bewijs levert dat de opdrachtgevers hun doel bereikt hebben.

78 (edited by Merovinger 01-03-2013 15:15)

Re: Jean Deprêtre

Ik denk het wel.

Op 28 november presenteert Martens zijn nieuw kabinet en de volgende dag leest hij in de Kamer en Senaat de regeringsverklaring voor. Ze begint met de sprekende woorden:

"In het laatste kwart van de 20ste eeuw hebben de West-Europese landen af te rekenen met een dubbele uitdaging. Enerzijds wordt het welzijn van hun bevolking ernstig in het gedrang gebracht door een lange economische crisis, waar ze thans moet uitraken. Anderzijds wordt hun veiligheid bedreigd door opeenvolgende gewelddaden waartegen zij zich op doelmatige wijze moeten verweren."

Wat de 'veiligheid van de burgers' betreft verklaart Martens: "De regering zal er op toezien dat alle betrokken instanties over de nodige mankracht en de passende wettelijke financiële middelen beschikken. De regering zal bijkomende maatregelen treffen om de samenwerking, de taakverdeling, de opleiding en uitrusting van de politiediensten te verbeteren. Tevens zal zij in de strijd tegen het geweld en het terrorisme een gezamenlijke actie op Europees en internationaal gebeid aanmoedigen."

Op 11 december 1985, aan de vooravond van de tweedaagse NAVO-ministerraad in Evere, voert de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, George Shultz, besprekingen met eerste minister Martens en minister Tindenmans over een mogelijke samenwerking bij de bestrijding van het terrorisme. Na afloop maakt het ministerie van Buitenlandse Zaken bekend dat beide landen voortaan uitgebreider informatie over het terrorisme wensen uit te wisselen en voorts hun anti-terreureenheden nauwer te laten samenwerken op het gebied van opleiding.

Concreet komt dit er op neer dat de AGG, die belast is met het centraliseren van alle inlichtingen inzake terrorisme, vlotter een beroep zal kunnen doen op de Amerikaanse inlichtingendiensten, in het bijzonder de CIA. Daarenboven zal het Speciaal Interventie Esquadron van de rijkswacht zich de Amerikaanse methodes en technieken van terreurbestrijding kunnen eigen maken door middel van allerlei scholings- en trainingsprogramma's.

Lees daarbij ook nog eens naar deze topic. En als klap op de vuurpijl werd de plaatsing van Amerikaanse kernraketten goedgekeurd.

Re: Jean Deprêtre

Mij lijkt het dat er toch al heel wat beslissingen werden genomen met betrekking tot de begroting en werking van de Rijkswacht alvorens de feiten in '85 plaatsvonden. Waarom dan nog warenhuizen aanvallen en (zoals ik reeds stelde) enkel Delhaize?

80

Re: Jean Deprêtre

Dat de rijkswacht meer middelen kreeg, lijkt mij eerder een oorzakelijk gevolg van het falend optreden tegen de Bende van Nijvel dan de rede van de aanslagen. Trouwens, België is toch ook niet gebombardeerd geweest alvorens men de F-16 aankocht » www.f-16.net