121

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

Informanten hebben ook één nadeel: waar het hart van vol is, loopt de mond van over... Indien de speurders de zakken zouden gedumpt hebben (wat ik hoogst speculatief acht), dan hebben we nog geen verklaring hoe het verdere onderzoek uit Troch zijn handen werd genomen.

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

Merovinger wrote:

En waar blijft noorderling nu ineens? Graag had ik zijn standpunt gehoord over de laatste nieuwsfeiten.

Ik ben zeker aan het meelezen, echter nu de kans om een mooi project te draaien, met werkdagen van 12 uur al 2 weken lang, dus ik heb nog niet de tijd gehad om gedetailleerd mee te denken wat sommige overigens niet erg zullen vinden.

Er zijn de laatste weken zeer interessante ontwikkelingen, toch is zeg maar het stukje bewijs gekoppeld aan een echte dader er nog steeds niet. Flarden, maar nog steeds geen rode draad. Uit welke hoek komt het nou? Wie heeft wie nou voor de gek gehouden met die zakken in het kanaal? Weet jij het?

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

Neen, ik weet het niet noorderling. Het feit echter dat er tegenstrijdige verklaringen werden (en blijkbaar nog steeds worden) afgelegd door een aantal Delta-speurders inzake de voorbereidingen en de reden van de tweede duik, duiden toch wel dat er daar iemand is die veel meer weet. Als daar nu nog steeds iemand liegt kan dit volgens mij slechts twee dingen betekenen.

Ofwel was deze persoon een mol en had deze de opdracht om het onderzoek te saboteren en doet hij dit nog steeds ofwel had deze persoon enkel maar goede bedoelingen met het onderzoek maar kreeg hij een tip van een informant die hij nu nog steeds beschermd (misschien uit vrees voor zijn eigen leven). In het tweede geval zou dit betekenen dat deze informant waarschijnlijk nog in leven is.

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

Merovinger wrote:

Ofwel was deze persoon een mol en had deze de opdracht om het onderzoek te saboteren en doet hij dit nog steeds

Hoezo nog steeds? Bedoel je dat deze mol nog steeds zijn mond houdt?

Merovinger wrote:

ofwel had deze persoon enkel maar goede bedoelingen met het onderzoek maar kreeg hij een tip van een informant die hij nu nog steeds beschermd (misschien uit vrees voor zijn eigen leven). In het tweede geval zou dit betekenen dat deze informant waarschijnlijk nog in leven is.

Dit vind ik een raar scenario, want wat kunnen de goede bedoelingen zijn? Wist de politieman in kwestie namen? Dan zit hij goed fout door de wapens gevonden te laten worden zonder dat dit het onderzoek verder hielp. Het begint aardig te lijken op een gevalletje opzet. Er hoeft geen compleet complot achter te zitten, het kan gaan om 1 of 2 lagere rang speurders of agenten.

Dat er iemand bij de politie meer wist, dan wel direct betrokken was, informant was, dan wel het onderzoek heeft gefrustreerd, dat mag op zich geen grote verrassing zijn. Temse is hiervoor een behoorlijke aanwijzing en natuurlijk al die onderzoeksfouten en zoekgeraakte stukken, daarvan zal het overgrote deel aan toeval en stommiteit te wijten zijn, maar qua kansberekening lijkt er meer aan de hand. Echter dat er nu een bewijs hiervoor is, mag zeker verrassend genoemd worden.

Ben erg benieuwd welke richting dit opgaat, je hoeft geen professor te zijn om aan te voelen dat er nog meer nieuws aan komt. Hopelijk eindelijk eens een naam, vandaar uit kan je tenminste echt verder redeneren.

125 (edited by the end 04-03-2013 14:37)

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

Als de zakken er pas vanaf september gedumpt zijn komt Ciolini zeker in beeld, zeker als we rekening houden met de overval in Leerbeek op 17/07/1986:

George Vindevogel is de neef van de vroegere uitbaatster van de bar 'Diable Amoureux', vlakbij de Colruyt in Nijvel, waar de Bende van Nijvel haar wagen achterliet enkele ogenblikken nadat ze in de nacht van 16 op 17 september '83 drie mensen vermoord had. Toeval? Misschien. Maar, de Peugeot 504, de vluchtwagen in Leerbeek, die de avond voordien uit een garage aan de Nijvelsesteenweg 47 in Eigenbrakel gestolen werd, legt een andere link met de Bende van Nijvel.  

Met bovenstaand overval komen de Bende van Nijvel en Lacroix/Haemers heel dicht bij elkaar. En dan vooral zeker de link Darville (campingmoorden), Bouhouche, Bultot, Mendez, Lammers, ... niet uit het oog verliezen plus de gezamenlijke garageboxen en de zeldzame munitie die bij bovengenoemde gevonden zijn.

Plus de data van de overvallen van de bende Lacroix/Haemers: na 17/09/1986 is er een pauze van 21 maanden tot 21/06/1988, misschien zijn de zakken wel bijvoorbeeld op 20/09/1986 gedumpt. En als men aan Ciolini denkt dan zijn er natuurlijk de banken en hoog geplaatste lieden.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

126

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

Het is een verband door 'indirect' bewijsmateriaal. Net zoals het (terug gevonden) wapen bij Mendez dat eerder ontvreemd werd bij de groep Diane.

127 (edited by the end 04-03-2013 15:45)

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

Ja, 'indirect' bewijsmateriaal, nu nog. Doch er is met bewijsmateriaal geknoeid plus het overnemen van overval methode een soort "false flag" om de directe verbanden te verbergen. In de zakken die gevonden zijn worden vooral Temse en Nijvel bijvoorbeeld aan andere feiten van de Bende van Nijvel gekoppeld terwijl die ook zeker in verband staan met Leerbeek, de campingmoorden, Finne? Om er maar een paar te noemen en dan komen de chantage dossiers boven drijven als motief met alles wat eraan gekoppeld is. Kijk eens hoeveel rijkswachters er in het chantage dossier genoemd worden. Om maar één gelijke noemer te noemen. Ergens zit daar één van de vele knopen. Ook Richard Van Wijck met zijn vele duistere connecties komt ook in aanmerking voor een rol.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

128

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

Men manipuleert bewust een spoor naar extreem rechts. De vraag is dus; uit wat voor een organisatie bestaat dit "extreem rechts"? En wie is dan hun vijand en met welk motief?

129

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

Kan iemand nog eens het verhaal over die campingmoorden uit de doeken doen of een link plaatsen naar een relevante plaats op het forum? En wat is dan het verband met Darville?

130

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

De moord op Vissers en Vanruykensvelde werd in verband gebracht rond de X Dossiers. Men vermoed een link met Robert Darville omdat zijn naamkaartje daar werd aangetroffen.