Re: Overzichtsschema
Ik heb vorige week het schema van Boemerang ontdekt. Rijkelijk laat, maar dit forum bevat zoveel (niet altijd even relevante) info... Je kan verzamelingenleer ("set theory") op de gegevens van het schema loslaten. Daarmee kan je visueel weergeven welk wapen wanneer gebruikt werd. Als je dan de hypothese accepteert dat een handwapen (pistool of revolver) altijd door dezelfde persoon gebruikt wordt, dan krijg je een beeld van de samenstelling van de bende op een bepaald moment. Daarnaast kan je ook een aantal logische gevolgtrekkingen maken die gebaseerd zijn op de verzamelingenleer.
Het schema van Boemerang kan als volgt samengevat worden » drive.google.com
Het schema V1.0 laat zien dat:
Delhaize Genval, Delhaize Ukkel en Colruyt Halle door dezelfde groep is uitgevoerd. Deze groep heeft een link met Dekaise en met Anderlues - maar niet met andere gebeurtenissen.
De LR .22 "eigenaar" was een killer die dit wapen gebruikte om - in pro stijl - de slachtoffers af te maken met schoten in het hoofd: Beersel, Mons, Temse, Colruyt Nijvel, Anderlues.
Colruyt Nijvel + Diable Amoureux + dumpen Saab is de verzameling die 10 wapens dekt en een verband heeft met alle andere gebeurtenissen behalve Dinant.
De gebeurtenissen van 1985 (de laatste golf) eigenlijk een "uitlegger" zijn. Het verband met de rest berust alleen maar op de RG-1 en de RG-2.
Anderlues een groot mysterie blijft: 5 wapens voor een overval op een "kleine" juwelier en met een niet zo imposante buit.
Het volledige schema kan ontdaan worden van een aantal "ballast" elementen: Saab achtergelaten te Eigenbrakel, inbraak Saab garage Eigenbrakel (wagen te pakken krijgen), Ohain (wagen te pakken krijgen), Dekaise (wapens te pakken krijgen), Dinant (idem).
Als je dat doet, blijft Colruyt Nijvel en de schietpartij die daarop volgt niet alleen de grootste gemene deler, maar wordt het ook duidelijk dat er drie sub-verzamelingen zijn en een "uitligger":
a. De overvallen op de Delhaize's te Genval & Ukkel + Colruyt Halle
b. Colruyt Nijvel en het gevolg erop
c. Anderlues
d. De 1985 gebeurtenissen (de "uitligger") - 3 wapens waarvan slechts 1 gelinkt met andere gebeurtenissen.
Wat ook opvalt: de LR .22 speelt in drie van de vier gebeurtenissen een rol (a, b, c). Indien dit wapen steeds door dezelfde persoon gehanteerd werd, is deze man een sleutelfiguur.
Nog enkele plausibele conclusies op basis van het schema:
(y) De overvallen onder (a) zijn uitgevoerd door een groep die waarschijnlijk alleen op buit uit was. De slachtoffers hadden de "pech" dat ze op de een of de ander manier in de weg kwamen te staan. Vergeet niet dat in die periode de banken en de Post aan hun beveiliging gewerkt hadden, maar dat de supermarkten nog niet zo ver stonden. Supermarkten = gemakkelijk geld met andere woorden.
(z) De feiten van 1985 (Eigenbrakel, Overijse, Aalst) lijken op niets op de feiten onder (a). Hier is iets anders aan de hand.
Nog wat over de hypothese dat een handwapen altijd door dezelfde persoon werd gehanteerd ... Ik ben absoluut geen wapenkenner en heb nog nooit een geweer, pistool of revolver in handen gehad. Maar ik zie op TV en in films wel dat die dingen uiteen worden gehaald, schoongemaakt en danterug in elkaar worden gezet. Als ik dan met zo'n ding aan de slag zou moeten, dan zou ik alleen maar op mijn eigen assemblage techniek vertrouwen. Vandaar...
Misschien kan dit wat helpen.