Topic: Brussel: 1 Juni 1981

Op 1 juni 1981 werd Naïm Khader voor zijn huis met meerdere kogels doodgeschoten. Ondanks moedige pogingen van meerdere mensen die de achtervolging op de dader hebben ingezet, is de dader kunnen ontkomen. Zoveel jaren na de feiten is de moord is nog steeds onopgelost. 

Ben had deze moord al even kort aangehaald in de topic van de Mossad (» Forum). Ik heb over deze moord echter een aparte topic gemaakt omdat er mogelijke linken bestaan tussen deze moord, WNP en zelfs de Bende van Nijvel. Er is nl. een getuige die de dader achtervolgt heeft en die een interessante beschrijving en robotfoto van de dader heeft gegeven.

De moord gebeurde dag op dag één jaar na de drievuldige bomaanslagen op de ambassades van Saoedi-Arabië van Brussel en London en op een Koeweitisch huis in Parijs. Naar aanleiding van de bomaanslag op de ambassade in Brussel heeft Faez Al Ajjaz beroep gedaan op Latinus voor de beveiliging van deze ambassade. Zie onderstaande twee fragmenten uit het boek van René Haquin:

Faez Al Ajjaz leidt me binnen in zijn als bureau ingerichte woonkamer. Hij vertelt over zijn leven, zijn werk, zijn wankele gezondheid. Daarna snijden we het onderwerp Latinus aan. "Sinds ongeveer twee jaar heb ik af en toe beroep gedaan op de diensten van Paul Latinus", zegt hij. "Latinus stelde zichzelf voor als iemand met goede introducties in kringen van de Staatsveiligheid, de rijkswacht, het parket van de procureur des Konings. Het was de periode van de aanslag op Khader en van de bomaanslag op de Saoedische ambassade in Brussel. Buiten mijn werk als perskorrespondent interesseer ik mij voor het anti-Arabisch terrorisme in Europa. En ik heb daarbij mijn eigen methodes. (…)

Paul Latinus: "Ik herinner me ook dat Faez gevraagd heeft of ik geen veiligheidsspecialist kende. Dat was kort na de aanslag op de Saoedische ambassade. De ambassade verzocht ons, via Faez, het probleem van de veiligheid van hun personeel en goederen te bestuderen. Ze drong ook aan op permanente bewaking van sommige diplomaten. Het was Calmette die het plan uitwerkte. Ikzelf heb me beziggehouden met het elektronische aspect en ik heb de kostenberekening getypt …"

En dan is er nog het feit dat bij een huiszoeking bij Karl Delombaerde persknipsels gevonden worden over de moord op Khader.

Huiszoeking bij Delombaerde

M II - CBW - 13.09.1988 - PV 22208/88

Een huiszoeking bij Charles de Lombaerde, die doorgaat als een van de bevelhebbers van WNP-regio Brussel, leidt tot de inbeslagname van agenda's en persoonlijke documenten, literatuur over het nazisme alsook krantenartikels over WNP, de dood van Latinus, de moord op Naïm Khader (PLO) en de Bende van Nijvel; Delombaerde beweert dat die documenten uit de kopie van het dossier van Latinus komen.

Waarom hield Delombaerde hierover knipsels bij? Was de dader misschien iemand uit de WNP-kring? Wel hieronder is een relaas van de feiten van de moord te vinden.

Re: Brussel: 1 Juni 1981

PLO-directeur in Brussel doodgeschoten

Met zes, op korte afstand afgevuurde kogels werd gisterenochtend in Brussel Naïm Khader (41) doodgeschoten, de man die sedert vijf jaar direkteur was van het "Informatie- en Verbindingsbureau" van de Palestijnse Bevrijdingsorganizatie (PLO) in Brussel. Khader was de zesde Palestijnse vertegenwoordiger in het buitenland die om het leven werd gebracht, maar het was de eerste politieke aanslag van die aard in ons land. Ondanks de persoonlijke moed van een Vlaamse postbediende, die de dader achtervolgde, kon de moordenaar ontsnappen.

Naïm Khader werd doodgeschoten voor zijn huis, op het moment dat hij zich kort na 9 uur naar het PLO-bureau begaf dat 200 meter verder is gevestigd aan de Franklin Rooseveltlaan nr. 108. De direkteur van het PLO-bureau woonde met zijn Belgische vrouw in een appartement op de vierde verdieping van de Keverslaan nr. 5. Toen hij buitenstapte, vuurde een onbekende van op korte afstand zes 9 mm-kogels af, waarvan verscheidene het slachtoffer in het hoofd troffen en één het hart doorboorde. Twee kogels sloegen in op een arduinen muurtje, een ander projektiel vernielde de glazen voordeur van het appartementsgebouw. Naïm Khader was op slag dood, maar bleef geruime tijd op het voetpad liggen in een grote plas bloed. Later werd hij nog overgebracht naar het ziekenhuis van Elsene, maar men kon er alleen de dood vaststellen. De dader slaagde erin te voet te ontkomen.

Door de schoten werd de buurt die grenst aan de Franklin Rooseveltlaan opgeschrikt. Iedereen had gisterenochtend zijn eigen verhaal, maar slechts weinigen bleken echt de schietpartij als ooggetuige te hebben meegemaakt. Kroongetuige van het parket (dat pas anderhalf uur na de aanslag ter plaatse geraakte) was een Vlaamse brievenbesteller, vader van twee kinderen, die de achtervolging van de moordenaar inzette zonder aan de grote risico's te denken.

De postbediende, die anoniem wilde blijven, was in de Keverslaan brieven aan het bestellen toen hij de schoten hoorde. Hij zag Khader enkele tientallen meters verder op de grond stuiken en toen de dader in zijn richting wegvluchtte, zag hij hem een pistool wegbergen. "Ik wist meteen dat het ernst was", vertelde hij. "Ik deed een voorbijrijdende auto stoppen en samen zetten we de achtervolging in." De brievenbesteller kon aan de politie een nauwkeurige persoonsbeschrijving geven van de moordenaar: een kleine man, mogelijk maar 1,65 meter, met brede schouders, een zware snor en krulhaar. Hij was van het zuiderse type. Regeringskringen spraken later van een "beroepsdoder".

De postbediende en de chauffeur van de personenwagen volgden de moordenaar op afstand, doorheen verscheidene straten van de wijk. In de Voltatraat wilde de chauffeur, die aangeslagen was door de schrik, niet verder rijden. De postman stapte uit, liet zijn jasje achter en zette de achtervolging te voet verder. In de buurt van het kerkhof van Elsene raakte hij het spoor bijster. Het volgende ogenblik al was de politie ter plaatse, maar ook die kon de dader niet meer achterhalen. Een Duitser die in de buurt woont en ook de achtervolging had ingezet, kon evenmin de dader vatten.

Later werden door de politie het regenscherm en de regenjas teruggevonden die de moordenaar droeg. Er werden politiehonden gebracht naar de hoek van de Huysmanslaan en de Generaal Dossinlaan, maar ook die konden het spoor niet volgen. Buurtbewoners vertelden nog dat ze de afgelopen dagen al de man, wiens signalement werd verspreid, hadden opgemerkt voor de woning van Khader.

Voor het appartement van Khader in de Keverslaan waren ondertussen velen samengestroomd, onder hen ook talrijke Palestijnen.

Emoties

Er speelden zich emotionele taferelen af. Sommigen weenden hartverscheurend, anderen vielen in mekaars armen, nog anderen werden ondersteund en weggebracht. Een Palestijnse kwam aanrennen en riep dat ze "hem" wilde zien. In groot verdriet werd ondertussen de Belgische vrouw van het slachtoffer door vrienden thuisgebracht.

Te oordelen naar de reakties van de Palestijnen die voor het huis van Khader waren samengestroomd en naar de toon die later in het PLO-bureau kon worden beluisterd, was er maar één mogelijke moordenaar en dat was de Israëlische geheime dienst. Naïm Khader werd de zoveelste martelaar genoemd van de Palestijnse zaak en men meende dat, door hem te doden, de moordenaar niet de persoon van Khader maar Palestina zelf wilde treffen. Een woordvoerder van het PLO-bureau situeerde de aanslag in een ruimere kontekst: de grotere vrijheid die Israël van president Reagan heeft gekregen om de Palestijnen te treffen en de Europese goedwil die Khader had weten op te bouwen en die nu een bedreiging werd voor Israël.

Sinds 1972 werden zes PLO-vertegenwoordigers in het buitenland vermoord, in Parijs, op Cyprus, in Londen, in Koeweit en nu in Brussel. De aanslagen werden uitgevoerd met bommen, met granaten en met handwapens. Een woordvoerder van de Israëlische ambassade in Brussel weerlegde gisteren de PLO-beschuldiging die de aanslag toeschreef aan "de zionistische terreur". Volgens de Israëlische ambassade zijn deze aantijgingen niet nieuw en is het bekend dat Palestijnse bewegingen en organizaties onder elkaar slachtingen verrichten. In 1978 bv. werden de Palestijnse vertegenwoordiger in Parijs, Ezzedine Kalak, en zijn medewerker, Hammad Adnan, gedood. De twee terroristen die deze aanslag pleegden waren Jordaniërs van Palestijnse afkomst. In 1980 werden ze door een rechtbank in Parijs veroordeeld tot 15 jaar opsluiting.

De rivaliteit, de openlijke ruzie en zelfs de haat tussen Palestijnen was zelfs gisteren te zien voor het appartement van Naïm Khader. Nog was het bloed van de vermoorde PLO-direkteur niet gestold op het trottoir of een woordvoerder van de PLO en een afgevaardigde van de FDLP (een groep die deel uitmaakt van de PLO) waren met elkaar al aan het ruziën en ontzegden elkaar het recht namens de Palestijnen te spreken.

Bescherming

Gisteren was er in Palestijnse kringen ook veel beroering over onvoldoende of zelfs volledig afwezige politiebescherming. Er wordt evenwel vernomen dat Naïm Khader wel degelijk onder politiebescherming stond. Er worden echter geen politiemannen meer op permanente basis voor "bedreigde" gebouwen gepost, maar de bescherming wordt uitgeoefend door rondrijdende patrouilles die ook wel een kortstondige wacht voor ambassades, luchtvaartmaatschappijen of toeristische bureaus verzorgen. Die wachten zijn nooit van lange duur (internationale ervaring leerde, dat dit niet gewenst is) en worden aangepast in functie van de omstandigheden.

De jongste tijd waren geen bedreigingen geuit tegen de PLO-vertegenwoordiger in Brussel en de laatste aanslag op een PLO-afgevaardigde in West-Europa dateert van 1978. Het PLO-bureau in Brussel geniet geen diplomatiek statuut en het personeel heeft geen biezondere privileges. Men spreekt van een statuut sui generis (met het recht een vlag te hijsen, een naamplaat aan te brengen aan het bureau, enz.) en zo is ook de bewaking die wordt verzekerd.

Talrijke reakties op de aanslag liepen gisteren binnen en uiteenlopende groepen en politieke partijen spraken hun afkeuring en verontwaardiging uit over de moord op Naïm Khader.

Bron: De Standaard | Mon Vanderostyne | 2 juni 1981

3

Re: Brussel: 1 Juni 1981

Merovinger wrote:

Er is nl. een getuige die de dader achtervolgt heeft en die een interessante beschrijving en robotfoto van de dader heeft gegeven.

Is die robotfoto ooit publiek gemaakt?

Merovinger wrote:

De brievenbesteller kon aan de politie een nauwkeurige persoonsbeschrijving geven van de moordenaar: een kleine man, mogelijk maar 1,65 meter, met brede schouders, een zware snor en krulhaar. Hij was van het zuiderse type. Regeringskringen spraken later van een "beroepsdoder".

Kan je deze persoonsbeschrijving linken aan een verdachte uit het Bende van Nijvel-dossier of iemand uit de kringen van WNP?

Merovinger wrote:

In de buurt van het kerkhof van Elsene raakte hij het spoor bijster.

Zeer interessante locatie om het spoor bijster te raken, zeker als we naar de eerste feiten van de Bende van Nijvel kijken, en dan vooral naar de overval op de wapenhandel van Dekaise.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Brussel: 1 Juni 1981

PLO-vertegenwoordiger te Brussel neergeknald door huurmoordenaar? Vijf schoten in het hoofd, één in het hart

De directeur van het informatie- en verbindingsbureau van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) te Brussel, de 41-jargige Naïm Khader, is maandagmorgen vrijwel voor zijn woning in de Keverslaan te Elsene doodgeschoten. Hij was op weg van zijn appartement naar het enkele honderden meter verdergelegen kantoor van de PLO in de Rooseveltlaan. Naïm Khader werd getroffen door zes kogels, waarvan vijf in zijn hoofd en één in zijn hart.

De man die de aanslag pleegde was alleen. Hij was iemand van het zuiderse type met snor en bril. Hij had een regenjas aan en een paraplu in de hand. Na de aanslag vluchtte hij te voet weg. Uit de nauwgezetheid waarmee hij tewerk ging leidt men af dat men met een beroepsdoders te doen heeft. De dader werd achternagezeten door een postbode en een jonge Duitser, die onmiddellijk in zijn auto was gesprongen. De moordenaar wist echter te ontsnappen.

De postbode had de achtervolging het langst volgehouden. Terwijl hij zijn brieven in de bussen aan het steken was had hij plots schoten gehoord. Hij dacht eerst nog aan het ontploffen van knalpotten, maar in een flits zag hij wat verder Naïm Khader tegen de grond stuiken, terwijl de moordenaar in zijn vlucht rakelings naast hem streek. Hij had ook nog gezien hoe de man een revolver in zijn binnenzak wegstopte.

De postbode, die werkelijk een moedig man is, aarzelde geen seconde. Hij hield een voorbijrijdende auto tegen, legde in twee woorden de toestand aan de bestuurder uit, die samen met de postman de achtervolging inzette. Maar na een 200-tal meter werd de autobestuurder plots bang en weigerde nog verder te rijden.

Nog gaf de postbode het niet op. Hij trok zijn zware jas uit en probeerde te voet de moordenaar bij te benen. Maar deze bleek eveneens en atletisch man te zijn. Ter hoogte van de universiteit, aan het pleintje van het café-restaurant ‘La Bécasse’, geraakte de postbode plots elk spoor van de moordenaar kwijt. Tot zover het relaas uit de mond van de betrokkene zelf.

Regenjas

Enige tijd later vond de politie op de hoek van de Hyusmanslaan de regenjas en de paraplu van de moordenaar. Toen de politie en een ziekenwagen op de plaats van de aanslag kwamen, was Naïm Khader reeds overleden.

Volgens buren van Khader was de moordenaar de afgelopen dagen el enkele malen in de Keverslaan gezien. Zondagavond zou Naïm Khader tegen zijn echtgenote gezegd hebben dat hij zich niet gerust voelde. In het verleden hadden de Palestijnse vertegenwoordigers te Brussel al vaker telefoontjes gekregen waarin zij met de dood bedreigd werden.

Volgens het PLO-bureau te Brussel is de aanslag op Naïm Khader "zonder twijfel toe te schrijven aan de Israëlische geheime dienst".

De woordvoerder van de Israëlische ambassade te Brussel reageerde hierop met te zeggen dat dergelijke beschuldigingen "een routinezaak" is. De gematigde opstelling van Naïm Khader heeft hem zijn leven gekost, aldus de  Israëlische woordvoerder. "Het is droevig dat het geweld van het Midden-Oosten naar Europa overwaait", aldus de perschef van de Israëlische ambassade, die erop wees dat de Palestijnen onderling sterk verdeeld zijn in onder meer pro-Syrische, pro-Irakeese pro-Libische strekkingen.

Ambassadeur

Het is een feit dat op 3 augustus 1978 de PLO-vertegenwoordiger te Parijs, Ezzedine Khalak, dodelijk getroffen werd door 16 pistoolschoten, terwijl zijn medewerker Hammad Adnan door een granaat werd gedood. De twee mannen die deze aanslag hadden gepleegd waren Jordaniërs van Palestijnse afkomst. In maart 1980 werden zij door de rechtbank van Parijs veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf.

Bron: Het Laatste Nieuws | 2 juni 1981

Re: Brussel: 1 Juni 1981

Ben wrote:

Is die robotfoto ooit publiek gemaakt?

Ja, op 2 juni 1981. De robotfoto doet denken aan de verschillende robotfoto's en de beschrijving van één van de daders op de overal op Dekaise.

http://nsm08.casimages.com/img/2016/08/30//16083011482514738714460261.jpg

Ben wrote:

Kan je deze persoonsbeschrijving linken aan een verdachte uit het Bende van Nijvel-dossier of iemand uit de kringen van WNP?

Zie ook de beschrijving bij de robotfoto uit 1981 en het relaas van Luc en Suzy over de observaties in het Osbroekpark in Aalst. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan Christian Elnikoff.

Ben wrote:

Zeer interessante locatie om het spoor bijster te raken, zeker als we naar de eerste feiten van de Bende van Nijvel kijken, en dan vooral naar de overval op de wapenhandel van Dekaise.

Wel ja, naast de robotfoto is ook de locatie van het kerkhof van Elsene een gegeven bij zowel de moord op Khader als bij de overval op Dekaise.

Re: Brussel: 1 Juni 1981

Belgische politie bezit sleutel voor oplossing moord op PLO-direkteur

WENEN - De Belgische politie heeft de sleutel in handen voor het oplossen van de moord op Naim Khader, de direkteur van het PLO-verbindingsbureau in Brussel die op 1 juni van verleden jaar voor zijn woning werd doodgeschoten. Alleen ambtenarij en staatssoevereiniteit verhinderen nog een definitieve uitspraak over de verantwoordelijkheid van een Palestijnse splinterorganizatie in de moord op Khader. Dat werd vernomen in de marge van het grote terroristenproces in Wenen waar gisteren o.a. de wapendeskundige getuigde. 

In Wenen staan twee Palestijnen terecht die konden ingerekend worden bij de overval op de synagoge op 29 augustus van verleden jaar. Van drie soortgelijke overvallen (Parijs, Wenen en Antwerpen) was dit de enige keer dat de daders konden worden gevat. 

Ze behoren tot de groepering El Assifah, nu eens beschreven als de militaire arm van El Fatah, (de grootste guerrillagroep van de overkoepelende PLO), dan weer als de militaire tak van de Palestijnse dissident Abou Nidal. 

Die aanhouding zorgde voor een sneeuwbaleffekt. Tijdens zijn hechtenis bekende een der daders, Husham Mohammed Rajij, immers ook de moordenaar te zijn geweest van Heinz Nittel, het socialistisch gemeenteraadslid van Wenen dat op 1 mei van verleden jaar werd doodgeschoten. Verder verklikte hij zijn vermoedelijke kontrole-officier Bajij Younis die op 29 oktober in Salzburg werd gevat. 

Bij deze laatste Palestijn (die deze week eveneens als getuige is gehoord in Wenen) werden o.a. twee mitrailleurs en tien pistolen van Sovjetmakelij gevonden. Een van die pistolen is, zo werd gisteren ter zitting in het Landesgericht nog bevestigd, het pistool waarmee Nittel werd doodgeschoten. Datzelfde wapen is, zo wordt ons gezegd op de technische dienst van de Weense politiedirektie, vermoedelijk het wapen van de moord op Khader. 

Het was ingenieur Kurt Hoffman, lt.-kol. van de Oostenrijkse rijkswacht, die gisteren als wapenexpert op het Landesgericht biezonderheden verschafte over het wapen waarmee Nittel werd omgebracht. De moord waarvan Rajij hier wordt beschuldigd, werd voltrokken met een P64-pistool, een wapen van Russische makelij dat schiet met Poolse Makarov-munitie. Om die reden wordt het wapen zelf (dat in licentie in de DDR en wellicht ook in Hongarije wordt vervaardigd) verkeerdelijk een Makarov-pistool genoemd. Uit de zittingen van de afgelopen dagen bleek tot nu toe dat het halfautomatische 9-mm-pistbool en twee munitiemagazijnen waarschijnlijk door Younis uit Salzburg naar Wenen zijn gebracht. Vast staat in elk geval dat het wapen na de moord op Nittel teruggebracht werd naar Salzburg waar het werd gevonden. 

Vier weken na de moord op Nittel werd in Brussel Naim Khader vermoord, eveneens met een P64-pistool. Behalve het tijdstip en het wapentype, zijn er nog andere gelijkenissen. Beide moorden werden voltrokken toen het slachtoffer ’s morgens vroeg buitenkwam uit zijn huis, telkens vluchtte de dader te voet weg, in de twee gevallen gooide de moordenaar een kledingstuk weg (een regenjas in Brussel, een parka in Wenen). 

Sinds de moord op Khader is de gerechtelijke politie van Brussel twee keer in Wenen geweest, en een technicus van de Weense politie-direktie, Doppler, werd naar Brussel gestuurd. Door ons ondervraagd antwoordde Doppler gisteren nog niet met zekerheid te kunnen zeggen of het wapen dat in Salzburg gevonden werd, ook in Brussel heeft gediend. De verdenking noemde hij evenwel groot. 

Hulzen

In Wenen heeft men na de moord op Nittel de hulzen niet teruggevonden. Daarom dacht men dat de moordenaar dwars door een zak had geschoten. Dat blijkt nu onjuist, want uit proeven is gebleken dat het zg. Makarov-pistool als eigenschap heeft de hulzen ongewoon ver (8 tot 10 meter) weg te slingeren. In Brussel waar de moord op Khader in tegenstelling tot die op Nittel in volle stad werd gepleegd, heeft men echter behalve de kogels ook de hulzen teruggevonden. Toen Doppler in november voor anderhalve dag in ons land was, had men in Wenen de hulzen nog niet teruggevonden. 

Thans zouden er volgens Doppler wel ballistische testen kunnen worden uitgevoerd waarmee onomstotelijk kan worden uitgemaakt of het wapen waarmee Nittel werd vermoord en dat in Salzburg werd teruggevonden, ook in Brussel heeft gediend. Daartoe moet een van twee voorwaarden worden vervuld: ofwel stuurt de Weense politie het zg. Makarov-pistool naar Brussel, maar dat lijkt uitgesloten omdat de zaak tegen Bajij Younis nog in een afzonderlijk proces moet voorkomen, ofwel stuurt de gerechtelijke politie de in Brussel gevonden hulzen en kogels naar Wenen. Ambtenarij zou tot nu toe hebben verhinderd dat dit gebeurde. 

De uitslag van deze ballistische test (die onomstootbaar bewijsmateriaal levert) zou uiterst belangrijk kunnen zijn. Na de moord op Khader heeft de PLO altijd beweerd dat de geheime dienst van Israël de moord op haar vertegenwoordiger uitvoerde. De ambassade van Israël liet destijds in een communiqué weten dat in Brussel, zoals elders in Europa, Palestijnen met elkaar afrekenden. Onmiddellijk na de moord op Khader hebben wijzelf vanuit Beiroet gemeld dat in de omgeving van Arafat de Palestijnse dissident Abou Nidal verantwoordelijk werd gesteld. 

Door een toeval (de overmeestering in Wenen van twee daders van de overval op de synagoge) en door het sneeuwbaleffekt dat die aanhouding teweegbracht (het inrekenen van de vermoedelijke moordenaar van Nittel, de verklikking van diens kontrole-officier in Salzburg en het terugvinden bij deze laatste van het zg. Makarov-pistool) zou men aldus niet alleen in staat zijn de Palestijnse verantwoordelijkheid te bewijzen voor de moord op Khader, maar tevens voor de eerste keer met zekerheid de organizatie El Assifah kunnen aanwijzen als uitvoerder van de aanslagen, niet alleen in Wenen maar ook in Brussel.

België vraagt uitlevering van Rajij

BRUSSEL - Het parket te Brussel verzocht Oostenrijk om de uitlevering van Mohammed Rajij (21), de Irakees die verdacht wordt van de moord op Naim Khader, vertegenwoordiger van de PLO in Brussel. Volgens "La Libre Belgique" sprak Wenen zich nog niet uit over het Belgische verzoek. 

Zoals uit bijgaand stuk van onze verslaggever in Wenen blijkt, zouden Khader en Nittel gedood kunnen zijn met hetzelfde pistool. Nittel was voorzitter van de Vereniging Oostenrijk-Israël. Hij werd op 1 maart vermoord in Wenen, Khader op 1 juni in Brussel.

Bron: De Standaard (Mon Vanderostyne) | 21 januari 1982

Dit spoor heeft uiteindelijk niet geleid tot de oplossing van de moord en de veroordeling van de dader.

Re: Brussel: 1 Juni 1981

Net zoals bij de moord op Naïm Khader, waarbij de dader tijdens zijn vlucht een regenjas en een paraplu achterlaat, laat ook bij feiten van de Bende van Nijvel één van de daders kledingstukken achter:

Re: Brussel: 1 Juni 1981

Merovinger wrote:

Belgische politie bezit sleutel voor oplossing moord op PLO-direkteur

In Wenen staan twee Palestijnen terecht die konden ingerekend worden bij de overval op de synagoge op 29 augustus van verleden jaar. Van drie soortgelijke overvallen (Parijs, Wenen en Antwerpen) was dit de enige keer dat de daders konden worden gevat.

Ze behoren tot de groepering El Assifah, nu eens beschreven als de militaire arm van El Fatah, (de grootste guerrillagroep van de overkoepelende PLO), dan weer als de militaire tak van de Palestijnse dissident Abou Nidal.

Die Abou Nidal is niet de eerste de beste, en brengt ons rechtstreeks naar de aanslag in Brussel op 18 september '82! Tevens is de link met Barbie en de aanslagen op Franse doelen ook niet veraf. Er is een sterke link tussen Barbie, Della Chiaie, Carlos en Abou Nidal! Zie 'Francois Genoud: The Black Financier' » YouTube

Abou Nidal word ook aan Kintex gelinkt » Forum
Zijn naam komt ook voor in deze posts » Forum | Forum

Wat ik me ook sterk afvraag of er een verband is met de overval in Soignies.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

9

Re: Brussel: 1 Juni 1981

Merovinger wrote:

Ja, op 2 juni 1981. De robotfoto doet denken aan de verschillende robotfoto's en de beschrijving van één van de daders op de overal op Dekaise.

http://nsm08.casimages.com/img/2016/08/30//16083011482514738714460261.jpg

Er zijn inderdaad gelijkenissen tussen deze robotfoto en robotfoto G3 en de robotfoto die vrijgegeven werd na de overval in Waver maar een valse snor en een bril zijn natuurlijk gemakkelijke vermommingen. Daarnaast is er ook een groot verschil qua beschrijving van de daders:

Robotfoto Waver:

  • Leeftijd: 25/30 jaar

  • Lengte: 1.70 - 1.75 meter

  • middelmatig of zwaar gewicht

Robotfoto G3 (heeft natuurlijk dezelfde omschrijving):

  • 1m75 groot

  • tussen de 30-35 jaar

  • middelmatige lichaamsbouw

De moordenaar van Naim Khader:

  • 35/40 jaar

  • 1.65 meter

  • kloeke (groot, fors) lichaamsbouw

Er is een verschil qua lengte en leeftijd. Alleen de lichaamsbouw zou overeen kunnen komen.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Brussel: 1 Juni 1981

Wel wel wel:

Een greep uit de vele getuigenissen die zijn afgelegd door de moeder van Latinus, door gewezen WNP-metgezellen maar ook door een viertal leden van de Belgische Staatsveiligheid (voor wie Latinus een tijdlang als informant had, leert dat Latinus dossiers bezat over internationale wapen- en drugstrafieken, over afrekeningen in het Libanese milieu in Brussel, over de rol van de Israëlische en Amerikaanse geheime diensten Mossad en CIA in ons land, over geheime commissielonen afgeleid bij Distrigas, enzovoort.

Toeval?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.