Re: Delhaize De Leeuw Amerika
Dat denk ik ook? Baugniet komt voor in de dossiers maar ik weet hier verder niet het fijne van. Koop het boek dat op 15 juni uitkomt en alles zal duidelijker worden hoe de dingen in zijn werk gingen.
You are not logged in. Please login or register.
Bende van Nijvel → Organisaties → Delhaize De Leeuw Amerika
Dat denk ik ook? Baugniet komt voor in de dossiers maar ik weet hier verder niet het fijne van. Koop het boek dat op 15 juni uitkomt en alles zal duidelijker worden hoe de dingen in zijn werk gingen.
Welk boek HIPA? Ik dacht dat je tweede boek in september uitkwam?
Welk boek HIPA? Ik dacht dat je tweede boek in september uitkwam?
» Forum
Dank u voor de info! Voorlopig niet te koop op bol.com, in De Standaard?
Kopen kan zeker bij de voorstelling of bij de uitgever » www.flyingpencil.be
Dank u voor de info! Voorlopig niet te koop op bol.com, in De Standaard?
Minder dan 1 minuut zoekwerk leverde onderstaand op:
Kostprijs bedraagt 29 €, maar wie voor 10 juni 2018 intekent, betaalt slechts 25 €.
"Littekens" verschijnt op vrijdagavond 15 juni, om 19.30 u. in de Stadsfeestzaal (Grote Markt, Aalst).
De voorintekenaars kunnen het daar afhalen maar plaatsreservering is aangewezen (info@flyingpencil.be)! Nadien kan het boek bij de uitgever na afspraak afgehaald worden.
Dus, daar heb je 't antwoord op de vraag of het op bol.com te vinden is of in De Standaard boekhandel.
FreCR, bedankt voor de info, door omstandigheden kan ik niet reizen. Maar ik ga contact opnemen om het boek te bekomen.
Trojan wrote:In 1988 toont journalist Frank De Moor aan de parlementaire commissie een geschreven verklaring van een tipgever. ( zie boek Hilde Geens )
Die verklaring bevat tal van elementen : de betrokkenheid van ene dany van de speciale interventie eenheid, de manier van werken ( ingehuurde daders ), de context van de moord op Jules Montel ( diefstal gerechterlijk dossier VDB ) en de moord op Mendez omdat men hem niet meer vertrouwde .. maar ook is in die verklaring sprake van een motief : concurrerende firma die vanuit Amerika Delhaize wil ontwrichten.Aangezien de eerste elementen erg aannemelijk zijn, misschien ook het laatste element ?
Maar nog aannemelijker voor 1985 : geen concurrerende firma maar Bouhouche (en Beijer ?)zelf die hun infernaal plan versus een supermarkt in werking stellen.Ik heb dit verhaal proberen na te trekken. Verbeter me indien ik fout zou zijn aub.
Het gaat over een verklaring van een niet-gekende tipgever die deze verklaring schriftelijk afleverde aan Frank De Moor ergens tussen maart 1988 en april 1988. Dit is dus meer dan 2 jaar na het feit dat er genoemd werd rond de moord van 7 januari 1986 op Juan Mendez).
De niet-gekende tipgever haalde naar eigen zeggen zelf de informatie van François Ertrijckx, die hem dat tussen eind 1984 en z'n dood in januari 1985 vertelde. Aangezien deze op 22 januari 1985 gedood werd, kon niet gecontroleerd worden of de niet-gekende tipgever de waarheid sprak.In maart 1988 afkomen dat iemand eind 1984 iets had verklaard dat niet gecontroleerd kan worden, dat is gemakkelijk natuurlijk (en rijkelijk te laat).
Mij lijkt het eerder onwaarschijnlijk dat de moord op Mendez bijna 1 jaar of langer zelfs, gepland werd en vast stond dat dit uitgevoerd moest worden.
Chronologie is inderdaad belangrijk hier, en het is lang niet zeker dat de hele set tips van Asterix alleen komt. In elk geval verschijnen hier in hetzelfde kader : dood Mendez, dood Montel, dood Asterix.
En in elk geval bereikte minstens een subset van de aangehaalde tips wel degelijk lang voor 1988 de BIC. Dit 'dossier Bouhouche' werd jaren in een kluis gehouden, waaruit het spoorloos verdwenen bleek kort na de verklaring van De Moor.
De doorgever van de tips zou Genevois zijn. En die zou dan weer nogal close geweest zijn met Latinus.
Misschien een keer Hilde Geens contacteren in de hoop dat ze meer details kent en de chronologie kan helpen ophelderen ?
De verkoop van de aandelen aan het Amerikaanse FOOD LION gebeurde in 1983 (en dus niet drie weken na Aalst !!).
Bron: PV 21188 van 1 februari 1987
Hierdoor boekte Delhaize in 1983 heel wat meer winst dan de andere jaren. De stelling dat de Amerikanen door het plegen van de bendefeiten druk wilden zetten op Delhaize houdt dus kant noch wal.
Hierbij nog een artikel uit november 1983 over deze verkoop van aandelen.
Voor investeringen in eigen land - Delhaize brengt 1,5 miljard frank over van Verenigde Staten naar België
De distributieonderneming Delhaize-De Leeuw zal 1,5 miljard frank van de Verenigde Staten overbrengen naar België om in eigen land te investeren. Het kapitaal komt voort van de verkoop einde oktober [1983 dus] van 3 miljoen niet stemgerechtigde aandelen van de Amerikaanse distributieonderneming Food Lion, waarin Delhaize de meerderheid heeft.
Delhaize nam in 1974 een meerderheidsparticipatie in Food Town Stores, die omgedoopt werd tot Food Lion. Dit distributiebedrijf kende een grote uitbreiding. De aandelen van Food Lion werden nu opgedeeld in stemgerechtigde en niet-stemgerechtigde aandelen. Van de stemgerechtigde aandelen behoudt Delhaize de meerderheid, zodat ook de controle over de Amerikaanse onderneming behouden blijft. Een deel van de niet-stemgerechtigde aandelen werd verkocht.
De opbrengst hiervan, die door de dollarkoers in Belgische frank nog wat hoger uitvalt, wordt naar België overgebracht en hier geïnvesteerd omdat de gerealiseerde meerwaarde dan vrijgesteld worden van belastingen. De investeringen zullen vooral vernieuwingen van bestaande supermarkten betreffen.
Bron: Het Laatste Nieuws | 15 november 1983
Bende van Nijvel → Organisaties → Delhaize De Leeuw Amerika
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.