Merovinger wrote:Tja, en op de B-kant van 'Te voet naar Scherpenheuvel' staat 'Zwijg maar stil ...'. Was dat dan de boodschap? Puur giswerk allemaal waar we nog uren mee bezig kunnen zijn. Zoals gezegd schieten we er niets mee op. Buiten het traceren van de beller naar de radio (wat toen niet is gebeurd en nu niet meer kan) zijn we met dit gegeven niets en zal dit niet leiden naar de daders van de aanslag in Aalst.
Da's waar Merovinger. Ik denk ook niet dat ik dit uiterst moeilijke dossier ga kunnen oplossen. Daarvoor zullen er met de nodige kennis van het dossier, de juiste onderzoeksdaden moeten gesteld worden. En die hadden helaas veel eerder moeten gebeuren. Hopelijk kan de wetenschap nog wat van de verloren tijd inhalen (zoals het DNA-onderzoek). Of gaan er uiteindelijk toch nog wat mensen praten.
Onderzoekers van het dossier lezen hier uiteraard ook mee. Misschien leest er zelfs iemand van de daders mee of mensen die onbewust dingen niet vermeld hebben omdat ze denken dat er geen associatie is met het dossier. Anderzijds gebeurde het omgekeerde net veel te vaak. Er worden te vaak zaken bij gehaald niet totaal niet relevant zijn aan de misdaden en of de ontknoping van de Bende van Nijvel.
Deze bewuste plaataanvraag kan maar 2 dingen zijn: waar of niet waar.
Niet waar, dan moet dit een onwaarschijnlijk en erg luguber toeval geweest zijn. De DJ die wat solt met de reeds eerdere gekende misdaden van de Bende Van Nijvel en de Bende van Hofstade. Erg luguber omdat dan net aansluitend, zoals de verzoeker verkondigde, de aanslagen gebeurden. Maar het kan. Zoals bertlagaisse meldt:
bertlagaisse wrote:Dat de DJ het nummer "Te voet naar scherpenheuvel" niet had kan ik begrijpen. Maar hij wist volgens mij wel wie bedoeld werd met de bende van Hofstade. Mi Amigo lag ten noorden van Aalst, net zoals Hofstade. Pal in zijn achtertuin. Een DJ kent meestal het nachtleven en de roddels wel, en hij heeft niet per toeval "Johnny B Good" gekozen. Hij wist dat dat bericht over De Staerke ging, maar was er zelf voor de rest niet bij betrokken.
Volgens mij dacht gij dan maar aan Johnny De Staerke, en bijgevolg aan het nummer Johnny B good, als in:
Johnny wees braaf. of
Johnny het ga je goed.
Maar ik geloof niet in actieve betrokkenheid vanwege de DJ. Ik denk wel dat hij zich bewust was dat het over Johnny De Staerke ging.
Ik ben echter zoals het grote merendeel ervan overtuigd dat dit echt gebeurd is en geen doorstoken kaart was van de DJ. Mocht het ooit tot een oplossing komen van deze zaak, dan zal ook dit verzoek van die bepaalde plaat in de juiste context kunnen geplaatst worden. Tot nu zou de interpretatie hiervan zou ons tot eender welke conclusie kunnen leiden, daar heb je gelijk in Merovinger. De zanger van de Marlets heette trouwens ook Johnny om maar iets te noemen.
Hoogmoed en een victoriekreet naar hen die niet konden of wilden mee doen met de laatste aanslag, dat lijkt me wel de meest plausibele insteek. Omdat de aanvrager 1. op de hoogte was van de plannen en 2. wist dat de radio op Mi Amigo ingesteld stond bij de ontvanger.