21

Re: Pepingen: 12 Mei 1987

Wie zegt dat die locatie geheim is? Ik beweer enkel dat het een ideale plaats is om u te kunnen verstoppen zonder dat iemand het weet! Het zou mogelijk een verklaring zijn voor ineens te verdwijnen. De foto is van een wandeltocht waar er iemand op het verhoog aan de ijzeren poort staat uitleg te geven op een rustige verlaten plek. Maar het fascineerde mij dat het uiterlijk een gewoon huis lijkt maar in feite loopt het huis door in de heuvel. Ik speur gewoon naar plekken die mogelijk verband houden.

22

Re: Pepingen: 12 Mei 1987

kenza wrote:

Ik speur gewoon naar plekken die mogelijk verband houden.

Speuren met 0,0% bewijs of aanknoping naar een locatie is zinloos, dan hou je u beter bezig met het lezen van een goed boek. Die locaties hier dan zetten is volgens mij tamelijk misleidend. Zo maak je het de (als die ooit bestond/bestaat) Bende van Nijvel wel héél gemakkelijk. Zo worden zelfs hedendaags nog dwaalsporen aangelegd waar "ze" geen moeite voor hoeven te doen.

Dan moet je fair zijn: ofwel plaats je ALLE mogelijke hideouts, ofwel geen enkele. Je moet dus elke hoeve, elk huis die wat afgelegen is, elke garagebox, elke rijkswachtpost, elke politiepost, elke militaire basis, elke opslagplaats, elke hangar, elk fabrieksgebouw, enz. in kaart brengen, want die maken allemaal even veel kans als locatie.

Laat ons a.u.b. het houden bij de gekende feiten, de gekende sporen, en de gekende "verdachte" personen. Met die alleen al kan je dit forum nog 10x groter maken in aantal berichten (niet dat dit nodig is).

Non semper ea sunt quae videntur

23

Re: Pepingen: 12 Mei 1987

kenza wrote:

Het heeft een metalen poort met een containerslot met ingebouwde doorschuifpin van abus en die krijg je bijna niet open

Dat is een 5 pins slot en in 14 seconden open smile

24

Re: Pepingen: 12 Mei 1987

Van een drama in Pepingen naar een schuilkelder in het Hallersbos ... Ik heb echt te weinig fantasie. smile

Zo'n feiten zijn gelukkig uitzonderlijk maar jammer genoeg zijn er in het verleden nog voorbeelden te vinden. Hieronder drie feiten uit dezelfde periode:

Familiedrama: zeven doden

Een familiedrama heeft zaterdag in het bij Brussel gelegen plaatsje Overijse aan zeven mensen het leven gekost. In de loop van zondag is komen vast te staan dat een 62-jarige man uit Overijse zes familieleden om het leven heeft gebracht en daarna de hand aan zichzelf heeft geslagen. De slachtoffers zijn de zoon en de schoondochter van de man, zijn twee kleinkinderen, zijn echtgenote, de moeder van de schoondochter en de man zelf.

Bron: Het Parool | 25 Februari 1985

18 november 1979: Beroepsmilitair opent vuur op massa tijdens cross in Hannuit

De 25-jarige beroepsmilitair Odon Renard mag tijdens het weekend het psychiatrisch ziekenhuis van Antwerpen verlaten en gaat naar de veldloop in Hannuit. Hij opent er met een jachtgeweer het vuur op de massa. Vooraleer hij door enkele brandweermannen overmeesterd kan worden, heeft hij al een 16-jarig meisje en een 26-jarige vrouw gedood en ruim twintig anderen verwond. Renard, die bijna gelyncht wordt door de andere toeschouwers, had op de televisie een film gezien waarin een maniak doorslaat en in een vol stadion op de mensen begint te schieten. Hij wordt veroordeeld tot levenslange dwangarbeid, en wordt na enkele jaren overgeplaatst naar een psychiatrische instelling, waar hij nog steeds verblijft.

Bron: Het Nieuwsblad | 13 December 2011

En waarschijnlijk het meest bekende voorbeeld:

23 juni 1979: de zesvoudige moord van Horion

Op 23 juni 1979 vallen Freddy Horion en Roland Feneulle de woning van autohandelaar Roland Steyaert in Sint-Amandsberg binnen. Steyaert had Horion ontslagen wegens verduistering van een Mercedes-Benz. De twee schieten de garagist, zijn vrouw, twee dochters en de verloofde van een dochter dood. De buit bedroeg amper 4.000 Belgische frank en een handvol juwelen. Begin februari 1979 had Horion al winkeluitbaatster Helena Lichatschevsky uit Gent in koelen bloede doodgeschoten. Toen kocht hij eerst een jeansbroek, om daarna de inhoud van de kassa mee te nemen.

De publieke opinie is zwaar geschokt door de moorden van Horion. Hoewel de doodstraf al vele decennia niet meer wordt uitgevoerd in België, veroordeelt het Gentse hof van assisen hem in 1980 toch tot de doodstraf wegens zesvoudige roofmoord. Dat wordt later omgezet in een levenslange gevangenisstraf, die hij nog steeds uitzit. Horion probeert vier keer uit zijn cel te ontsnappen. In 1982 duikt hij na een ontsnapping anderhalve maand onder in Nederland, maar wordt daar betrapt bij een inbraak en terug uitgeleverd aan België.

Bron: Het Nieuwsblad | 13 December 2011

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube