131

Re: Halle: 3 Maart

Wel, ik betwijfel dat want dan hadden ze Jules K. (ook aanwezige collega en beste vriend van Verstappen) ook moeten doodschieten. Want die gingen altijd samen naar die Zwarte Kat.

Wat ik wel altijd vreemd gevonden heb is dat deze Jules elke vrijdag ging pintelieren bij de rijkswacht van Halle.

"Jules: "We kregen altijd veel verkeersboetes. Vrachtwagens die aan onze hoofdzetel in Halle slecht geparkeerd stonden. Klachten van buren over lawaai. Ik was met de rijkswacht overeengekomen dat ze al die processen-verbaal niet meer zouden opsturen. Ik ging elke vrijdagnamiddag naar de rijkswacht in Halle, ik kende die mensen. Ik kon gewoon binnengaan en doorlopen tot aan het bureau waar mijn pv's lagen. Er was ook een kantine, waar ik achteraf nog pintjes met die mannen dronk. Dat heeft jaren zo gefunctioneerd.”

"Na de aanslag niet meer. Ik mocht niet meer doorlopen. Alles moest opeens volgens het boekje. Ik had het eerst niet door, maar ergens moet iemand gedacht hebben dat ik iets met de aanslag te maken had. Tijdens de verhoren stelden ze mij vragen over De Zwarte Kat (stripteasebar in Halle). Walter en ik gingen daar weleens naartoe, dat klopt. Het was een van de weinige cafés in Halle die tot na middernacht openbleven. We gingen daar niet naartoe voor de mokskes (meisjes) of zo. We hadden bij Colruyt een goede pree, Walter en ik. We konden het ons veroorloven om daar iets te gaan drinken.”

Met wie van de rijkswacht in Halle ging hij dan pintelieren? Achten? In verband met de Achten in bovenstaande post schreef FreCR enkele kernwoorden op » Forum

Auteur Guy Bouten:

"Wat ik weet is dat Verstappen soms naar bordeel De Zwarte Kat in Halle ging. Dat heb ik van uitbater Pierre Martel zelf vernomen. Daar werden toen illegale vrouwen tewerkgesteld en dan kom je plots dicht bij de 'Bende van de Miljardair'. Of dit er iets mee te maken heeft? Dat weet ik niet, dat is politiewerk."

Hierbij de exacte woorden van Philippe De Staerke:

"A la lecture des différents procès-verbaux je suis maintenant en mesure d'affirmer que l'exécution de monsieur Verstappen est le motif du crime. Cet homme qui en dirait long sur des affaires de moeurs devait être réduit au silence." Vertaald: "Als ik de verschillende rapporten lees, kan ik nu bevestigen dat de executie van de heer Verstappen het motief van de misdaad is. Deze man die veel wist over zedenzaken moest het zwijgen worden opgelegd."

Als Philippe De Staerke dat zegt dan is dat een indicatie voor mij om aan te nemen dat Philippe De Staerke ons in de verkeerde richting wil sturen. Inderdaad vreemd dat hij over dossierstukken beschikte. Alhoewel ik denk dat alle betrokkenen of verdachten in tegenstelling tot ons al lang alle dossierstukken hebben. Toch tot op een bepaald punt. Dat geheim van het onderzoekk bestaat al lang niet meer denk ik.

132

Re: Halle: 3 Maart

Om heel precies te zijn, het slachtoffer (DH W. Verstappen) werd eerst bruut geslagen door de man met een wapenstok (drie breuken: hand, arm en schedel) voordat hij door de moordenaar werd afgemaakt met .38 kaliber.

Nog een keer, twee vs een.

133

Re: Halle: 3 Maart

fenix wrote:

Met wie van de rijkswacht in Halle ging hij [Jules K.] dan pintelieren? Achten? In verband met de Achten in bovenstaande post schreef FreCR enkele kernwoorden op » Forum

Dat lijkt helemaal geen slecht idee. Jules K. die over alles en nog wat aan het babbelen slaat en zo dan ongewild bepaalde interessante informatie verstrekt, welke informatie dan via via aan de oren komt van bepaalde tussenpersonen die besluiten dat de Colruyt van Halle een haalbaar doelwit is.

Re: Halle: 3 Maart

Ben wrote:
club_le-happy-few wrote:

Patrick Haemers wordt overal herkend, maar als puntje bij paaltje komt weten de kroongetuigen het ineens niet meer me blijkt.

Het verhaal van de kroongetuige:

Jules Knockaert was op 3 maart 1983 als commercieel afgevaardigde aanwezig in de Colruyt van Halle, toen daar plots vier overvallers opdoken. Twee van hen drongen door naar de eerste verdieping waar de filiaalhouder zijn kantoor had. Knockaert kreeg een slag op zijn hand en hoofd, de zaakvoerder werd vermoord. De Bende van Nijvel had weer toegeslagen.

Ruim een half jaar later had in het gebouw van de Gerechtelijke Politie in Brussel een confrontatie plaats met een man die bij zijn terugkeer uit de Seychellen was gearresteerd. Knockaert kon de grote blonde atletische man identificeren. Hij droeg een opvallend duur polshorloge. Enkele minuten later kruiste hij de gevangene nog eens in de gangen. Zijn identiteit werd nooit meegedeeld.

Na de ontvoering van VDB begin 1989 zag hij op tv enkele maanden later de arrestatie van Patrick Haemers en herkende meteen de man met wie hij was geconfronteerd en die hem met een knuppel geslagen had.

Bron: De Bende van Nijvel en de CIA | Guy Bouten

Heeft iemand een idee wanneer Patrick Haemers precies in de gevangenis zat in deze periode? Ik weet dat hij op 22 oktober 1981 een overval pleegde op het BBL-kantoor in Deerlijk, samen met zijn vader Achiel. In de dagen nadien worden ze al opgepakt en volgt er een wedersamenstelling van de overval. Op 6 januari 1982 is Haemers dan veroordeeld voor deze overval. Er is in enkele geschreven bronnen sprake van een gevangenisstraf van twee jaar, maar dat wil niet per se zeggen dat hij daadwerkelijk twee jaar in de gevangenis heeft gezeten. Wanneer hij precies is vrijgekomen, vind ik nergens terug. In de documentaire van enkele jaren geleden over de bende Haemers zeggen ze dat hij al in 1983 op vrije voeten kwam, na een straf van twee jaar.