231

Re: Nr. 19: Reus

Insp. Witse wrote:

Vraag aan onze forumleden: zijn er buiten de overvallen op de Delhaize warenhuizen nog gebruikt gemaakt van riot guns? Ik weet dat dit hier niet thuishoort, maar waar wel ... smile

Ja, bij de Colruyt van Nijvel. RG1 en RG2. En in Temse, maar ik herinner me nu niet of dat ook RG1/RG2 waren, heb mijn documentatie niet bij de hand.

Re: Nr. 19: Reus

Insp. Witse wrote:

Niet vergeten dat er tot twee maal toe op twee losstaande feiten melding door getuigen gemaakt is van een aan het voorhoofd kalend persoon.

De persoon die getuigt over een verdachte Golf op de E40 in de minuten voor Aalst heeft, naast een persoon waarin sommigen Salesse herkennen, iemand herkent met kaal hoofd die 'gebogen' op de achterbank zat.

Re: Nr. 19: Reus

Ik tracht voor mezelf onderstaande vragen uit te maken:

  • zijn dezelfde riot guns gebruikt bij de feiten waar sprake is van een licht kalende man

  • is er een bijkomstige wapenlink met bovenstaande feiten en diegene bij Dekaise

Het gevoel begint te overheersen dat Calmette bij een aantal feiten betrokken is, eens de linken zijn aangetoond, stel ik mezelf de vraag waarom? Als we bv een wapenlink tussen Dekaise en Aalst kunnen aantonen, zijn we al heel ver.

Dank je voor de reeds gesposte antwoorden!

234

Re: Nr. 19: Reus

Temse was ook RG1. Maar de daderbeschrijving paste niet bij Calmette, een paar getuigen identificeerden Baloo Becker, die had pikzwart haar, was groot en gebouwd als een blok graniet, een oermens. En bij Nijvel was er een beschrijving van een persoon met voorhoofdskaalheid, één van de getuigen aan de Diable meende Amory te herkennen maar in hoeverre dat betrouwbaar is (nacht, beschoten met riot-guns langs 2 kanten ... ze zullen andere prioriteiten gehad hebben toen).

De rest van de persoonsbeschrijving van de daders die in Nijvel en aan de diable gezien werden komt wel niet overeen met Calmette. Calmette was lang en zag er niet uit als een krachtpatser (hoewel hij uitzonderlijk getraind was in vechtsporten), leek eerder het type lange-afstandsloper. De overlevende gendarme in Nijvel beweerde dat de daders een accent hadden dat niet van de regio was maar hem eerder Vlaams klonk. Calmette is Fransman, sprak zeer correct Frans zoals in Frankrijk wordt gesproken met een centraal accent.

Ik wil je niet ontmoedigen maar via de wapens de onderlaag trachten te identificeren, dat is één van de zaken waar alles op vastgelopen is. Het is quasi zeker dat dezelfde wapens roteerden onder verschillende uitvoerders.

235

Re: Nr. 19: Reus

patrick111 wrote:

Ik zou toch even willen opmerken dat de robotfoto een reus toont met een joekel van een bril. Elke getuige, behalve de persoon achter deze robotfoto, zag in Eigenbrakel en Overijse de daders in de winkel met ofwel een (bivak)muts ofwel een carnavalsmasker.

Die bedenking heb ik me ook al gemaakt. Maar misschien hebben de speurders bewust die bril erop getekend terwijl de getuige dit niet vermeld had? Om bv. bepaalde reacties te observeren? Zie bv. ook robotfoto nr. 21. Die werd ook eerst verspreid zonder de pukkel.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Nr. 19: Reus

Xenophon wrote:

Temse was ook RG1. Maar de daderbeschrijving paste niet bij Calmette, een paar getuigen identificeerden Baloo Becker, die had pikzwart haar, was groot en gebouwd als een blok graniet, een oermens. En bij Nijvel was er een beschrijving van een persoon met voorhoofdskaalheid, één van de getuigen aan de Diable meende Amory te herkennen maar in hoeverre dat betrouwbaar is (nacht, beschoten met riot-guns langs 2 kanten ... ze zullen andere prioriteiten gehad hebben toen).

Sterk hoe je er in slaagt om een waarheid met kleine details naar een leugen te verwerken. Ik denk er het mijne van!

Jammer voor jou dat ik zeer veel herrinner en bij bovenstaande mezelf gelukkig vragen stel.

237

Re: Nr. 19: Reus

Tja Witse, er zijn nu eenmaal mensen die er in slagen frigo's aan de Eskimo's te verkopen. Daarom hebben we hier Witses nodig natuurlijk. Smiley. We zijn trouwens nog altijd op zoek naar de "warboelspecialist" van Etienne.

238

Re: Nr. 19: Reus

Ook deze door AI gehaald van lijntekening naar foto realistisch » ctrl.vi

239

Re: Nr. 19: Reus

Knap werk, nu het hele dossier (4 miljoen pagina's) nog eens door AI halen en wie weet wat daar uit komt.

Re: Nr. 19: Reus

Mijn vraag is waarom de anonieme getuige die op de parking oog in oog kwam te staan met deze zeer lange man (n°19), niet ter plekke is afgemaakt, want hij was tenslotte (achteraf bekeken) in staat om in n°19, Christiaan Bonkoffsky te herkennen?

Bij de beschrijving van de reus van Overijse/Eigenbrakel staat op het forum dat hij voornamelijk voor de buit zorgde.Dit komt mogelijk overeen met de dramatische bekentenis die Christiaan Bonkoffsky deed tegenover zijn broer aangaande zijn aandeel in de overvallen. Hij beweerde dat hij gemanipuleerd werd. Waaruit men zou kunnen veronderstellen dat de man mogelijk werd ingezet om een overval te plegen met mensen die hij eigenlijk niet kende, en dit achteraf psychopathische moordenaars bleken te zijn? (Uiteraard pure speculatie.)

De tekening n°19 balanceert (zoals vele robottekeningen) op het randje van het karikaturale. Het is veel moeilijker om het portret van een mooie mens (vrouw, baby, kind), te laten gelijken, dan een bruut gezicht te tekenen.

De anonieme getuige spreekt niet over een bril. Toch was hij blijkbaar akkoord met het eindresultaat. Bijgevolg moet hij hebben aangegeven dat de man een bril droeg, want het door de politie, op eigen initiatief bijtekenen of weglaten van details op een robottekening lijkt mij (onder normale omstandigheden) ondenkbaar? En Christiaan Bonkoffsky droeg een gelijkaardige bril.

Een andere vraag is waarom op de tekening van de killer n°21, achteraf een puist is bijgetekend? De reden hiervoor was blijkbaar omdat sommige getuigen aangaven dat de killer een puist had? Maar waarom staat de puist op het gelaat van n°21 op de verkeerde plaats getekend? Want de tekening lijkt uiteindelijk meer op Philippe De Staerke (geen reus, geen pukkel, priemende ogen, specifieke neus), dan op Patrick Haemers, die een pukkel had naast zijn neus, maar wel door meerdere getuigen is aangewezen als de moordenaar.

Gaat het hier over twee verschillende overvallers? Mogelijk Philippe De Staerke en Patrick Haemers? En wie was dan de derde overvaller? want ook de tekening van de ‘driver’(n°24), heeft dezelfde neus en priemende ogen als Philippe De Staerke, alhoewel velen hierin Dominique Salesse zien? Op wiens aanwijzing is tekening n°21 gemaakt?

Het wordt stilaan tijd, dat getuigen de kaarten op tafel leggen, en zich bekend maken. Want blijven volhouden dat men zich bedreigt voelt, is niet echt waarschijnlijk. (vb. David)