1

Topic: Ergos Gun Gallery

Your search returned no hits.

2

Re: Ergos Gun Gallery

Gelegen in de Avenue Alfred Madoux 44 in Sint-Pieters-Woluwe. De firma werd opgericht op 29 juni 1981 en het KBO-nummer werd ambtshalve geschrapt op 25 oktober 2013.

(...) In juni 1985 informeert Mendez bij Jean-Pierre Giannini naar het serienummer van de gestolen “Jungle Carbine”. Hij had indertijd het wapen van Giannini gekocht. Giannini vindt deze gegevens terug en bezorgt het serienummer aan Mendez. Mendez maakt dat nummer over aan de politie van Overijse. Later, in 1986, zal blijken dat Bouhouche enkele dagen na de inbraak bij Mendez de “Jungle Carbini” verkocht aan “Ergos Gun Gallery”.

Bouhouche zal volhouden dat Mendez hem dit wapen ter beschikking stelde na de diefstal en dat hij aan hem vroeg het te verkopen. Het zou dus niet gestolen zijn, maar de indruk werd gewekt dat dat wel het geval. In feiten wilde Mendez zijn verzekeraar dus oplichten, aldus Bouhouche.

Bron: Loden jaren: De Bende van Nijvel gekaderd | Paul Ponsaers

In januari 1986 werd er in de winkel ingebroken, toevallig in dezelfde maand als de moord op Mendez:

Inbrekers rover vuurwapens in Sint-Pueters-Woluwe

Inbrekers drongen donderdagochtend de winkel binnen van de PVBA Ergos, gelegen aan de Madoulaan 44 te Sint-Pieters-Woluwe, via een verbrijzeld venster. De indringers legden beslag op en veertigtal revolvers en pistolen en ontvreemdden eveneens 22 long rifle-karabijnen. Het ging om nabootsingen van een Kalachnikov en een M16-vuurwapen. Toen de daders eenmaak binnen waren, sloegen ze op 15 plaatsen de ruimte stuk van de toonkasten om bij de tentoongestelde vuurwapens te komen.

Bron: Gazet van Antwerpen | 1 Februari 1986

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

3

Re: Ergos Gun Gallery

Het was aan Philippe De Bie, de uitbater van de zaak "Ergos Gun Gallery", dat Madani Marcel Bouhouche tussen 15 mei en begin november 1985 wapens verkocht die hij gestolen had bij Mendez op 15 mei 1985.

Re: Ergos Gun Gallery

https://i.ibb.co/R7kJYHK/Ergos-Gallery.jpg