11

Re: Patrick Ramael

Youssou N'Dour wrote:

“Gezien één van de ‘tScheldt-medewerkers aan de reeks over de Bende van Nijvel gisterennacht weer uren op een politiekantoor mocht doorbrengen zal het artikel niet vandaag maar wel morgen verschijnen."

Beetje te lang op een terras blijven zitten en dan opgepakt voor openbare dronkenschap ... Zo iets zal het wel geweest zijn.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Patrick Ramael

Meestal eindigt het met een vraag voor donaties om hun advocaat en gerechtskosten te betalen. smile

Re: Patrick Ramael

fenix wrote:

Ik heb de indruk dat ze daar elke keer dat ze uitademen op het politiekantoor terecht komen of een deurwaarder aan hun deur hebben staan. Ze krijgen wellicht meer controle dan om het even welke gangster.

Of ze liegen meer dan de meeste gangsters.

Re: Patrick Ramael

Wel straf dat ze foto´s hebben van die brieven.

Re: Patrick Ramael

Inderdaad. Foto's van procedurestukken, o.m. de beschikking dd. 31 07 2024 van onderzoeksrechter Martine Michel.

Re: Patrick Ramael

Mijn gedacht is dat het artikel niet zal gepubliceerd worden. Smurrie glijdt van boven naar beneden, van de top tot de onderste lagen om alles onderweg te versmoren. Simpel gezegd, het échte Bende van Nijvel verhaal zullen we NOOIT kennen. sad

17

Re: Patrick Ramael

Youssou N'Dour wrote:

“Gezien één van de ‘tScheldt-medewerkers aan de reeks over de Bende van Nijvel gisterennacht weer uren op een politiekantoor mocht doorbrengen zal het artikel niet vandaag maar wel morgen verschijnen. Tenzij één van de medewerkers aan het artikel vandaag verdwijnt of in een plas bloed op een verlaten parking wordt teruggevonden.”

Wat een stemmingmakerij ...

De eigenaar van 't Scheldt werd op 27 februari veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel, 4.000 euro boete en een publicatieverbod. Het hiervoor aangetekend beroep wordt eind september 2024 behandeld. (Deze informatie staat voor alle duidelijkheid online, anders zou ik ze hier niet herhalen.)

De verwijzing naar het doorbrengen van ‘uren op het politiekantoor’ zal allicht daarmee te maken hebben, maar dat klinkt natuurlijk niet zo populistisch en sensationeel als zou het zijn omwille van het aanbrengen van dé waarheid in een van de meest spraakmakende cold cases van België.

Er zijn er zo nog die graag oude koeien uit de sloot halen en artikels publiceren met een spraakmakende titel. Clickbaits om centen te verdienen met de ellende van anderen…

En wat dat spoor van de Slimans betreft, waarom schrijft Jean-Pierre Adam niks over zijn relaties met vele veroordeelde protagonisten rond de jaren van de zogenaamde Bende van Nijvel?

Re: Patrick Ramael

Een uiterst, rechts magazine, waar humor wordt verward met slechte smaak, het recht op informatie met lasterpraat, leugens met creativiteit, en karaktermoord met vrijheid van meningsuiting.

Voortdurend, op een grove manier op de man spelen, waarbij alles wat lelijk is onophoudelijk de revue passeert. Nee, laat maar!

19

Re: Patrick Ramael

Tweede artikel:

Een politieman op het commissariaat van Charleville-Mézières met een heldere kijk op de criminelen in zijn regio meent één van de zotte broers te herkennen in de robottekening. De politie ondervraagt de broers naar aanleiding van het opsporingsbericht maar er is niet genoeg hard bewijs om de broers te linken aan de overval op de wapenhandelaar. De politieman steekt het opsporingsbericht en verslag IN het dossier van de Zotten van Maubeuge.

In Frankrijk.

Onthoud dat we in de jaren tachtig zijn.

» www.tscheldt.be

Indien we dan toch een schuldige moeten zoeken kunnen we even goed de schuld in de schoenen van de Fransen schuiven. Waarom heeft Frankrijk geen contact gezocht met Belgie aangezien ze in het bezit waren van de vingerafdrukken van de Slimans en het een internationaal opsporingsbericht betrof? De Franse politie verdacht de Slimans en ondervroeg ze maar vond geen hard bewijs?

Anderzijds, ik zie niet in waarom Martine Michel zou weigeren een DNA-test te laten doen van diezelfde vingerafdrukken? Wie weet of er geen andere zaken zouden kunnen opgelost worden met dit DNA? Maar zoals ik reeds vroeger schreef begrijp ik ook totaal niet waarom er van alle verdachten in dit dossier geen vergelijkende DNA test gedaan werd.

Re: Patrick Ramael

Toch even moeite doen om de beledigingen en plattigheden te doorworstelen en enkele interessante dingetjes te ontdekken o.a.:

Ramael vond bewijs dat één van de broers S na een overval van de Bende van Nijvel terugkwam met een kogel in de schouder. Hij liet deze door een familiedokter verwijderen op 11 november 1985. Het is bijna zeker dat het een kogel was die werd afgevuurd tijdens de overval op de Delhaize van Aalst op 9 november 1985. Politie-agent Eddy Nevens verklaarde na de overval dat hij verschillende kogels had afgevuurd op de open achterklep van de Golf GTI waarmee de overvallers probeerden te vluchten. Hij was er zeker van dat hij iemand in de auto geraakt had.

Zowel Adam en Ramael legden de tijdslijnen van de gebroeders S naast de tijdslijnen van de Bende van Nijvel.

Toeval bestaat niet.

Telkens de broeders Sliman 'vrij' zijn vonden er overvallen van de Bende plaats. Van zodra één broer of beide broers voor andere feiten in de gevangenis zaten in Frankrijk stopten de overvallen van de Bende van Nijvel. Van zodra beide broers weer vrij waren, hervatten de overvallen van de Bende.

Motief van de broers aka de Bende van Nijvel?

Geld. De broers kampten met gok- en alcoholverslavingen. In totaal brachten de overvallen van de Bende van Nijvel meer dan 200.000 euro op. Voor gokverslaafde criminelen een niet te versmaden bedrag in de jaren tachtig.

De namen van de Bende van Nijvel

Aan het hoofd van de Bende stond Thierry S, ofwel Thierry Sliman. Hij werd bijgestaan door zijn broer Xavier Sliman.

Rond de broers bewogen duistere figuren als Louis Gambini aka Luigi, Pierre Mandelli aka Pierrot, Edmond Masson aka Momon en de hierboven reeds beschreven Michel Piro.