Re: Patrick Ramael

Profiteer ervan Breda. Hoe langer je er mee bezig bent, hoe minder hoop.

Re: Patrick Ramael

Xenophon wrote:

Ik niet. Het lijkt me in eerste instantie de schuld van de criminelen.

Bedoelde weetjewel dat niet dan?

Tegenslag blijkt onze hersenen blijvend te kunnen veranderen.

63

Re: Patrick Ramael

Voor de discussie over de bende Sliman kan je hier terecht » Noord-Franse gangsters | Thierry Sliman | Xavier Sliman

Voor de rest raad ik aan om niet te veel aandacht te schenken aan de "artikels" van 't Scheldt.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Patrick Ramael

Sur les traces des tueurs du Brabant

Patrick Ramaël, un avocat français qui représente quatre parties civiles, ne comprend pas la décision de la justice belge de mettre un terme à cette enquête gigantesque. Il relance la piste française !

» soirmag.lesoir.be

65

Re: Patrick Ramael

De piste-Sliman wordt sinds enkele weken door diverse media - vooral in Franstalig België - gepromoot. Verstandige Vlamingen met dossierkennis plaatsen bij dat verhaal grote vraagtekens en diverse kritische voetnoten. Cui bono?

Volgens Soir Mag werd een van de gangsters Sliman gewond in Aalst en was collega-gangster Thierry Verdin aanwezig toen de kogel uit de schouder van Sliman werd gehaald.

Kan het zijn dat Soir Mag Patrick Verdin bedoelt? Patrick is een gangster, Thierry Verdin is een leerkracht basisonderwijs.

We hebben trouwens uit goede bron vernomen dat de familie Sliman niet echt opgezet is met de beschuldigingen van advocaat Ramaël en een klacht heeft ingediend of zal indienen. Ze zijn ook ontevreden over de eerdere beschuldigingen van ex-rijkswachter Adam die eveneens de broers Xavier en Thierry Sliman beschuldigde de gangsters van de Bende van Nijvel te zijn.

» p-magazine.com

Hopelijk hebben de Slimans geen oude nonkel die Nederlands kan lezen. Hetgeen niet onmogelijk is in dat gebied.

Re: Patrick Ramael

De media zijn waardeloos, zo weet ik uit eigen (werk)ervaring. Het staat helemaal niet vast dat Thierry Sliman gewond raakte in Aalst. Dat is een suggestie die waar zou kunnen zijn.

'Collega-gangster en leerkracht in het basisonderwijs Thierry Verdin'.

Er wordt wat afgezopen op die redacties.

67

Re: Patrick Ramael

Heeft Patrick Verdin tegen jou ook gesproken over een lid van de groep Diane? Of over lidmaatschap van een Sliman bij ...?

68

Re: Patrick Ramael

» www.facebook.com/ArdennesTV

Misschien, heel misschien, moeten we de piste van de Slimans toch eens van uit een andere hoek bekijken. Deze piste werd ons voorgesteld als zouden een aantal Franse misdadigers de daders zijn en wel te verstaan onder de noemer "banditisme". Volgens Patrick Verdin klopt dat niet. Ik heb heel aandachtig volgende video bekeken.

Sta mij toe te zeggen dat dit een heel ander verhaal is. Natuurlijk kunnen we op het eerste zicht dit verhaal niet controleren. Wat we wel kunnen controleren is het begin van het verhaal. Daar verwijst Verdin naar een aantal feiten waar Sliman zou aan deel genomen hebben en waar al de andere kompanen lid zouden geweest zijn van het SAC. Sliman zou op dat moment 17 jaar geweest zijn én veroordeeld, zijn kompanen waren veel ouder. (In de video op ongeveer 6min30.) Dus, indien we dat kunnen natrekken hebben we misschien een reden om eventueel de rest van het verhaal te herbekijken. Ik heb de video een aantal keren bekeken en heb ook gelet op de lichaamstaal van Verdin. Ik ben geen specialist wat betreft dit laatste maar het is mij opgevallen hoe rustig de handen van Verdin er bij lagen bij het vertellen van sommige zaken. Het moet ook de cameraman opgevallen zijn want op een bepaald moment gaat de focus naar die handen.

Wat mij ook opviel was de zin ivm de opdrachtgevers. Hij zei net hetzelfde als Marie Jeanne Callebaut; Enfin, ik ben genoeg getriggerd om het boek van Verdin te lezen en dan zal ik nadien niet anders kunnen dan dit vergelijken met het boek van Jean-Pierre Adam.

Dus, indien Ramael iets van zijn piste wil maken zal hij genoodzaakt zijn het hele verleden van Thierry Sliman uit te pluizen en de piste banditisme moeten verlaten of minstens open te trekken. Wat me ook alweer opviel was het feit dat de vader van de Slimans militair was. Ik hoor Xeno hier voor de tweede keer vloeken op dit forum. smile

Re: Patrick Ramael

Xeno vloekt geen tweede keer (er zijn geen Antwerpenaars in zicht wink) want iedereen besteedt zijn of haar tijd (en geld) zoals ze dat willen.

Ik zal eens kijken naar die video maar het begint al slecht op min 09:30 ... 10:00 (ik klikte erop in de hoop ergens op Fenix zijn fragment uit te komen):

'On va passer de l'autre côté de la frontière, en Belgique. Dans le début des années 80, il y a des attentats qui sont commis en Belgique, qui sont plus graves, beaucoup lus graves que les tueries du Brabant à l'époque. Il s'avère qu'ils ont été perpétrés par un organisme qui s'appelle les CCC'.

De stunts van de CCC veel erger noemen dan wat de 'bendemisdrijven' waren, alleen al aan dodentol, sorry, dat is ridicuul. Ik ga voorbij aan het feit dat de CCC bij mijn weten enkel in 1984-1985 actief was. Hoeveel doden zijn er gevallen? 2. En je moet het zeggen zoals het is, dat was niet de bedoeling.

Ik voel een grote mix van feiten met een stevige saus rond het SAC en de strijd tegen het communisme aankomen.

Bon appétit, laat weten wat je indruk is.

70

Re: Patrick Ramael

Dat heb je dan goed aangevoeld. smile Het komt er inderdaad aan, daarom schreef ik ook dat je een tweede maal zou vloeken. Maar goed, geen Antwerpenaars in zicht, ik ben van de parking.

We hebben hier een Nederlander die mailde met Verdin, we kunnen dus uitleg vragen over dat veel erger. (Zou hij zich vergissen met Italië?) Maar geen nood, voor zover ik het begrepen heb kunnen we nagaan of Sliman op jonge leeftijd inderdaad misdrijven pleegde samen met SAC-leden. Desnoods spreken we Ramael daarop aan. Mocht dat niet kloppen is het voor mij einde verhaal. Verder zegt hij ook dat de gegevens van Adam niet kloppen ivm de jaren dat Sliman in de gevangenis zat, moet toch ook na te gaan zijn ... tenzij ook in Frankrijk dit niet terug te vinden is.

Ik ben mijn post begonnen met misschien, heel misschien. Ik sluit net als jij niet uit dat het SAC-verhaal moest dienen om zijn boek te doen verkopen. We zullen zien. Komaan Weetjewel, haal je toetsenbord boven en vraag Verdin uitleg over de zin die Xeno aanhaalde

Xenophon wrote:

'On va passer de l'autre côté de la frontière, en Belgique. Dans le début des années 80, il y a des attentats qui sont commis en Belgique, qui sont plus graves, beaucoup lus graves que les tueries du Brabant à l'époque. Il s'avère qu'ils ont été perpétrés par un organisme qui s'appelle les CCC'.

Staat het document in zijn boek ivm de detentie van Sliman want hij verwees daar naar in de video?