31

Re: Boek: De Bendes Achter De Bende

Ik heb het boek gelezen, met dank aan Santa. Het is mogelijk dat die Fransen verantwoordelijk zijn voor de eerste golf misdaden. Maar voor de tweede golf is de groep minstens uitgebreid, zoniet volledig vervangen. De 2 groepen kenden elkaar natuurlijk, denk maar aan de wapens.

32

Re: Boek: De Bendes Achter De Bende

Dat heden ten dage familieleden ook nog geen gevolg kregen op hun afgelegde recentelijke verklaringen inzake een familielid dat wel eens als vermoedelijke dader of als mededader moet verhoord worden. Dit onderzoek vergt alleen om de man te verhoren, eventueel te arresteren en voor te leiden bij de FPDK of de OR.

Als met simpele gegevens slordig wordt omgesprongen, wat dan met de rest?

Dat men nog altijd staat waar men nu staat. En dat men zich, spijtig, ongeoorloofde middelen moet aanwenden om toch bijkomende onderzoeken te verkrijgen. Om niet te zeggen dan men dwarsliggers hun neus in de andere richting moet laten krijgen.

Noord Franse daders met een Belgische nationaliteit die ook in aanmerking komen voor feiten in het Bende van Nijvel-dossier is alvast ook een uitspraak van een raadsman van drie afzonderlijke burgerlijke partijen inzake. Toch wel van een persoon dat het dossier ook door en door kent. En vooral ook zijn taken zeer ter harte neemt.

Re: Boek: De Bendes Achter De Bende

Het feit dat de onderzoekscel deze piste van Adam links laat liggen is toch opmerkelijk. Als we ervan uitgaan dat de onderzoekscel streeft naar damage control en een limited hangout dan past de piste van Adam daar perfect in. Het feit dat de onderzoekscel deze pist niet omarmt is best optimistisch te noemen, het geheel zal toch wat complexer zijn?

Re: Boek: De Bendes Achter De Bende

Volgende boek zou kunnen de nacht van de rijkswachters genoemd worden.

Re: Boek: De Bendes Achter De Bende

"De bendes achter de bende" » marcpennartz.nl

Re: Boek: De Bendes Achter De Bende

In zijn boek “de bendes achter de bende” schrijft Adam op pagina 88 over de vesten van Wittock-Van Landeghem te Temse:

Dit bedrijf leverde tal van producten aan het Belgische leger, waaronder zeildoeken, camouflage vesten en… sinds kort ook bijzonder lichte kogelwerende vesten. Daarover had de pers even voordien bericht.

Ik heb gelezen dat inderdaad wel bekend was dat ze dergelijke artikelen maakten, maar wist niet dat in de pers was bericht dat ze sinds kort bijzonder lichte kogelwerende vesten maakten.
Volgens mij is nu juist de vraag hoe ze dit konden weten, dus kan deze tekst niet kloppen.

Vraag:

  1. Is wat Adam schrijft juist en zo ja is daar bewijs van?

  2. of: is wat hij schrijft onjuist?

  3. of: is dit een fout van de vertaler en staat dit niet zo in de originele tekst?

Re: Boek: De Bendes Achter De Bende

[Zucht]

Uit de Gouden Gids 1983-1984:

https://i.ibb.co/6vb4ZY8/Wittock.jpg

Bron: Chronos (tueries-forum)

In gespecialiseerde tijdschriften werd er reclame over gemaakt. Zie ook Bendecommissie 2. Er was weinig top-secret aan. Wat speciaal was, waren de modellen die gestolen werden. Niet omwille van het materiaal, wel omwille van de 'snit'.

Re: Boek: De Bendes Achter De Bende

Dat is dus wat ik bedoel Xenophon:

(...) sinds kort ook bijzonder lichte kogelwerende vesten. Daarover had de pers even voordien bericht.

Hij schrijft dat er bericht werd over speciale vesten en dat vind ik nergens terug. Dat andere wel maar dat was mij bekend, vandaar mijn hele specifieke vraag.

Re: Boek: De Bendes Achter De Bende

Allemaal quatsch dat er 'sedert kort bijzonder lichte kogelwerende vesten' zouden geweest zijn toen. Er waren al enkele jaren dergelijke vesten. Het gewicht van zo'n vest was altijd al een marketingargument en dat is het tot vandaag ook nog.

En de modellen die ze meehadden waren omwille van de snit bepaald NIET de lichtste.

Re: Boek: De Bendes Achter De Bende

Ok dus: B wat hij schrijft is onjuist.

Dank je