191

Re: Eigenbrakel: 27 September

De antwoorden op de opmerkingen en vragen ivm. Mendez staan in het topic Mendez. Nog een goed weekend verder. smile

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

192

Re: Eigenbrakel: 27 September

Sorry The End, ik moet er dan over lezen want vind die specifieke info niet direct terug. Hulp gevraagd.

193

Re: Eigenbrakel: 27 September

Sinds kort staat er een zelfgemaakte reconstructie van de raid in Eigenbrakel op YouTube op het kanaal van Rayem Pub. Video te bekijken via volgende link » YouTube

Heb niet genoeg specifieke kennis of deze 'reconstructie' accuraat is. Daar kunnen jullie beter over oordelen.

Er is ook een 'reconstructie' op het kanaal te vinden over de vlucht van Eigenbrakel naar Overijse. Ook de moeite om te bekijken. Video te bekijken via volgende link » YouTube

"Er moet altijd eerst iets gebeuren voor er iets veranderd!".... dus als je iets wil veranderen moet je iets laten gebeuren....

194

Re: Eigenbrakel: 27 September

Nog 2 zeer merkwaardige details ivm de overval. Er werden door de daders welgeteld twee zinnen uitgesproken. Eentje daarvan was de volgende: "Le premier qui bouge, je le coupe en deux" (uitgesproken in het frans en zonder enig accent).

Wetende dat deze man met een geweer in zijn handen staat vind ik dit een zeer rare uitdrukking. Ik zou gezegd hebben "Doorzeef ik jou" ... of zoiets. (sprak de man uit pure zenuwachtigheid een zin uit die hij eerder gebruikte in totaal andere omstandigheden?)

Tweede merkwaardig detail. Na de overval gingen de klanten netjes naar de kassa om af te rekenen. (Hebben Waalse kassiersters stalen zenuwen? Of waren ze zodanig in shock dat ze teruggrepen naar een soort routine.)

Verder is het mij opgevallen dat verschillende zaken die in dit topic staan totaal niet kloppen. Want volgens een getuige was de "reus" of grootste de man met de bivakmuts (de twee anderen droegen maskers van franse politici).

Wie heeft er ons ooit proberen wijs te maken dat het telkens ging om een reus, een oude en een ... killer. En op basis van wat zijn die robotfoto's gemaakt?

195

Re: Eigenbrakel: 27 September

(...) Jan Rosseel zegt geïntrigeerd te zijn door mensen die zomaar dingen posten over zijn vader: “Het lijken mij mensen te zijn met iets te veel tijd. Volgens wat ik meekreeg was mijn vader die avond niet aan het werk in het restaurant. Hij deed nog wat boodschappen en volgens wat een aanwezige hulpverlener vertelde stond bij hem thuis zijn tv nog aan. Wat ik verder nog hoorde, is dat hij aan de kassa stond en die dader zag met het gegijzelde kind. En iets riep als: ‘Lafaard.’ Mijn vader had een grote mond en wellicht is hem dat fataal geworden.”

Lees hier het hele artikel » Nieuws

Ook hier zien we weer hetzelfde patroon dat de Bende zo vaak heeft toegepast: een gijzelaar nemen en iedereen neerschieten die hen durft tegenspreken of in de weg loopt.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

196

Re: Eigenbrakel: 27 September

Een reconstructie:

De daders parkeren hun voertuig op de parking aan het restaurant Da Pietro en het kantoor van de Generale Bank. De drie daders stappen uit en gijzelen vlakbij het restaurant een kind dat daar aan het spelen is. Een van de daders grijpt het kind vast, houdt hem met zijn linkerhand op de rug en duwt hem naar voren, waarbij hij de loop van zijn wapen in zijn ribben duwt.

Ze wandelen langs het trapje naar beneden in de richting van de ingang van het warenhuis. De gijzelnemer ziet bij de ingang van het warenhuis drie personen, twee meisjes en Roger Engelbienne. De twee meisjes zijn op dat moment bezig met het uitdelen van VLAN-stickers. De gangster beveelt deze mensen om hem te volgen in het warenhuis.

Roger Engelbienne volgt het bevel niet onmiddellijk op waarna hij wordt vermoord door een schot uit een riot gun. De twee jonge meisjes worden daarna niet meer verontrust en vluchten weg.

De drie gangsters gaan met hun gijzelaar naar binnen. Eén van de gangsters spreekt een klant aan, waarvan hij dacht dat het de directeur van het warenhuis was en hen tegemoet kwam. De dader die de jongen gijzelt, gaat samen met hem naar het einde van de winkel, ter hoogte van kassa 9. Onderweg vuurt hij een schot af met zijn riot gun in de richting van een winkelwagen aan kassa 2.

De man beveelt de klanten om op de grond te gaan liggen. Eén van de klanten die achteraan een rij mensen staat aan kassa 8, Ghislain Platane, volgt het bevel niet snel genoeg op en wordt vermoord.

Vervolgens beveelt hij een kassierster om alle kassa’s leeg te maken (enkel de bankbiljetten) en deze in een papieren Delhaize-zak te steken. Nadat de caissière de tas met het geld aan de gangster heeft gegeven, dwingt hij de caissière om naast de gijzelaar, die op de grond was gegooid, neer te knielen.

Terwijl deze dramatische gebeurtenissen aan de kassa’s zich voordoen, houdt een andere gangster de wacht aan de ingang van het warenhuis, ter hoogte van kassa 1. Hij wijst zijn andere metgezel de locatie van het kantoor van de manager. Voor een kort moment zal hij hem daar vergezellen.

In het bureau vraagt de derde gangster aan de directeur om de brandkast te openen. Een andere medewerker die aanwezig is, krijgt het bevel om te knielen. De directeur kan de brandkast echter niet openen. Daarop neemt de gangster bundeltjes biljetten van 50 en 100 frank en wat kleingeld mee, allemaal in een grijs/zwarte plastic vuilniszak die hij in zijn bezit had en die hij in zijn linkerhand houdt.

Voordat hij het bureau verlaat, schiet hij met een wapen van het kaliber 9mm het telefoontoestel stuk. Hij keert terug naar de ingang van het warenhuis waar de gangsters verzamelen. Wanneer de gangster met zijn twee gijzelaars richting de uitgang wandelt, merkt hij een man op die voor het leeggoed, achter kassa 9, staat. Hij schiet één keer in zijn richting.

Wanneer ze het warenhuis verlaten, wordt de kassierster vrijgelaten en vlucht ze in het warenhuis. Samen met hun gijzelaar nemen ze dezelfde weg als degene die ze bij hun aankomst hebben genomen. Ze beginnen te rennen.

Onderweg wordt hun aandacht getrokken door twee personen die zich aan boord van een Renault-bestelwagen bevinden. De man met het 9mm-wapen schiet vier keer naar het voertuig. De man met de riot gun schiet eveneens vier keer. In het voertuig wordt Bozidar Djuroski door verschillende kogels geraakt en hij is op slag dood. Zijn zoon raakt zwaar gewond.

Wanneer ze bij hun voertuig komen, wordt het kind aan zijn haren getrokken en tegen een paaltje gegooid, waar hij zich aan vastgrijpt.

De drie gangsters stappen in en vertrekken met hun VW Golf richting het centrum van Brain l'Alleud met een totale buit van 776.000 frank.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

197

Re: Eigenbrakel: 27 September

Wie was de 14 jarige die als menselijk schild werd geveld.

198

Re: Eigenbrakel: 27 September

Frédéric Delbrassine, maar hij was 12 jaar en heeft de feiten overleefd.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube