101

Re: Nederlandse Connectie

the end wrote:

Dat het Nederlandse koningshuis een verleden heeft in een firma dat cocaïne produceerde, is je waarschijnlijk ontgaan. De militaire factor aan de drughandel in die periode (bende jaren) wordt vergeten.

De Amsterdamse cocaïnefabriek produceerde het voor het Eerste Wereldoorlog westelijk front. Heeft tot in de jaren 30 bestaan geloof ik. In Zaandam (Hem terrein) werd overigens het mosterdgas voor het westfront geproduceerd.

102

Re: Nederlandse Connectie

echogain wrote:

Ik verwijs naar een artikel van 'Klokkenluider.nl' dat geplaatst werd op de drukbelezen website www.infowars.com. Dat de Britse, Nederlandse e.a. 'royals' reeds eeuwenlang betrokken waren met drugsmokkel (opium) is ondertussen algemene kennis. Dat Bernhard een ex-Nazi was, betrokken bij de Lockheed affaire, met verbindingen naar WACL en de anti-marxistische, pro-Amerikaanse groeperingen, staat vast.

Dit artikel legt volgens mij een mogelijke link met de drug-pedofilie cases in België in de jaren 80-90. Drugtsaar Henk Rommy (NL) genoot bescherming van Bernhard (verbinding met Bruno Farcy, Claude Leroy, Jean Gol). Het pedofilie-aspect kan een rol gespeeld hebben in de Bende van Nijvel-motieven, bv. uitschakelen van getuigen of de jacht op de fameuze video-tapes (Fourez-Dewit). Waren op deze tapes niet de Belgische maar wel de Dutch Royals in volle glorie te zien? Of beide? Had De Pauw er daarom zoveel geld voor over?

"In one of the most damning episodes of the criminal history of this family, it was revealed that the personal lawyer of Beatrix, Frits Salomonson, who also was a member of the Committee of Guardians of the crown prince, was the prime whitewasher of the Bruinsma drug-millions, transporting them from the criminal underworld to the ‘legal’ business communities through a criminal stock-exchange listed phantom-company that was only there for whitewashing drugs money."

"So the ‘groundwork’ for possible further revelations about criminal activities of ‘the family’ was already there, giving Mabel Wisse Smit an easy ride. In an horrendous –and still widely debated- epilogue to this chapter of Dutch royal history, the politician that broke the news of the criminal role of her majesties counsel, Maarten van Traa, died in a car accident shortly after the revelations that is till this day shrouded in clouds and mysteries."

"The name Frits Salomonson is not only tied to whitewashing of drugs money. The man was a well known homosexual and pedophile against whom is strong evidence of having raped, brutalized and even tortured young children. This same lawyer introduced the late husband of Beatrix, Claus, the father of Friso, into the New York gay scene as has been published by the MSM. Claus’ homosexuality was a public secret but became a threat to public safety and the ..."

» www.infowars.com

Prinses Mabel, de vrouw van Prins Friso (de wijlen broer van Koning Willem Alexander) is de ex-geliefde van Klaas Bruinsma. Zij ontkende dit jarenlang, totdat Bruinsma's lijfwacht door Peter R De Vries werd opgespoord.

Peter R de Vries was overigens de gezworen vijand van Steve Brown. Dit leidde verschillende keren tot openbare knokpartijgjds tussen de twee.

103

Re: Nederlandse Connectie

K& wrote:

Wie heeft er nog fotos van he vliegveld van Aalst, daar net een beetje verder dan Immerseeldreef? Interessant voor drugstrafieken?

https://i.imgur.com/OsAojfq.jpeg

104

Re: Nederlandse Connectie

louisfrancois wrote:

Ja, Bertus L = Bertus Luske. Sorry.

Bertus L is NIET Bertus Luske.

105

Re: Nederlandse Connectie

Wie is het dan wel?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

106

Re: Nederlandse Connectie

Ben wrote:

Wie is het dan wel?

L. is maar een deel van de naam, vandaar dat verschillende mensen foutief (en natuurlijk gemakkelijkheidshalve voornamelijk op het www) op zoek gingen naar Berthus L.

107

Re: Nederlandse Connectie

Ben wrote:

Wie is het dan wel?

patrick111 wrote:

De zaak-Van der Borght:

Jean-Claude Van der Borght was in de jaren 60 een tennisser. Zo heeft hij de kleuren van België verdedigd op de Davis Cup (Bron: De bende en co, Hugo Gijsels). Hij was een vliegtuigpiloot bij Abelag, waar ook Buslik werkte (Bron: Het complot van de stilte, Hilde Geens). Madani Bouhouche reed dan weer rond met een jeep 4x4 die hij samen met Buslik gestolen had en waarvan de nummerplaat was gekopieerd van een voertuig van Abelag (Bron: De loden jaren, Paul Ponsaers).

Omstreeks 1983 vervoert Van der Borght op vraag van Marcel de Blick, Maurice Beekmans en Tony Bosmans 100 kg wapens van Brussel naar Parijs, die bestemd zijn voor een zekere Lerosay uit Aix-en-Provence, wapenleverancier van de Corsicaanse afscheidingsbeweging FLNC (Bron: De bende en co, Hugo Gijsels).

Een deel van de levering wordt betaald in drugs, die Van der Borght op 12 november 1983 met zijn eenmotorig sportvliegtuigje van Marokko naar het vliegveld van Wevelgem vliegt. Wanneer hij richting Nantes vliegt om bij te tanken kent hij motorpech en moet hij een noodlanding maken in de buurt van Limoges (Frankrijk). Van der Borght probeert zijn drugslading te verstoppen onder wat bladeren, maar de Franse politie laat zich niet beetnemen en arresteert hem. Nadien reist er een rogatoire commissie uit België naar Frankrijk om hem te ondervragen (Bronnen: Gazet van Antwerpen, 14 november 1983; Gazet van Antwerpen, 8 december 1983; De bende, Paul Ponsaers & Gilbert Dupont).

Zo kwam de drugafdeling van de Brusselse gerechtelijke politie na de arrestatie van Van der Borght achter verscheidene namen, die misschien wel voor of met hem in drugzaken werkten. Een van deze personen werd ook vernoemd toen in oktober 1981 de bom ontplofte in de auto van de Brusselse BOB (*) (Bron: Gazet van Antwerpen, 8 december 1983).

Tijdens het onderzoek krijgen de Belgische speurders te horen dat ze eens een kijkje moeten nemen in een garagebox aan de Louis Mettewielaan in Sint-Jans-Molenbeek (Bron: De bende en co, Hugo Gijsels).

In december 1983 doen de speurders dat ook. Ze vinden in de garage, die gehuurd werd op naam van Bosmans – die op zijn beurt beweerde dat hij de sleutel aan De Blick had uitgeleend – drugs, wapens en explosieven, bestemd voor Julien Claes uit Antwerpen. De springstoffen toonden gelijkenissen met de explosieven die in december 1981, meer dan twee jaar eerder dus, werden gebruikt bij de aanslag op een auto van de Brusselse BOB (Bronnen: De bende, Paul Ponsaers & Gilbert Dupont; De bende en co, Hugo Gijsels; Het complot van de stilte, Hilde Geens).

Een week na de explosievenvondst meldt Gérald Damseaux, ambtenaar van de staatsveiligheid en schoolgenoot van Buslik, zich spontaan aan bij de BOB van Brussel. Hij verklaart dat Buslik in juni 1981 bij hem naar een bomhandleiding hengelde. In september 1981, een maand voor de autobom ontplofte, heeft hij die cursus aan Buslik geleverd (Bron: Het complot van de stilte, Hilde Geens).

De zaak-Van der Borght was een van de dossiers die Claude Leroy, via zijn rechterhand Baptiste Andries, aan de onderwereld doorspeelde. Het was De Blick die stukken uit het dossier kocht (Bron: De bende, Paul Ponsaers & Gilbert Dupont). Deze De Blick deed zaken met Henk Rommy (Bron: Het complot van de stilte, Hilde Geens). Aan diezelfde Rommy verkocht Leroy dan weer gerechtelijke informatie uit de zaak-Bercail, een drugszaak waar het Duitse BKA aan samenwerkte met de gerechtelijke politie van Brussel (Bronnen: Beetgenomen, Hilde Geens; Le Soir, 24 april 1990).

Léopold Van Esbroeck omschreef De Blick als de Vlaamse tegenhanger van 'dikke Marcel' Castris, de rechterhand van Bruno Farcy (Bron: Popolino: memoires van een ex-gangster, Léopold Van Esbroeck). Van Esbroeck noemde hem ook de oren en ogen van Frans Reyniers (Bron: Het complot van de stilte, Hilde Geens). Van Esbroeck zat omstreeks 1992 samen met De Blick in Leuven-Centraal vast. Daarover zei Van Esbroeck: '[De Blick] wilde toen het vel van Frans Reyniers. Vreemd dat Reyniers in zijn boek niets over De Blick heeft gezegd, heel vreemd. De Blick beweerde dat hij afspraken met Reyniers had, en dat die hem gerold had. Hij was door het dolle heen toen Reyniers zelf gearresteerd werd' (Bron: Popolino: memoires van een ex-gangster, Léopold Van Esbroeck).

De Blick was volgens Van Esbroeck ook een zakenpartner van de Antwerpse drugkoerier Edgard Barbé, een van de veroordeelden uit de zaak-François. Bij een huiszoeking bij Buslik vonden speurders ooit duikflessen waarvan de bodem met een slijpschijf verwijderd was. Barbé gebruikte duikflessen om heroïne van de maffia te smokkelen. En bij Bouhouche vonden ze tijdens een huiszoeking ooit een foto van zo'n duikfles (Bron: Het complot van de stilte, Hilde Geens).

Tijdens het proces beweerde Bosmans voor de staatsveiligheid te werken (Bron: De bende, Paul Ponsaers & Gilbert Dupont). Hij dook later ook op in de zaak-Unerg, een zaak over valse aandelen. Daarin doken ook de namen op van… Claude Leroy en Frans Reyniers (Bronnen: Gazet van Antwerpen, 22 oktober 1992, Gazet van Antwerpen, 7 juli 1993). Bosmans werd in de jaren 70 tot de bende van Marcel Habran gerekend (Bron: Gazet van Antwerpen, 14 oktober 1992). Deze Habran kreeg dan weer ooit een tip van Reyniers – aldus Reyniers zelf – waarna Jules Montel niet veel later geliquideerd werd (Bron: Superflik, Paul Koeck). Montel was een tipgever en casinovriend van Leroy (Bronnen: De bende, Paul Ponsaers & Gilbert Dupont; Beetgenomen, Hilde Geens). Volgens Jan De Wachter zou Leroy ooit een deel van het strafdossier van Paul Vanden Boeynants doorgespeeld hebben aan Montel (Bronnen: Beetgenomen, Hilde Geens; Het complot van de stilte, Hilde Geens). Montel werd op 11 augustus 1985 vermoord. In het lange weekend van Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart van 1985 (15-18 augustus) braken Bouhouche en Beijer in het Brusselse justitiepaleis in (Bron: Beetgenomen, Hilde Geens).

(*) Waarschijnlijk wordt hier Buslik bedoeld. Een andere optie is Jean De Knop.

Sommigen zijn duidelijk ietsje beter in puzzelen.

Lastig natuurlijk als er steeds mensen rondom je staan roepen dat je ze verkeerd aan het leggen bent (de motivatie daartoe kan je wel denken) en daarom zelfs stukjes proberen/durven weg te pakken.
Foei.

Re: Nederlandse Connectie

Dat neerbuigende en zich onbegrepen voelende stijltje motiveert niet ieder tot het lezen van jouw stukken en linken. Dat is jammer en vooral onnodig, want wie daar voorbij kijkt en daadwerkelijk verder leest kan niet anders dan tot de conclusie komen dat iemand aan het woord is die weet waarover hij spreekt. Van iedereen hier op het forum heb je volgens mij het meeste voeling met wat er zich heeft afgespeeld in 1985. Voor het feit dat je durft graven waar anderen niet durven graven, heb ik respect.

Aansluitend op jouw inzichten en linken stel ik de vraag - wellicht reeds eerder gesteld - of 1985 in het licht moet worden gezien van een verschuiving van de macht in de onderwereld uit die tijd. Daarbovenop de bedenking of de inner circle (om jouw terminologie te hanteren, ik vermoed dat we hierbij aan dezelfde personen denken) de lakei beweging van oude naar nieuwe prins al dan niet uit vrije wil heeft gemaakt.

109

Re: Nederlandse Connectie

Ben wrote:

Wie is het dan wel?

Een katvanger.

Re: Nederlandse Connectie

Boemerang wrote:

Schijnbaar hadden de Nederlanders Bertus L., Roberto L. en Wilhelmus P. (Bert, Rob en Willem?) een import/export bedrijf en hadden ze weinig contact met de buren. Het was er een komen en gaan van dure Bmw's en Mercedessen (dit is relatief, 3 man = alvast 3 auto's). Hun woning/bedrijf lag aan de Immerzeeldreef ..

Ik vond twee keer een Roberto L. terug in de Nederlandse krantenarchieven:

Eis 2 1/2 jaar voor serie berovingen

Voor beroving, inbraak en de handel in heroïne eiste de Rotterdamse officier van justitie, mr. D. Hart, gisteren tegen de 21-jarige Roberto L. twee en een half jaar gevangenisstraf. Voor twee meelopers, de 21-jarige Stefano T. en de 20-jarige Said N., had mr. Hart respectievelijk anderhalf jaar en een jaar en negen maanden straf in petto.

De verdachten hebben verscheidene vrouwen in de buurt van de Kruiskade in Rotterdam van hun handtasjes beroofd. Tevens hebben zij zich in juni van dit jaar schuldig gemaakt aan het beroven van een pompbediende bij het Kralingse Bos. De beroofde verweerde zich heftig maar werd door Roberto L. zonder pardon tegen de grond geslagen. De drie maakten een paar honderd gulden buit.

Meeloper Stefano T. die fanatiek de body-building sport beoefent, gaf als motief voor zijn daden, dat hij zich voor zijn vrienden wilde bewijzen. "Ik had niet door dat ik zulke ernstige misdrijven beging", aldus de verdachte. Siad N. had niet actief aan de acties meegedaan. Hij bestuurde de vluchtauto.

Officier Hart sprak in zijn requisitoir van een serie brutale berovingen. "Als aasgieren reden ze rond op zoek naar buit", zei de magistraat.

De drie raadslieden vroegen allen om een mildere straf. Uitspraak op 26 november.

Bron: Trouw | 13 november 1983

'Justitie ook schuldig aan twee berovingen'

Het beroven van een hoofdconductrice in een trein en een taxichauffeur bij het station Rotterdam-Alexander, waaraan automonteur Roberto L. (25) uit de Maasstad zich bezondigde, komt mede op het conto van de procureur-generaal bij het gerechtshof in Den Haag. Deze bepaald niet alledaagse stelling poneerde raadsman mr. G. de Jonghe gisteren bij de Rotterdamse rechtbank. Volgens de advocaat moet de rechtbank mede daarom het Openbaar Ministerie in deze strafzaak niet-ontvankelijk verklaren.

De van de Kaapverdische eilanden afkomstige Roberto L., die wegens enkele eerdere berovingen een gevangenisstraf van vier jaar uitzat, kreeg van de procureur-generaal - geheel overeenkomstig de wet - toestemming op 16 mei de zitting van de afdeling Rechtspraak van de Raad van State bij te wonen. Deze behandelde zijn beroepschrift tegen het besluit zijn verblijfsvergunning niet te verlengen. Dit beroep is inmiddels afgewezen. De man zal direct na afloop van zijn detentie als ongewenste vreemdeling worden uitgewezen.

Mr. De Jonghe: "Roberto L. kreeg evenwel geen begeleiding van de parketpolitie, zoals toch gebruikelijk is. Hij reed met zijn raadsvrouwe mee. En na terugkeer uit Den Haag meldde hij zich niet meer in het Huis van Bewaring. De procureur-generaal heeft, door niet voor politiebegeleiding te zorgen, voorspelbare risico's genomen. Het Openbaar Ministerie kan L. daarom deze delicten niet aanrekenen. Justitie is daar volledig verantwoordelijk voor."

GELDNOOD
De financiële nood van de voortvluchtige Rotterdammer was zó groot, dat hij drie dagen later - op 19 mei - tot de berovingen overging. In de trein op het baanvak Capelle/Schollevaar-Rotterdam/Alexander wendde hij in een rustige eerste klasse coupé tegenover de hoofdconductrice, die wegens 'zwartrijden' een kaartje plus boete uitschreef, voor over een vuurwapen te beschikken. De vrouw moest onder die verbale bedreiging alle bankbiljetten en girobetaalkaarten - eigendom van de Nederlandse Spoorwegen - afgeven.

"Die conductrice kreeg de schrik van haar leven. Voor u was het feest echternog niet voorbij," sprak rechtbankpresidente mr. R.C. Lensink-Bosman. Op het station Rotterdam/Alexander stapte Roberto L. namelijk uit en begaf hij zich direct naar de taxistandplaats. "Geef me je geld of ik schiet je dood," zo kreeg een taxichauffeur te horen. Deze operatie leverde hem, na de 235 gulden in de trein, zo'n 180 gulden op. Bij zijn arrestatie bleek de Rotterdammer ook nog in het bezit van enkele sieraden te zijn. "Gekregen van een Marokkaan om er stuff voor te kopen," zo hield hij de rechtbank voor.

"Deze man is al vele malen wegens gewelds- en vermogensdelicten veroordeeld. Niettemin blijft hij maar doorgaan," stelde officier van Justitie mr. W.F.H. Hendriks. Tegen Roberto L., die enigszins verminderd toerekeningsvatbaar was verklaard, eiste hij drie jaar gevangenisstraf. "Een zware eis, bijzonder mager geformuleerd," repliceerde mr. De Jonghe.

De raadsman voerde nog een tweede reden aan om het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren: "Het staat al vast, dat L. naar zijn geboorteland wordt teruggestuurd. Het heeft derhalve geen enkele zin hem hier langer vast te houden. 't Is bovendien in strijd met artikel 26 van de Beginselenwet Gevangeniswezen. Volgens dit artikel moet een straf dienstbaar zijn aan terugkeer in de samenleving. En dat is hier, vanwege de uitzetting uit ons land, niet het geval."

Mr. De Jonghe maakte er een punt van, dat het persoonsdossier van Roberto L. niet bij de processtukken zat: "Dat is toch van belang bij het bepalen van de strafmaat." Het bewuste dossier bleek nog bij de Raad van State te zijn. Om dit alsnog bij de behandeling te kunnen betrekken, besloot de rechtbank de zaak tot 17 november te verdagen.

Bron: Het Vrije Volk | 24 oktober 1986