1

Topic: Aanrandersbende Watermaal-Bosvoorde

Leden:

De bende bestond uit vier jonge kerels, twee van hen waren 17 jaar, een derde 18 en het hoofd van de bende 19 jaar. De leider van de bende was een deserteur.

Ze werden in de nacht van 15 op 16 november 1982 gearresteerd door de politie.

Feiten:

Ze pleegden overvallen op autobestuurders die 's nachts gingen tanken, o.m. aan de Vorstlaan te Oudergem, nabij de autosnelweg te Grimbergen, nabij een telefooncel te Oudergem, aan de Drie Lindensquare te Watermaal-Bosvoorde, aan de Generaal Jacqueslaan te Elsene, aan het Guy d’Arezzoplein te Ukkel en ook op het grondgebied van Vilvoorde.

Aanrandersbende opgerold te Bosvoorde

Vier jonge kerels, die de jongste tijd gemaskerd met een hoofdkap, aanrandingen pleegden op autobestuurders, die bij nacht met een benzinekaart brandstof gingen tanken bij automatische pompstations, werden in de nacht van 15 op 16 november door de politie van Watermaal-Bosvoorde aangehouden.

Tijdens voornoemde nacht had de politie van Watermaal-Bosvoorde zich in een hinderlaag opgesteld nabij een pompstation aan de IJsvogellaan in deze gemeente. Omstreeks 3u in de morgen, kwam er een Volvo aangereden, waarin vier jonge mannen zaten, van wie drie gemaskerd met een hoofdkap.

Toen de drie gemaskerden merkten dat zij met de politie hadden te maken, sprongen ze meteen in het voertuig dat er dadelijk vandoor reed. Er werd een achtervolging ingezet. De Volvo werd klem gereden en de vier inzittenden werden aangehouden.

Het bleek dat twee van hen 17 jaar waren, een derde 18 en het hoofd van de bende 19. Ze bleken de jongste weken nachtelijke aanrandingen nabij benzinepompstations te hebben gepleegd o.m. aan de Vorstlaan te Oudergem, nabij de autosnelweg te Grimbergen, nabij een telefooncel te Oudergem, aan de Drie Lindensquare te Watermaal-Bosvoorde, aan de Generaal Jacqueslaan te Elsene, aan het Guy d’Arezzoplein te Ukkel en ook op het grondgebied van Vilvoorde.

De 19-jarige leider van de bende bleek een deserteur bij het leger te zijn, die over een namaakpistool beschikte. Hij bekende tevens een paar weken geleden een particulier telefonisch met het plaatsen van een bom te hebben bedreigd indien hij weigerde 300.000 fr. te gaan deponeren nabij een bekende instelling te Watermaal-Bosvoorde.

Bron: Gazet van Antwerpen | 19 November 1982

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube