11

Re: Inbraken: Juli en augustus 1981

Op 4 augustus 1981 geeft La Lanterne een lijst van zeven mysterieuze en politiek getinte inbraken die in de voorbije maanden hebben plaats gehad:

  • Op 4 maart 1981 vergadert Mr Etiene (...), advocaat in het Front de la Jeunesse-proces van Jean-Luc Van Campenhout, met zijn cliënt en enkele andere Front de la Jeunesse-leden in een restaurant in de rue Stevin. Bij het buitenkomen stelt men vast dat er werd ingebroken in de auto van de advocaat. Zijn aktetas met het Front de la Jeunesse dossier blijkt verdwenen. Ze wordt nadien teruggevonden met de checks erin maar zijn handgeschreven nota's ivm. het Front de la Jeunesse-proces dat aan de gang is, zijn verdwenen.

  • Op 21 maart 1981 is er een inbraak in het appartement van Front de la Jeunesse-militant en beklaagde Hugues Desirant in de rue Scailquin 9 in Sint-Joost. De deur werd geforceerd, het appartement ondersteboven gehaald maar het geld werd niet gestolen. Desirant beschouwt het als een politieke inbraak.

  • Begin mei 81 wordt er ingebroken bij kolonel op rust Victor Dossogne in de Gillardlaan 380 in Zellik. Hij is de vader van Francis Dossogne. Kort voordien was zijn scheper vergiftigd. Bij de inbraak werden alle papieren doorzocht. Volgens Francis Dossogne zocht men in de woning politieke documenten van hem bij zijn vader.

  • In de nacht van 2 naar 3 juni 1981 werd er ingebroken in de woning van onderzoeksrechter Pierre Lambeau. Gerechtelijke dossiers waarop hij thuis werkt, werden (…).

  • In de nacht van 10 naar 11 juli 1981 werd er ingebroken bij CEPIC-man Edouard Nihoul, zoon van de bekende patissier in Brussel. De inbraak in de bureaus van de firma Nihoul aan de Vleurgatse Steenweg in Brussel had tot doel de boekhouding te doorzoeken maar checks bleven ook hier onaangeroerd.

  • Op 19 juli 1981 werd er ingebroken bij Mr Jean-Paul Dumont, advocaat van het Front de la Jeunesse, CEPIC-lid en PSC-raadslid. Er werden geld en juwelen gestolen maar Dumont verklaart dat volgens hem de belangstelling van de daders ging naar het Front de la Jeunesse-dossier.

  • Tenslotte werden er ook enkele nachtelijke bezoeken gebracht aan het kabinet van staatssecretaris Cecile Goor, in de loop van juli 1981. Daar werden er blijkbaar fotokopies genomen.

  • Op 6 augustus 1981 meldt de pers ook nog een inbraak bij Mr Philippe Forêt, CEPIC-lid, in de Lariksenstraat 23 in Elsene.

Er circuleren ook geruchten over een inbraak in juli 1981 bij Henri Simonet die in een proces is verwikkeld met het weekblad Pour maar het parket weigert te bevestigen. "Volgens sommigen, aldus Het Volk, is men op zoek naar bewijzen voor bindingen tussen de CEPIC en het Front de la Jeunesse en in dat geval zouden de schuldigen bij links kunnen thuishoren.”

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

12

Re: Inbraken: Juli en augustus 1981

Weer inbraak bij Brussels advocaat

Eens te meer werd ingebroken bij een Brussels advocaat. Het is echter niet bekend of er iets werd gestolen. Eerder hadden ook inbraken plaats bij de advocaten Jean-Paul Dumont en Philippe Forêt. Steeds meer blijkt dat de dieven daar niet naar politieke documenten hebben gezocht, zoals oorspronkelijk her en der werd verondersteld. Wel zouden dossiers zijn gestolen die met een zedenzaak zouden verband houden. Dit schandaal zou zich in Waals-Brabant hebben voorgedaan.

Of de nieuwe inbraak bij een Brussels advocaat ook verband houdt met die zaak, is niet geweten. De brand bij het linkse weekblad "Pour" zou er wel iets mee hebben te maken, zo wordt in bepaalde kringen althans verondersteld.

Bij de gerechtelijke diensten te Brussel en ook te Nijvel wenst men geen verklaring af te leggen. Wel werd bekend dat gerechtelijke speurders naar Zuid-Frankrijk zijn gereisd om daar een getuige te verhoren in verband met deze zedenzaak.

In de wandelgangen van het Brussel gerechtshof kon anderzijds vernomen worden dat alle inbraken, die de jongste tijd in het Brusselse werden gepleegd, niet dezelfde motieven hadden. Zo zou de inbraak bij onderzoeksrechter Lambeau gebeurd zijn naar aanleiding van een zaak van fiscale fraude, waarin het onderzoek door hem wordt geleid.

Bron: Gazet van Antwerpen | 13 Augustus 1981

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Inbraken: Juli en augustus 1981

De inbraak bij onderzoeksrechter Pierre Lambeau zou gebeurd zijn naar aanleiding van een zaak van fiscale fraude. Fiscale fraude door Paul Vanden Boeynants vermoed ik.

14

Re: Inbraken: Juli en augustus 1981

Hilde Geens schreef in haar laatste boek:

Ook Beijer en Bouhouche doen huiszoekingen in de zaak. Ze verhoren Denis Marin en de grootverdelers van Farcy, Vicky Van Obbergh en Dikke Marcel Castris. Bouhouche en Beijer werken nu ruim twee jaar bij de BOB-drugssectie en hebben er veel gezien en gehoord. Voor hen geen klassiek onderzoek zoals François Raes dat deed. Zij werken in Amerikaanse stijl, met andere woorden: ze lappen net als commandant François de wet aan hun laars en leggen daarbij een opmerkelijke ijver aan de dag. Ze plegen een inbraak bij Farcy’s chef binnenland Dikke Marcel om er afluisterapparatuur te plaatsen, op dat moment verboden in België.

‘De chefs van de drugssectie waren op de hoogte,’ beweert Beijer later in een lang verhoor. ‘Een collega hield de overloop in de gaten en Jacques, Peeters, Bouhouche en ik gingen in de flat. We hielden daarbij radiocontact en zijn via de luchtkoker vanuit een ander appartement in de badkamer van Castris binnengedrongen."

"Ik ben naar binnen geklauterd en heb me vastgehouden aan de buizen. De leiding was warm, ik droeg handschoenen en was bang om veertien verdiepingen naar beneden te vallen. Bouhouche en ik hebben de microfoon boven een televisietafel geïnstalleerd. Daarna zijn we door de deur naar buiten gegaan, met het akkoord van de eigenaar. We hadden ons doel bereikt: we vonden bewijs dat Castris en zijn vriendin betrokken waren bij de drugshandel van Farcy. Ik weet niet meer van wie het idee van de microfoon kwam. Mijn idee was het niet, want ik werkte in een andere sectie, die van de Chinezen. De microfoon was ook niet van mij. En Buslik had er niets mee te maken."

Alles om rechtvaardigheid te laten gelden toch? Voor wie het geloven wou en wil en niet aan tunnelvisie leidt en lijdt.

Hoe kwam ARI toch ook aan al die concrete informatie, die duidelijk aangevuld was sinds Bouhouche & Beijer de beruchte microfiches in handen kregen...

Re: Inbraken: Juli en augustus 1981

Tiens wrote:

Voor wie het geloven wou en wil en niet aan tunnelvisie leidt en lijdt.

Interessante link Tiens, verborgen aanwijzing?

16

Re: Inbraken: Juli en augustus 1981

Novum in Vetere latet, Vetus in Novo patet.

Re: Inbraken: Juli en augustus 1981

De grootste vijand van de crimineel is niet de flik maar de andere crimineel. Totdat de flikken criminelen worden en de handen die hen voeden beginnen te bijten uiteraard.

Microfoon plaatsen bij een televisietafel ... Beijer wist wel beter dan dat te doen. En met de technologie die ze toen hadden was dat ook technisch niet eenvoudig.