Andere

Waver

Inleiding

Deze robotfoto werd opgesteld na de overval van de Bende van Nijvel in Waver op de wapenhandel van Daniël Dekaise. De manier waarop de man zijn van bevelen gaf, de wijze waarop hij zijn wapen vasthield en de manier waarop hij zich verplaatste zonder de controle over de omgeving te verliezen, wezen erop dat het om een getraind iemand ging. Zijn medeplichtige was jonger en had een Zuiders uiterlijk. Bijna verwijfd.

Maanden na de overval in Waver geven Daniel Dekaise en eerste wachtmeester Bernard Sartillot aan, dat een van de daders nogal leek op Robert Becker, zij het wat kleiner en blond. Baloo Becker was één van de verdachten die eind 1983 werden ondervraagd in het kader van het onderzoek naar de ‘filière boraine’. De rechercheurs ontdekten ook merkwaardige overeenkomsten tussen de robotfoto van een persoon die betrokken was bij de gebeurtenissen in Waver en Michel Cocu, de voormalige politieagent uit Boussu die in oktober 1983 werd ondervraagd in het kader van dat deel van het onderzoek naar de slachtpartijen in Brabant dat in de Borinage werd uitgevoerd.

De bewuste robotfoto heeft andere merkwaardige gelijkenissen opgeroepen, onder andere met de gewezen rijkswachter Madani Bouhouche, de sleutelfiguur van de zaak Mendez, die Daniel Dekaise al elf jaar kende. Geen van de confrontaties die in aanwezigheid van de wapenhandelaar doorgevoerd werden, leverden evenwel iets op.

Beschrijving:

  • Leeftijd: 25 à 30 jaar
  • Lengte: 1.70 – 1.75 meter
  • Middelmatig of zwaar gewicht.
  • Droeg een snor en een bril.

Robotofoto Dekaise

Robotofoto Dekaise