You are not logged in. Please login or register.
Active topics Unanswered topics
Contact
Heeft u een vraag of informatie over de Bende van Nijvel? Contacteer ons via »
info@bendevannijvel.com
Search options (Page 4 of 5)
De achterbank in de kamer waar de bewijsstukken liggen opgeslagen » Forum
Maar het heeft allemaal geen zin meer. Justitie heeft de zaak laat doodbloeden. Dat is nu één maal de strategie van Justitie als ze een zaak in handen krijgt die ze liever kwijt dan rijk is. Nu nog de wet van de verjaring aanpassen zodat de zaak voor eeuwig en altijd als onverjaarbaar kan worden beschouwd en het is in kannen en kruiken. Als troostprijs mogen de slachtoffers en hun nabestaanden hopen op een prijs die nooit zal gewonnen worden. Een wedstrijd zonder eindmeet dus.
Tiens wrote:Wat Vos wel meteen afdoet als onzin, is het ‘Grote Complot’. Doorheen de jaren werd vaak geopperd dat het onderzoek van de Bende van Nijvel op niets uitdraaide omdat het van binnenuit werd gesaboteerd. Hij stelt zich ernstige vragen bij de haalbaarheid van een samenzwering waarbij honderden magistraten, rechercheurs en deskundigen gedurende veertig jaar zouden hebben gewerkt om de waarheid te verbergen.
Er hoeven helemaal geen honderden magistraten, rechercheurs en deskundigen samen te zweren om het onderzoek van binnenuit te saboteren. Een handvol dezer sujets is voldoende om het onderzoek de verkeerde kant op sturen. En de rest doet gewoon alsof ze van niets weten.
Niemand op het Brussels parket die zich het dossier van Abdesalem Lassoued (45) herinnert. De pijnlijke vaststelling: ook de check om te checken dat magistraten zeker geen dossiers uit het oog verliezen, is nooit gebeurd. “Een ongelukkige samenloop van omstandigheden.”
Bron » www.nieuwsblad.be
Iedereen alive and kicking dus. Het incident zo goed als gesloten. In België dan toch. Wij hadden nog een citytrip naar Stockholm op het programma staan maar daar durven wij ons als Belg zijnde niet meer laten zien.
Nu worden alle pijlen op de bewuste magistraat gericht maar minstens even belangrijk is de vraag hoe komt het dat niemand vanuit de overheidsdienst Justitie een rappel gestuurd heeft naar het parket van Brussel over het uitleveringsverzoek.
(...) En is er dan geen controle? "Jawel", zegt Heymans. "De dienst uitlevering had dat actief moeten opvolgen, dat verzoek lag er al een jaar. Dus de FOD Justitie had had toch al eens moeten informeren." Ook dat is niet gebeurd. Conclusie? Ook het controlemechanisme heeft gefaald. (...)
Bron » www.vrt.be/vrtnws/
Etienne1420 wrote:Hoewel het een vergissing was. Anders hadden we een groot probleem.
Het parket kan natuurlijk ook nog altijd vorderen dat er niemand hoeft te worden vervolgd naar analogie met de zaak Chovanec » vrt nws
Ex-minister Van Quickenborne leek wel in shock. Wat een blamage voor de Belgische overheid.
Dit in schril contrast toen de overheid nog danig in haar vuist kon lachen nadat ze alle mogelijke truuken van de foor had toegepast in de zaak Jean-François Buslik » Nieuws
Ben wrote:Het Bende-onderzoek verjaart officieel pas in 2025. Procureur Frédéric Van Leeuw - hoofd van het federaal parket - geeft het onderzoek nog drie jaar:
Komt er ooit nog iets uit het onderzoek naar de Bende van Nijvel?
‘Ik zeg altijd dat we op het federaal parket gedreven worden door de cultuur van het optimisme. Dat helpt ons om zaken aan te pakken die niemand anders wil doen. We beloven geen resultaatsverbintenis in het dossier van de Bende van Nijvel, maar we geloven wel rotsvast dat we ergens kunnen raken. En als binnen een jaar of drie blijkt dat dat toch niet lukt, zal ik ook dat eerlijk zeggen aan de publieke opinie. Maar zo ver zijn we nog lang niet. Pas als wij de handdoek in de ring gooien, is het aan de historici om zich over de Bende te buigen.’
Lees hier het hele interview » Nieuws
Veel tijd heeft federaal procureur Frédéric Van Leeuwen niet meer om de bevindingen van het federaal parket “eerlijk” mede te delen aan de publieke opinie. Zijn mandaat loopt immers af volgend jaar af en de hoge raad voor justitie heeft federaal magistraat Ann Fransen naar voor geschoven als opvolger van huidig federaal procureur Frédéric Van Leeuwen.
Ann Fransen werd geboren in Brasschaat en is de dochter van Herman Fransen, de allerlaatste baas van de rijkswacht en daarna de eerste commissaris-generaal van de politie.
Bron » www.tijd.be
Etienne1420 wrote:We moeten altijd een betrouwbaarheidsfactor toevoegen aan informatie of een persoon. De onmogelijkheid van slagen is te wijten aan de algemene kwaliteit.
Klopt. En welke betrouwbaarheidsfactor zou U dan aan uzelf toekennen?
Xenophon wrote:Het proza dat hier aangehaald wordt over die Russische roulette die één van de informanten zou gespeeld hebben, dat is dikke zever. Wil je eens weten wat de kans is om 60 keer Russische roulette te spelen en te eindigen zonder gat in je kop, één kamer met een kogel, 5 zonder en na elk schot de trommel laten draaien? Dat is simpele wiskunde: 1.77 kansen op 100000. Of anders gezegd, laat een miljoen man dat experiment doen en op het einde heb je er nog 17 over. Uitermate onwaarschijnlijk dus.
Om de werkelijkheid eens na te bootsen heb ik een computerprogramma geschreven dat 60 keer na elkaar een toevals-getal retourneert tussen 1 en 6. De getallen 1 t.e.m. 5 representeren de 5 lege kamers in de trommel en het getal 6 representeert de kamer met de kogel.
De test werd 1 miljoen keer uitgevoerd en daarna nog 10 keer herhaald waarna er een gemiddelde werd berekend.
Telkenmale gaf het programma een getal weer tussen 15,3 en 18,4 met 1 uitschieter van 20.3, wat dus betekent dat mochten 1 miljoen personen het experiment uitvoeren er nog 15 tot 20 personen zouden overblijven wat verbazingwekkend goed overeenkomt met de strikt theoretische benadering van Xenophon.
(...) Vermassen: “Bandieten krijgen geen cadeau meer”
“Ik was jarenlang zelf vragende partij, nu komt het eindelijk zover. Het is goed dat we niet langer de zwaarste bandieten cadeaus geven en er meer aan de slachtoffers wordt gedacht”, reageert toppleiter Jef Vermassen. (…)
“Waarom zouden wij de zwaarste bandieten cadeaus geven? Want de verjaring was een cadeau voor wie een misdrijf had gepleegd, want hij of zij werd niet meer vervolgd. Dankzij dit wetsvoorstel kan er op elk moment nog vervolging komen voor heel ernstige misdrijven en hoeven slachtoffers daar geen schrik meer voor te hebben. Je geeft de misdadiger niet langer een cadeau, dit wetsvoorstel eert de slachtoffers en is een geschenk voor hen. De hoop op een prijs verjaart dan niet. Die schrik bestond ook voor de zaak in de Bende van Nijvel, en die schrik valt nu weg.”
Bron » Nieuws
De hoop op een prijs verjaart dus niet. Als dat niet geweldig is.
Posts found: 31 to 40 of 43