921

Re: Madani Bouhouche

Een eerste samenvatting van de twee psychiatrische rapporten die gemaakt zijn over Bouhouche. Bron: akte van inbeschuldigingstelling van het proces Bouhouche-Beijer.

Bouhouche omschreef zijn eigen jeugd als "banales". Zijn vader was van Algerijnse afkomst en werkte in een restaurant. Zijn moeder was poetsvrouw. Na zijn studies “elektriciteit” ging hij aan de slag bij Le Soir, als koerier. Hij werd ontslagen wegens diefstal. Na zijn militaire dienstplicht, heeft hij gewerkt als magazijnier. In 1974 besloot hij om dienst te nemen bij de rijkswacht. In datzelfde jaar trouwde hij met Anne Quittner. Zij kregen één zoon, geboren in 1979.

De eerste opsluiting van Bouhouche, van 1986 tot eind 1988, zorgde voor een barst in het huwelijk. Op het moment van de feiten in Antwerpen woonde Bouhouche samen met Claude Bureau, een medewerkster van een notaris.

Een rapport van de rijkswacht uit 1975 omschrijft Bouhouche als "dynamisch" en "doté du sens des responsabilités". Twee ex-collega’s van de rijkswacht, Besbrugge en De Ridder, omschrijven Bouhouche als "un homme à risque", "qu'il fallait freiner pour eviter des incidents, et comme un passionné des armes" en "un excellent tireur".

In 1980 leert hij Alain Weykamp kennen. Hij zou toen een bepaalde sympathie gekregen hebben voor extreem-rechtse organisaties.

Rapport 1

De dokters ontdekten een “intelligence qualitativement supérieure”. Geremd, echter, wanneer toegepast op het emotionele domein. Het aanpassingsvermogen aan het sociale leven lijkt normaal. Het gedrag van Bouhouche wordt gekenmerkt door een geleidelijke afglijding naar delinquentie.

Conclusies:

Er is geen reden om aan te nemen dat Bouhouche op enig moment tijdens zijn leven ofwel in een staat van dementie verkeerde, ofwel in een ernstige staat van mentale debiliteit of geestelijke onevenwichtigheid waardoor hij niet in staat was om zijn daden onder controle te houden.

de dynamiek van het gedrag kan worden verklaard als een geleidelijke verschuiving binnen een irrationele behoefte aan macht, die niet wordt gerelativeerd.
Rapport 2

Bouhouche weigerde mee te werken aan dit onderzoek.

Volgens het rapport had Bouhouche paranoïde trekken. "Il investit son intelligence" en heeft een bepaalde manipulatieve kant, "hystéroïde", om zijn gesprekspartner te overtuigen.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Madani Bouhouche

Ben wrote:

Rijkswachtluitenant Saelens, die in 1991 Bouhouches agenda moest ontcijferen, had het volgende commentaar: 

"Le répertoire téléphonique qui nous a été remis contient divers noms, adresses et numéros de téléphone. Des ratures ont été apportés, sur divers pages et ou parties de texte ont été supprimés soit à l'aide de Tipp-Ex, soit par un ruban autocollant blanc, soit par une simple rature."

Een aantal namen kon niet meer achterhaald worden en bleef dus een goed bewaard geheim. Mijn advocaat Dumont, toevallig ook die van Bouhouche en zovele andere Bendeverdachten, bezorgde mij een kopie van de ontcijferde agenda. Het was een bloemlezing van zo'n honderd personen, instellingen en bedrijven. Daaruit lijkt het voor mij vast te staan dat Madani Bouhouche niet zozeer een 'misdadiger' was, maar veeleer een 'geheim agent'. Onder meer de volgende namen konden wel nog worden ontcijferd:

Bron: De Bende van Nijvel - verraad, manipulatie, geheime diensten | Guy Bouten

Vadja V. Kolombatovic, Sr.

Geboren op 20 januari 1924, overleden in zijn woning in San Diego (Californië), op 27 december 2008. Vadja werd geboren in Belgrado (Joegoslavië) als de zoon van een Joegoslavische vader en een Grieks-Russische moeder. Zijn vader was 25 jaar lang werkzaam als diplomaat, als consul-generaal en ambassadeur voor Zuid-Amerika. Vadja senior volgde school in Griekenland, Oostenrijk, Joegoslavië en Chili, terwijl zijn vader als diplomaat werkzaam was. Van 1945 tot 1947 was hij aangesloten bij de US Army Counter Intelligence Corps (CIC) in Duitsland, waar hij de rank van eerste luitenant verwierf. Toen hij in Duitsland gestationeerd was, ontmoette hij de liefde van zijn leven, die als militair verpleegkundige eerste luitenant was. Ze trouwden in 1946 en kregen twee kinderen. Hij studeerde later aan de universiteit van Illinois en verwierf er in 1948 een bachelor in de wetenschappen.

Op 10 januari 1949 werd hij special agent bij de FBI, waar hij werkzaam was als een straatagent in de divisies van New York en San Francisco. Hij was ook een verbindingsofficier op de Amerikaanse ambassades in Parijs en Madrid. Hij sprak zes talen en werkte in de meeste Europese landen en andere delen van de wereld. Hij vertegenwoordigde ook de VS bij het Speciaal Comité van de NAVO en Interpol. Op het hoofdkwartier van de FBI was hij tot zijn pensioen chef van de Foreign & Domestic Liaison Section. Na zijn pensioen in 1976 werd hij ondervoorzitter voor Internationale Zaken bij Intertel, een internationaal bedrijf dat aan management-consultancy deed en in Washington DC gevestigd was, waarna hij voorzitter en deels eigenaar werd. Zijn bedrijf was expert in managementbeveiliging voor hoog aangeschreven Amerikaanse bedrijven en multinationals. Vadja was een erkende expert in contraterrorisme en contraspionage en heeft wereldwijd geadviseerd bij een waslijst aan relevante binnenlandse en buitenlandse operaties. (...)

Bron: Overlijdensbericht op Legacy.com

Is de voorzitter en CEO van Intertel in McLean (VA), wat nu een afdeling is van Pinkerton dat meer dan 55.000 werknemers heeft in verschillende landen en wereldwijd uiteenlopende cliënten bedient op het vlak van privé-speurwerk, Geopolitiek-Economische Risico-analyse en operationele assistentie bij crisissituaties zoals ontvoering, afpersing, etc.

Bron: Society of Former Special Agents of the FBI, Inc. | 1996