891

Re: Madani Bouhouche

De laatste leugenaar weet dat iedereen het weet en heeft immer het laatste woord.

892

Re: Madani Bouhouche

Anno 2001 werd Madani Bouhouche opgeroepen om te getuigen tijdens het proces Buslik maar hij stuurde zijn kat. Bestond er dan geen mogelijkheid om Madani Bouhouche te verplichten om naar het proces te komen?

893

Re: Madani Bouhouche

Madani Bouhouche stond op een lijst van personen die in het kader van het onderzoek werden afgeluisterd, zo getuigde een lid van de GP op het proces Bouhouche-Beijer.

"Zijn naam stond tussen een achttal anderen, allen hogere officieren of oud-leden van het Nationaal Drugbureau. Daar moest toch een reden voor zijn…"

Allen hogere officieren… “… tanden stuk bijten op het onderzoek op het niveau hierboven…”

Re: Madani Bouhouche

Alainke wrote:

Doet me een beetje denken aan de discussie tussen Beijer, Patrice de Bruyne en Patrick Henderickx over dat wapen dat teruggevonden zou geweest zijn in het handschoenkastje van de wagen gebruikt bij de overval van Patrick Henderickx en Bruno Vandeuren. Steeds meer wijst erop dat ze net zoals ze Bouhouche wouden vrij krijgen via een vervalst invrijheidstellingsattest ook Bruno Vandeuren op deze manier uit de gevangenis gekregen om zo te kunnen vermoorden. En steeds meer wijst erop dat onze laatste leugenaar daar de hand in had.

Toeval of niet, maar in 1992 paste de Nederlandse drugsorganisatie waar de Hasseltse XTC-dokter Danny Leclère (*) deel van uitmaakte dezelfde tactiek toe om Leclères zakenpartner Ton van Dalen uit de Bijlmerbajes te bevrijden:

Leclère was niet de enige van de bende die de benen nam. Ton van Dalen ontsnapte een maand later, in juni 1992, uit de toen nog zo moderne Bijlmerbajes, die inmiddels is gesloopt om plaats te maken voor woningen. (...) Volgens Jie was de bevrijdingsoperatie van Ton van Dalen uitgevoerd door Kok en Femer. 'Die deden zich voor als rechercheur. Ze haalden hem op met een auto met een nagemaakt kenteken van een soortgelijke auto die bij de recherche op dat moment in gebruik was. Van tevoren hadden ze bij een seksshop in Antwerpen handboeien gekocht.'

Bij aankomst in de Bijlmerbajes hadden Kok en Femer hun 'dienstwapen' ingeleverd bij de portier, vertelde Jie aan de BVD. 'Ze toonden een heus lichtingsbriefje dat ze hadden bemachtigd via een ex-rechercheur die het had gekregen van een collega die nog wel in dienst was.'

Bron: Dokter XTC | Marian Husken

(*) Leclère zou achter de mislukte hasjlevering uit juli 1989 gezeten hebben die volgens twee politiebronnen van Hilde Geens de aanleiding vormde voor de liquidatie van Ali Suleiman Ahmad door Bouhouche en Beijer.

Re: Madani Bouhouche

Dit wijst op manipulatief gedrag van Bouhouche.

Manipulatie is altijd een vorm in een dader-slachtoffer relatie. De heer Bouhouche moet toch zaken verborgen gehouden hebben. Dat kan niet anders.

896

Re: Madani Bouhouche

Enkele nota's ivm Bouhouche:

  • Bij de garagebox in de Hippocrateslaan in Woluwe hoorde volgen auteur Hilde Geens ook een flat die Bouhouche onder de naam Roberto Castaldo had gehuurd en waar hij op een terras een zendmast (!) had geïnstalleerd. Het wijst volgens insiders toch op een gestructureerde organisatie die verder gaat dan diefstallen van koffie en olie.

  • Zelf verwijst hij meermaals naar “een gestructureerde organisatie”

  • Bekende aan Philippe De Staerke in de gevangenis dat hij voor zijn leven vreesde door “une organisation structurée”

  • In Knack in november 1987 werd geopperd dat niet alleen Bultot, maar ook Bouhouche in opdracht van (onbekende) derden onder meer de bende De Staerke zouden hebben betaald voor het plegen van de betrokken overvallen

  • Uit zijn brief in de gevangenis:” Mijn vrouw Babouche deelt deze strijd niet met mij omdat ze het niet begrijpt en hem nooit goed heeft kunnen vinden.”

Maar ja, hoe hoog moeten we opklimmen... paden verdwijnen in de mist...

897

Re: Madani Bouhouche

(...) Het ziet er belabberd uit voor de gewezen Brusselse rijkswachter. Een assisenhof lijkt onwerkbaar ofschoon hij de hem ten laste gelegde feiten minimaliseert en zelfs loochent.

Het Hof van Cassatie in Brussel heeft overigens woensdag het beroep van ex-BOB’er Madani Bouhouche verworpen. Dit betekent dat de gewezen rijkswachter achter de tralies blijft.

Bouhouche ging in cassatie omdat hij van oordeel is dat zijn voorarrest te lang duurt. daarnaast weerlegt hij elke beschuldiging.

Wegens mededaderschap bij de executie van Juan Mendez (7 januari 1986) verbleef Bouhouche 34 maanden achter de tralies. Voor de moord op een Libanees zakenman (2 september 1989) in Antwerpen bromt de voormalige rijkswachter sinds eind september 1989. Wat betekent dat hij reeds meer dan 60 maanden in voorhechtenis zit.

Bron: Gazet van Antwerpen | 16 Januari 1992

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

898

Re: Madani Bouhouche

Bouhouche pleit onschuldig op RTBF-televisie

In het programma “Au nom de la loi” op de RTBF, heeft de gewezen BOB’er, gewezen detective en wapenhandelaar Madani Bouhouche woensdagavond zijn onschuld staande gehouden in de zaken waarvan hij verdacht wordt en waarvoor hij 34 maanden in voorhechtenis heeft gezeten. Bouhouche loopt de kans voor het assisenhof te moeten verschijnen onder de beschuldiging van medeplichtigheid aan de moord op FN-ingenieur Mendez en zijn naam werd ook genoemd in verband met de Bende van Nijvel.

Het aangezicht onherkenbaar gemaakt op zijn verzoek, zei Bouhouche woensdagavond dat “mensen met gezond verstand” hem voor het Assisenhof niet schuldig zullen bevinden aan de moord op Mendez. Hij heeft een alibi: de ochtend van de moord in januari 1986 lag hij thuis nog te bed om 7u40. Tien minuten later zijn in Overijse schoten gehoord, vermoedelijk de schoten waarmee Mendez gedood werd. Dat bij hem toch wapens werden gevonden, die eerder bij Mendez waren gestolen, verklaart Bouhouche door te zeggen dat die wapens in feite niet gestolen waren, maar dat hij ze als vriendendienst voor Mendez zou verkopen omdat die meer wapens als gestolen opgaf dan er in feite geroofd werden, om de verzekering op te lichten.

Hulp

Voor betichtingen door gewezen gevangenisdirecteur Bultot zijn er volgens Bouhouche geen bewijzen. Hij geeft toe in de gevangenis plannen gesmeed te hebben voor een vlucht en daarvoor “een kleine logistieke hulp” gevraagd te hebben aan een gewezen lid van Westland New Post en het Front de la Jeunesse. Hij ontkent ook ooit betrokken geweest te zijn bij een plan om de GB-vestigingen geld af te persen, een racket waarvoor in Brussel een tunnel werd gegraven van een schuilplaats naar de riolen. “Ik heb daar nooit gegraven”, aldus Bouhouche, die ook toegeeft dat hij de garageboxen kende waarin 2 jaar na zijn aanhouding wapens van de Mendez-roof werden gevonden. Hij gaf te verstaan dat er in die twee jaar veel kan gebeurd zijn in de boxen.

Over het beruchte wapen, dat bij hem thuis diepgevroren in de bolognaise-saus werd gevonden, zei Bouhouche alleen dat de wapendeskundigen het onderling niet eens zijn en dat het wapen gebruikt lijkt te zijn door de Bende van Nijvel, “maar niet in de staat waarin het onderzocht werd”.

Al bij al geen verrassingen in wat als een “scoop” door de RTBF was aangekondigd, in een programma waarin de reportage over de Luikse Lantin-gevangenis veel onthutsender was i.v.m. de vele toestanden die daar momenteel gerechtelijk onderzocht worden en waarin de bewakers niet helemaal vrijuit lijken te gaan.

Bron: Gazet van Antwerpen | 9 Februari 1989

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

899

Re: Madani Bouhouche

Eentje uit juni 1991:

Is Bouhouche werkelijk een publiek gevaar?

Zelfs sommige speurders begrijpen niet waarom Madani Bouhouche, de ex-BOB’er nog langer opgesloten moet blijven. De man zit nu al ruim 55 maanden in voorhechtenis, maar gisteren heeft ook de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Brussel hem niet willen vrijlaten.

Bouhouche wordt van een hele reeks onopgeloste misdrijven verdacht maar hij werpt nog altijd alle schuld van zich af. De voormalige rijkswachter zat vooreerst 34 maanden vast wegens de moord op FN-ingenieur Juan Mendez uit Overijse-Maleizen die in januari 1986 werd geëxecuteerd in Rosières. De 36-jarige Bouhouche was drie weken na de moord opgepakt en werd pas in november 1988 vrijgelaten.

Lees hier het volledige artikel » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

900

Re: Madani Bouhouche

Rijkswacht wellicht achter moord op Nederlandse zakenman

De Belgische senator Wllly Kuijpers vermoedt dat de rijkswacht in Brussel zeven jaar geleden de Nederlandse zakenman John Muller heelt vermoord. Kuypers (Volksunie) baseert die veronderstelling op verklaringen van drie tipgevers c.q. getuigen en op copieën van documenten van de gerechtelijke politie in Brussel.

In deze nieuwe geruchtmakende zaak staat weer de naam centraal van de ex-rijkswachter Madani Bouhouche, die de laatste jaren in alle mogelijke louche zaken in België is opgedoken, zoals bij de moordpartijen van de beruchte Bende van Nijvel en in andere spectaculaire moordzaken waarbij meestal wapenhandelaren het slachtoffer waren. Bouhouche en zijn helper en collega-rijkswachter Robert Beijer worden ook genoemd in diverse schandalen waarin de naam van ex-premier Vanden Boeynants (VDB) opduikt.

VDB wordt woensdag in België ondervraagd door de parlementaire onderzoekscommissie betreffende banditisme en terrorisme en over verhalen over een complot tot staatsgreep in België in 1981, waarbij hij en andere hooggeplaatsten betrokken zouden zijn. Senator Kuijpers heeft aan minister Wathelet (justitie) opheldering gevraagd over de zaak-Muller. Met name wil hij uitgezocht zien of Bouhouche destijds aan het stuur van de rijkswachtauto zat, die met hoge snelheid en blauw zwaailicht op de Brusselse Louiselaan Muller doodreed terwijl hij op de stoep stond te wachten. Een getuige heeft deze toedracht bevestigd.

Volgens de tipgevers van Kuijpers kenden Bouhouche en Muller elkaar. Muller had belangen in de NV Cobrief en deed aan in- en export. Volgens documenten van de Brusselse politie speelde de Nederlander een rol in de miljardenoplichting rond de Waalse raffinaderij van Feluy en zou hij teveel hebben afgeweten van een reusachtige wapenroof bij de Groep Diane, het spéciaal interventie-eskadron van de Belgische rijkswacht.

Sommige van die wapens werden door Bouhouche gebruikt bij latere moorden en mogelijk ook door de Bende van Nijvel. Een deel van de wapens werd teruggevonden in een garagebox in het Brusselse voorstadje Sint-Stevens Woluwe. Bouhouche zit in Brussel gevangen in afwachting van zijn berechting op verdenking van de moord op een Libanese wapenhandelaar in Antwerpen.

Bron: Algemeen Dagblad | 19 Februari 1990