Forumregels

Inleiding

Aangezien wij de inhoud op het forum op een acceptabel peil willen houden, worden er een aantal regels en richtlijnen gehanteerd. Wie zich als lid van dit forum aanmeldt, verklaart deze regels en wenselijkheden in acht te nemen. Er wordt bij deze een beroep gedaan op iedereen om zich op het forum aan deze etiquette te houden.

Zoals op de meeste forums is er ook op dit forum een beheerder en een moderator aanwezig. Deze persoon kan berichten en draden bewerken, verplaatsen, afsluiten of – in zeer uitzonderlijke gevallen – verwijderen. Dit gebeurt in naleving van onderstaande regels, maar ook naar eigen inzicht.

Doel

Een internet- of discussieforum is een online discussieruimte waar verschillende gebruikers over een bepaald onderwerp informatie delen en kunnen discussiëren, in dit geval de Bende van Nijvel. De bijdragen worden gearchiveerd en de discussie kan over een lagere periode verder gaan.

Daarnaast heeft dit forum nog een ander specifiek doel, namelijk een encyclopedische kennis van de Bende van Nijvel en de feiten tijdens de jaren ’80 op te bouwen. Ieder forumlid is vrij om hieraan mee te werken maar de moderatie zal altijd in functie van deze doelstelling gebeuren.

Daarom is het belangrijk dat informatie steeds begrijpbaar is voor iedereen en nieuwe informatie steeds duidelijk is en een bronvermelding heeft. Dat is de essentie van dit forum. Hoe ruimer en toegankelijker de kennis, hoe groter de kans op een lichtje dat ergens gaat branden.

Reageren

Onderwerp starten

Het is ieder geregistreerd forumlid toegestaan om een nieuw topic te starten. Daarvoor gaat u naar de juiste categorie en drukt u op Nieuw onderwerp beginnen. Er verschijnt een nieuwe pagina waar u tekst kan typen. Om een nieuw onderwerp te kunnen plaatsen moet u ook steeds een titel ingeven, dat doet u bij Onderwerp. Gelieve de titel niet te lang te maken en in maximum drie of vier woorden te zeggen waarover het onderwerp gaat. De moderator behoudt zich het recht om titels die te lang of onduidelijk zijn aan te passen.

Om het forum overzichtelijk te houden, vragen wij u om steeds goed na te kijken of het door u opgestarte topic in het juiste forum staat. Het beheer van het forum behoudt zich het recht om onderwerpen zonder waarschuwing of overleg te verplaatsen naar de juiste categorie of niet-relevante topics te verwijderen.

Antwoorden

Er zijn twee manieren om te reageren. U kan kiezen voor een snelle reactie. Onderaan een onderwerp vindt u een kader waarin u tekst kan schrijven. Als u klaar bent, drukt u op Verzenden en de tekst zal in het onderwerp geplaatst worden. Indien u grotere teksten schrijft, kunt u best kiezen voor Antwoorden. Die knop vindt u onderaan en bovenaan een topic. Drukt u op die knop, dan verschijnt een aparte pagina met een tekstvak en enkele opmaakknoppen. Onderaan de pagina vindt u een de verzendknop.

Bewerken

Om de inhoud van dit forum te beschermen, is het voor leden niet mogelijk om hun berichten te bewerken of te verwijderen. Indien u een bepaalt onderwerp of een reactie wil wijzigen, kan u steeds contact opnemen met de beheerder. Hou er ook rekening mee dat geplaatste reacties een onderdeel zijn van een gesprek en daarom enkel in zeer uitzonderlijke gevallen verwijderd worden.

Gedrag op het forum

Over dit gedeelte is uitgebreid nagedacht en er is tot een set regels gekomen die het meest verstandig geacht worden om het forum bruikbaar en ordelijk te houden.

Fatsoen

Fatsoen is weliswaar een vrij subjectief begrip, maar wij doen een beroep op het gezond verstand. Berichten die niet voldoen aan onderstaande regels zullen zonder overleg aangepast of verwijderd worden. Voorbeelden van niet wenselijke, want onfatsoenlijke, bijdragen op het forum zijn:

 • Persoonlijke aantijgingen of beschuldigingen zonder bewijs;
 • Openbaar maken van persoonsgegevens (adres, telefoon, e-mail, …) zonder uitdrukkelijke toestemming;
 • Taalgebruik dat ook in de normale, alledaagse omgang onwenselijk is;
 • Afbeeldingen van schokkende aard (vanwege het onderwerp van dit forum is dit echter een rekbaar begrip);
 • Het veroordelen of discrimineren van bevolkingsgroepen of religies.
 • Aanzetten tot haat of racisme.

Zaken die niet op prijs gesteld worden:

 • Berichten die in hoofdletters worden getypt;
 • Antwoorden van één woord, zoals “TOF”;
 • Onnodige aandacht op jezelf vestigen door gesprekken te ‘kapen’;
 • Meerdere berichten posten met hetzelfde onderwerp;
 • Meerdere berichten posten met de bedoeling gebruikers een andere site te laten bezoeken (spam).

Berichten en reacties die bovenstaande fatsoensregels overtreden, zullen zonder overleg aangepast of verwijderd worden door de moderator.

Ongewenste inhoud

Dit is een website voor jong en oud. Daar willen we graag rekening mee houden. Iedereen die het forum bezoekt, moet dat kunnen doen zonder geconfronteerd te worden met inhoud die als schokkend of kwetsend zou kunnen worden ervaren. Expliciet seksuele, openlijk gewelddadige, bewust kwetsende bijdragen of bijdragen die het gebruik van drugs, haat of geweld aanmoedigen zijn dus niet toegestaan. Dat geldt ook voor links die verwijzen naar pagina’s met dergelijke inhoud. Berichten die dit wel doen zullen zonder overleg verwijderd worden.

Persoonlijk bericht

In elk profiel zit een knop met de vermelding e-mail verzenden. Hiermee kun je andere forumleden een privé-bericht versturen. Persoonlijke gegevens, zoals telefoonnummers en e-mail-adressen, kunnen het best in een persoonlijk bericht geplaatst worden, in plaats van het openlijk te vermelden op een openbare site.

Voor alle opmerkingen, kritiek en suggesties die voor één persoon (bv. een topicstarter) bedoeld zijn, is een privé bericht de beste manier om het over te brengen. Wij stellen het op prijs als kritiek, correcties van taalfouten en verzoeken om ingrijpen niet openlijk in het forum geplaatst worden, maar via een mail aan de beheerder gemeld worden.

Jouw identiteit

Om op het forum mee te kunnen discussiëren, moet u zich registreren met een naam of bijnaam. Iedereen is vrij om een eigen naam te kiezen zolang deze niet in strijd is met de forumregels. Als u zich registreert, betekent dit dat u zich akkoord verklaart met de forumregels.

Schrijfstijl

Ieder heeft z’n eigen schrijfstijl en dat is zijn of haar goed recht. Er zijn niettemin een aantal zaken die het lezen van je bericht makkelijker en comfortabeler maken. Wij behouden ons het recht om berichten aan te passen indien zij niet voldoen aan onderstaande criteria:

 • Probeer duidelijk en in correct Nederlands te schrijven;
 • Schrijf niet je volledig bericht in hoofdletters;
 • Maak geen gebruik van excessieve tekstgrootten;
 • Gebruik voldoende leestekens en alinea’s;
 • Plak geen grote hoeveelheden afbeeldingen in je bericht;
 • Schrijf namen zoveel mogelijk voluit en maak geen gebruik van afkortingen of initialen.
 • Het citeren van afbeeldingen of van grote stukken tekst is niet toegestaan.

Links

Deeplink nooit naar afbeeldingen, filmpjes of andere data op het domein van Bendevannijvel.com, maar verwijs uitsluitend naar de URL van de pagina waarop de content te vinden is.

De gehele website wordt regelmatig nagekeken op “dode links”. Dit zijn links die verwijzen naar een pagina die niet meer bestaat. Indien er een dode URL wordt gevonden, wordt deze zonder overleg verwijderd om de kwaliteit van het forum hoog te houden.

Leden verwijderen

Het beheer van het forum behoudt zich het recht voor om ten alle tijde de toegang te kunnen ontzeggen voor leden die vormen van onwenselijk gedrag vertonen die niet specifiek in één van de bovengenoemde regels passen. Hierbij wordt specifiek gelet op het behouden van een amicale sfeer rond de forums en hiertoe wordt in overleg gehandeld. Andere redenen om een forumlid te verwijderen zijn:

 • Foto’s van of links naar porno of andere niet geoorloofde zaken;
 • Uw handtekening gebruiken om de website of gelijk welk lid te kijk te zetten;
 • Kwalijke berichten versturen via het Privéberichten-systeem;
 • Oproepen tot haat, racisme of geweld;
 • Herhaaldelijke waarschuwingen over onaanvaardbaar gedrag negeren.

Wij houden ons niet bezig met elk conflict dat er kan ontstaan tussen de leden van het forum. De meeste gevallen worden ter onzer attentie gebracht door andere forumgebruikers. In zulk geval wordt de berichtenhistoriek van dat bepaald lid onder de loep genomen en wordt er een waarschuwing uitgestuurd. Negeer deze waarschuwingen en u zal van het forum verbannen worden.

Contact

Wij behouden ons het recht om bovenstaande regels op elk moment aan te passen en het recht deze regels naar eigen goeddunken toe te passen met als einddoel het algemene welzijn van dit forum. Heb je opmerkingen of suggesties met betrekking tot deze regels, doe dit dan via e-mail. Indien u niet akkoord bent met een beslissing van de beheerder, vragen wij u om via e-mail contact op te nemen.