Andere

Aalst

Silhouttetekening

Na de bloedige aanslag van de Bende van Nijvel op de Delhaize van Aalst slaan de rijkswacht van het versterkte district Aalst en de gerechtelijke politie van Aalst de handen in elkaar en zetten zich aan het opstellen van ellenlange getuigenverhoren. Iedereen wordt gevraagd naar een precieze beschrijving van de daders, maar ook naar hun gestalte en kleding, een opvallend of tekenend detail.

Op basis van de hele reeks verhoren zullen de dagen na de overval robotfoto’s gemaakt worden. Maar aangezien de mannen gemaskerd waren, stelt men ook silhouttetekeningen samen, waarop elk detail wordt aangegeven. Dit is één van die silhouttetekeningen.

Een interview met Tony Mendez

In 1997 interviewt het weekblad Humo Tony Mendez, de broer van de vermoorde FN-ingenieur Juan Mendez. Ze vragen hem: “Uw broer was bang dat een paar van zijn wapens die gestolen waren, gebruikt werden door de Bende van Nijvel? Denkt u dat hij bewijzen had tegen Bouhouche.”

Tony Mendez antwoord hierop: “Ik denk van wel. Ik heb er met politiemensen over gediscussieerd. Heeft de Bende van Nijvel ja dan nee een Heckler und Koch gebruikt? Volgens hen niet, volgens hen was het een Kalashnikov geweest. Maar als je iets van wapens afweet, kun je je niet vergissen.”

“De Heckler und Koch is high tech, van plastic en met geluidsdemper, de Kalashnikov is een houten bazaar. Op de robotfoto’s van Aalst heb ik een Heckler und Koch gezien. Dus ga ik ervan uit dat mijn broer zeker was dat de Bende dat wapen gebruikte. Het is daarom dat hij na de slachting in Aalst het politiecommissariaat van Overijse is binnengestapt om te horen of zijn wapens daar wel degelijk gebruikt waren.”

Aalst Silhouttetekening

Aalst Silhouttetekening