“Fanaat van wapens maar geen doder”

Is de ex-BOB’er Madani Bouhouche betrokken geweest bij de moord op FN-ingenieur Juan Mendez (7 januari 1986) omdat die te veel afwist van de nog altijd niet ontmaskerde Bende van Nijvel? En heeft Jean Bultot daags na de arrestatie van zijn vriend Madani Bouhouche niet de vlucht genomen omdat hij ook op de hoogte was van wat er allemaal schuil gaat achter de zo beruchte bende die minstens 28 mensen om het leven bracht.

Zowel bij de parketten van Nijvel, Charleroi, Brussel en Dendermonde, is geweten dat twee dagen na de moordpartij van de bende in Aalst (8 doden), op 11 november 1985 in ’s Gravenbrakel (Waals-Brabant) niet alleen de Golf GTI werd gevonden die in Aalst bij Delhaize door het moordcommando werd gebruikte, doch ook een stukje verfrommeld papier van de hand van een vrouw die indertijd nog de vriendin van Jean Bultot is geweest. Die vrouw was lid van de Phenix, de schietclub van Bultot. Niets wees er echter op dat zijzelf met de bende enig uitstaans aan.

Bultot werd in november 1987 door een onderzoekscommissie uit België in Asunçion, de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse Paraguay, ondervraagd. “Ik denk dat Jean Bultot op de hoogte is van veel duistere affaires”, aldus een politieman, die deel uitmaakte van deze commissie. “Ja, hij weet veel, maar of hij alles wat hij weet ook kan bewijzen, dat is een andere vraag … Voor mijn part is hij een neo-fascist. Ik vertrouw hem voor geen zier, maar ik geloof niet dat hij een moordenaar is, dat hij kinderen zou doodschieten, zoals de Bende deed”.

Bultot werd al in vele zaken genoemd. Bij verstek veroordeelde de Brusselse correctionele rechtbank hem op 10 november 1988 tot 3 jaar cel wegens heling van effecten ter waarden van 10 miljoen frank. De rechtbank beval zijn onmiddellijke aanhouding. Voor het Gentse Hof van Beroep kreeg hij 3 jaar wegens heling van video’s, en in Brussel 2 jaar voor het illegaal vervaardigen van munitie.

In 1989, na de overval op de Pakistaanse zakenman Suleiman in Antwerpen, ontmoette Butlot in Paraguay Robert Beijer, die er samen met Madani Bouhouche van verdacht werd de aanslag te hebben uitgevoerd. Volgens Bultot reisde Beijer toen het land uit, naar Brazilië. Sindsdien werd van hem niets meer gehoord.

Bron » Gazet van Antwerpen