Getuigenissen

Jean Bultot

15 Juli 1988

Hugo Coveliers, lid van de parlementaire commissie inzake banditisme en terrorisme, had een buitenlandse correspondent, Jean Bultot. Hij schreef Coveliers op 15 juli ’88 een uitvoerige brief waarop hij zelfs een vingerafdruk plaatste die hij liet attesteren in Paraguay. Uit verschillende telefoongesprekken die Hugo Coveliers met Jean Bultot had, bleek dat deze man goed op de hoogte was van alles wat er gebeurde in het Belgische gerecht. In november 1988 deelde hij Coveliers zelfs mee dat er een aantal documenten uit de bundels verdwenen zou zijn. Coveliers heeft dit per brief aan de voorzitter van de commissie meegedeeld, de gerechtelijke diensten ontkenden.

Jean Bultot

Jean Bultot

Bultot en Coveliers blijven contact houden en in 1989 herinnert Bultot er aan dat de Bende van Nijvel in het begin een overval pleegt op een wapenhandel, die van Daniel Dekaise in Waver. En hij beweert een van de daders te kennen, Bruno Vandeuren, die hem dat vertelt in de gevangenis. Op dat moment is Bultot nog gevangenisdirecteur. Als hij, veel later, een BOB-rapport over die overval in handen gestopt krijgt, ziet hij de beweringen van Vandeuren bevestigd.

Voor hem staat nu vast dat er een wapenaffaire schuilgaat achter de Bende van Nijvel. In 1989 vertelt Bultot aan Hugo Coveliers wat hij te weten is gekomen over Bruno Vandeuren en raadt hem aan die man te zoeken. En Vandeuren wordt enkele weken later gevonden, alleen … spreken zal hij niet meer. Hij wordt vermoord gevonden in Oostende, een kogel heeft een einde gemaakt aan zijn leven.

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8

Menu