Madani Bouhouche voorwaardelijk vrij

Madani Bouhouche komt binnen enkele weken voorwaardelijk vrij. Dat heeft de Commissie Voorwaardelijke Invrijheidstelling van Bergen beslist. Bouhouche werd door het Brabantse assisenhof in 1996 tot 20 jaar celstraf veroordeeld voor de moord op een Libanese diamantair in Antwerpen en voor de roofmoord op de veiligheidsagent Francis Zwarts.

Bouhouche zat dertien jaar van zijn celstraf uit. Hij werd jarenlang samen met zijn ex-collega Robert Beijer in één adem vernoemd met de Bende van Nijvel. Beide ex-rijkswachters ontkenden altijd iets met deze moordende raids te maken te hebben. Die kostten in de jaren tachtig aan tenminste 28 mensen het leven. Tests met de leugendetector die de cel-Jumet, die het onderzoek naar de Bende van Nijvel leidt, uitvoerde, vielen voor beide mannen positief uit.

Robert Beijer werd negen maanden geleden als eerste door de Commissie VI voorwaardelijk vrijgelaten.Het eerste verzoek tot vrijlating van Bouhouche werd geweigerd. Bij zijn tweede aanzoek werd Bouhouche voor de Commissie VI geconfronteerd met de moeder van Zwarts, wiens lijk nooit werd gevonden. Ditmaal besliste de Commissie dat Bouhouche voorwaardelijk in vrijheid gesteld mag worden.

Bron » De Tijd