Bouhouche voorwaardelijk vrijgelaten

Ex-Rijkswachter Madani Bouhouche is gisteren voorwaardelijk vrijgelaten uit de gevangenis van Jamioulx. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Eerder deze maand had de Commissie voor Voorwaardelijke Invrijheidstelling in Bergen belist dat de man voorwaardelijk vrij mocht komen.

Bouhouche werd op 13 februari 1995 veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf wegens roofmoord op bewakingsagent Francis Zwarts in 1984 en doodslag in 1989 op een Libanese diamanthandelaar in Antwerpen. Hij werd ook herhaaldelijk genoemd als medeplichtige aan de moordaanslagen van de Bende van Nijvel in de jaren tachtig. Hiervan werden echter nooit bewijzen gevonden.

De voorlopige hechtenis meegerekend zat Bouhouche 12 jaar in de gevangenis zodat hij in aanmerking kwam voor toepassing van de wet Lejeune.

In februari werd een eerste verzoek tot voorwaardelijke invrijheidstelling van de ex-BOB’er afgewezen omdat hij een onvoldoende voorstel had ingediend voor de boetes en schadeclaims die hij moest betalen. In november 1999 besliste de commissie voor voorwaardelijke invrijheidsstelling nog dat de man niet vrij mocht.

Bouhouche is reeds 33 keer met penitentiair verlof gegaan. Maar sinds 1998 mag hij niet meer buiten. Zijn advocaat vond dat het gerecht daarvoor weinig of geen motivatie gaf.

Bron » De Standaard