Jef Vermassen: “Tip over Bende van Nijvel gekregen van man die dag erna is gestorven”

Er is alweer een belangrijke tip binnenkomen in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Advocaat Jef Vermassen heeft vorige week een lang gesprek gehad met een man die op sterven lag en vlak voor zijn dood zijn verhaal nog wilde doen. Daags nadien is de man overleden.

“Vorige week hoorde ik via de hoofdgeneesheer van een ziekenhuis dat een man zijn hart wilde luchten voor hij ging sterven”, zegt Vermassen in een interview met de regionale zender TV Oost.

“Ik heb een zeer uitgebreid gesprek gehad. Ik heb het op band opgenomen en aan de onderzoekscel afgeleverd. Daags nadien is de man in alle vrede overleden. Ik ben blij dat de informatie tot bij ons is gekomen en dat we die kunnen doorgeven. De info is waard wat ze waard is en het lijkt me nuttig en belangrijk. Mogelijk kan ze een stukje van de puzzel opklaren.”

De getuige was zelf geen lid van de Bende van Nijvel maar is “toevallig betrokken geweest”. Hij is ook niet afkomstig uit de omgeving van Aalst en het gaat niet om een ex-rijkswachter. Om het onderzoek niet te schaden, wil Vermassen geen verdere details prijsgeven.

“Het verhaal kan de onderzoekers leiden naar personen die behoren tot de Bende van Nijvel, dood of levend”, aldus nog de advocaat.

Bron » Het Nieuwsblad