Jef Vermassen zit samen met procureurs onderzoek Bende van Nijvel

Advocaat Jef Vermassen heeft maandagmiddag ‘een constructief gesprek’ gehad met de procureurs-generaal van Bergen en Luik over de recente ontwikkelingen in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Dat meldt RTL TVI.

Jef Vermassen, de advocaat van een van de slachtoffers van de Bende van Nijvel, betwijfelde de laatste weken of Christian De Valkeneer, de procureur-generaal van Luik, zijn werk wel goed deed. Vermassen beweerde onder meer dat De Valkeneer maar in het dossier moest kijken om te weten wie achter de Bende zit. En dat de Staatsveiligheid mee verantwoordelijk is.

De Valkeneer reageerde in een interview in De Standaard dat hij het jammer vond dat Vermassen niet naar hen gekomen is met zijn probleem. ‘Ik weet niet waar zijn wantrouwen tegenover mij vandaan komt. Ik heb hem nooit ontmoet. Maar hij blijft welkom in mijn bureau.’

Vermassen is duidelijk ingegaan op deze uitnodiging en heeft maandag zowel de procureur-generaal van Bergen als Luik gesproken. De advocaat drong er bij de procureurs op aan om een centraal contactadres te hebben, waar mensen terechtkunnen met tips over de Bende van Nijvel.

Bron » De Standaard