De Valkeneer: “Gouden tip van Vermassen is non-informatie”

Procureur-generaal Christian De Valkeneer reageert als door een wesp gestoken op de nieuwe onthullingen van meester Jef Vermassen. “Die advocaat weet niet waarover hij praat, hij zou beter zijn mond houden”, reageert hij aan RTBF.

Gisteren gooide Jef Vermassen bij het VTM NIEUWS opnieuw een bommetje in de zaak-Bende van Nijvel. “Veertien dagen geleden is er een verklaring afgelegd die van zeer doorslaggevende aard is. Het is volgens mij een openbaring over wie erachter zit. Dit kan verklaren hoe het mogelijk is dat zo’n aanslag gebeurt zonder dat de politie tussenbeide kwam. Ik denk dat men nu genoeg weet om de zaak op te helderen.”

De Valkeneer reageerde achteraf dat hij niet wist waarover Vermassen het had, en zei toen “zeer benieuwd” te zijn. Nu klinkt hij anders: “De pistes die door meneer Vermassen naar voor worden gebracht, hebben nooit tot iets geleid. Het is non informatie”, zegt de procureur-generaal vandaag.

De Morgen vernam uit verschillende bronnen dat een oud-rijkswachter van de brigade-Aalst twee weken geleden spontaan een verklaring ging afleggen bij de federale politie. Hij deed daarin uit de doeken hoe hij de avond van 9 november 1985 iets voor halfacht ’s avonds de opdracht kreeg om een voor de Delhaize gestationeerde Renault R4 met twee zwaarbewapende rijkswachters te laten wegrijden. Hij noemde ook de naam van minstens één hiërarchisch overste die het bevel gaf om het R4’tje te doen wegrijden.

Bron » De Morgen