Jef Vermassen heeft nieuwe tip: “Het is waard wat het waard is”

De advocaat Jef Vermassen heeft een stervende man gesproken die een tip had over de Bende van Nijvel. “De info lijkt me nuttig om een stukje van de puzzel op te lossen”, zegt Vermassen op TV Oost. Volgens Vermassen komt de man niet uit de regio van Aalst en is het geen ex-rijkswachter.

De advocaat Jef Vermassen heeft op TV Oost aangekondigd dat hij binnenkort een nieuwe tip zal overmaken aan de onderzoekers van de Bende van Nijvel. Vermassen werd vorige week gecontacteerd door de hoofdgeneesheer van een ziekenhuis. Een zieke man wilde iets van het hart voor hij ging sterven.

“Ik ben onmiddellijk daar naartoe gegaan, want je weet niet of dat iemand van de Bende van Nijvel is of iemand die informatie heeft over de Bende van Nijvel. Ik heb met die man een heel uitgebreid gesprek gehad”, zegt Vermassen op TV Oost.

“Ik heb dat gesprek op band opgenomen. Ik maak dat nu over aan de onderzoekscel. Het is waard wat het waard is. Belangrijk is dat de man aan de familie heeft gezegd dat hij die informatie kwijt moest. Daags nadien is hij overleden in alle vrede.”

Geen mededader en geen ex-rijkswachter

“Ik ben blij dat die informatie bij ons is gekomen en dat we die kunnen doorgeven. De informatie lijkt mij nuttig en belangrijk om een stukje van de puzzel op te lossen”, zegt Vermassen.

De man is volgens Jef Vermassen geen mededader. “Hij is toevallig betrokken geweest met alle gevolgen van dien. Aanvaard dat ik daar nu geen details over geef, omdat ik het onderzoek niet wil schaden en ik het geheim van het onderzoek moet respecteren.”

De man komt volgens Jef Vermassen niet uit de regio van Aalst en het is geen ex-rijkswachter. Hij zou ooit met zijn informatie naar de onderzoekers van de Bende van Nijvel zijn gestapt, maar de tip zou niet onderzocht zijn. “Het verhaal van die man zou ons kunnen leiden naar bepaalde personen die behoren tot de Bende”, besluit Vermassen.

Bron » VRT Nieuws