Ex-rijkswachter Beijer verhoord in Bende-onderzoek

Ex-rijkswachter Robert Beijer is woensdag in Charlerloi verhoord in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Dat schrijft De Standaard. Na zijn verhoor mocht hij weer vertrekken.

Ex-rijkswachter Robert Beijer woont al jaren in Thailand. De voorbije weken had hij contact met de speurders in het onderzoek naar de Bende van Nijvel, omdat zijn naam opnieuw in verband werd gebracht met de bende. Hij werd woensdag een uur lang verhoord, en nadien mocht hij weer vertrekken.

Het is de broer van de vermeende ‘Reus’ die Beijer opnieuw noemde. Hij beweert dat zijn broer Christian Bonkoffsky, een ex-lid van de Groep Diane van de rijkswacht, hem vóór hij stierf bekende dat hij lid was geweest van de Bende van Nijvel.

Hij verklaarde daarna ook aan de speurders dat hij zijn broer verschillende keren in het gezelschap zag van Beijer en Madani Bouhouche, een andere ex-rijkswachter, die intussen overleden is. Maar Beijer zelf ontkent dat. Hij begrijpt niet waar de broer dit vandaan haalt en zei tijdens zijn verhoor dat hij graag geconfronteerd wil worden met hem.

Het is niet de eerste keer dat de naam van Robert Beijer – in één adem met die van Madani Bouhouche – opduikt in het dossier van de Bende van Nijvel. De twee oud-rijkswachters werden verdacht van diefstallen van wapens bij de speciale antiterreureenheid van de rijkswacht in 1982. Speurders vermoedden dat die wapens gebruikt werden door de Bende, maar meer dan vermoedens werd het nooit.

In 1995 werden Bouhouche en Beijer wel veroordeeld voor enkele misdrijven, waaronder twee moorden. Beijer kreeg 14 jaar cel. Hun betrokkenheid bij de Bende hebben ze altijd in alle toonaarden ontkend.

Bron » VRT Nieuws