Familie rijkswachter De Vleeschauwer vraagt inzage dossier

De familie van de vermoorde rijkswachter Peter De Vleeschauwer reageert verrast op de opheldering van de moord op GP-inspecteur Simon Poncelet uit Bergen. “Het sterkt ons dat er ook na lange tijd nog een doorbraak kan komen in een gerechtelijk onderzoek”, zegt broer Chris De Vleeschauwer. “Anderzijds blijkt dat geen enkel piste mag worden uitgesloten. In het geval van de moord op Peter kunnen wij er toch niet naast kijken dat hij werd omgebracht met een 9mm-pistool.” Het is het soort wapen dat door de rijkswacht wordt gebruikt als dienstpistool.

Eerste wachtmeester Peter De Vleeschauwer werd op 14 november 1996 ontvoerd uit de rijkswachtbrigade in Sint-Niklaas. Zijn lichaam werd anderhalve maand later teruggevonden langs de oever van de Schelde in Hamme. Hij werd vermoord met een nekschot.

Tot op vandaag is de dader niet gevat. Chris De Vleeschauwer: “Twee weken geleden hebben wij de procureur-generaal in Gent gevraagd om inzage te krijgen in het gerechtelijk dossier. Die mogelijkheid wordt nu onderzocht. Het is niet zo dat we geen vertrouwen hebben in de speurders in Dendermonde. Maar misschien kunnen wij hen, na lezing van alle stukken, op weg helpen om de moordenaars van Peter te vinden.”

Het onderzoek naar de moordenaar(s) van Peter De Vleeschauwer gebeurt door een gemengde cel van de gerechtelijke politie van Aalst en van de BOB van Sint-Niklaas.

Bron » Gazet van Antwerpen