Familie Christian B. geeft DNA-staal aan gerecht

Geert Lenssens, de advocaat van de familie van Christian B. reageert op Twitter met ‘ongeloof en verontwaardiging op de ongelukkige communicatie van gerechtelijke bronnen’ over het feit dat Chris B. niet ‘De Reus’ zou zijn. De familie stelt een DNA-staal ter beschikking van het gerecht.

Lenssens en de familie van Christian B. – in de eerste plaats zijn broer – zijn er tot op vandaag van overtuigd dat Christian B. wel lid was van de ‘Bende van Nijvel’. Ook zij vragen uitleg van het gerecht waarom ze het spoor naar Chris B. niet meer zouden volgen. Lenssens zegt ook dat de familie DNA van Chris B. ter beschikking wil stellen dat gevonden werd op een oude horloge.

Maar de vraag is of dat veel zal helpen. In 2000 moest Chris B. namelijk al eens vingerafdrukken en speeksel afstaan na een anoniem getuigenis dat hij ‘De Reus’ zou zijn. De vergelijking met de vingerafdrukken die in het oude Bende-dossier zaten, leverden niets op. Ook de DNA-analyse van het speeksel die in de loop van 2017 werd gedaan, leverde niets op. In het dossier van de Bende zit, wegens de ouderdom ervan, weinig bruikbaar DNA.

Bron » De Standaard