Broer van Reus niet welkom op bijeenkomst slachtoffers

De slachtoffers van de Bende Van Nijvel komen vandaag samen met het speurdersteam voor een stand van zaken van het onderzoek. De broer van Chris B., de vermoedelijke Reus, mag daar niet bij zijn. “Terwijl ook hij in zekere zin slachtoffer is”, zegt zijn advocaat Geert Lenssens.

Op de bijeenkomst met de slachtoffers, vandaag op het kabinet van justitieminister Koen Geens (CD&V), zullen de speurders toelichting geven bij hun onderzoek. En dat draait volop, zegt procureur Christian De Valkeneer. Volgens hem zijn er al vijfhonderd bruikbare tips binnengekomen over de Bende. Hij denkt dat niet alleen getuigen, maar ook bendeleden zelf wellicht eindelijk klaar zijn om dingen te onthullen. “Wie dat wil, zal beschermd worden”, aldus De Valkeneer.

Vandaag nieuwe info

Donderdag kreeg de speurderscel nog “opmerkelijke informatie” binnen. En vandaag zullen slachtoffer David Van De Steen en zijn advocaat Jef Vermassen nieuwe informatie overmaken aan De Valkeneer “over personen, feiten en toestanden”. Vermassen zal ook vragen welke andere, nieuwe informatie de speurders nog hebben binnengekregen.

Gemiste kans

Op de samenkomst zal de broer van Chris B. niét aanwezig zijn. Chris B. bekende op zijn sterfbed aan zijn broer dat hij de Reus was. Dat de broer niet is uitgenodigd, noemt advocaat Geert Lenssens een gemiste kans. “Mijn cliënt is niet erkend als slachtoffer, enkel als getuige omdat hij familie is van een verdachte. Nochtans kan hij een meerwaarde zijn voor het onderzoek.” Lenssens verwerkt naar eigen zeggen momenteel talrijke tips over de Bende.

Bron » Het Laatste Nieuws