Broer van ‘De Reus’ herinnert zich nieuwe details

Wat de broer van de ex-rijkswachter Chris B. vorige week exact is gaan vertellen aan de Bende-speurders in Charleroi en welke details hij zich heeft herinnerd, is nog onduidelijk. Maar zijn advocaat, Geert Lenssens, bevestigt wel dat de man vorige week inderdaad nieuwe aanwijzingen aan de speurders heeft overgemaakt, die hopelijk kunnen bijdragen tot het oplossen van het mysterie rond de Bende van Nijvel.

‘De broer heeft de namen genoemd van andere mensen aan wie Chris B. mogelijk heeft verteld over de Bende van Nijvel’, zegt Lenssens. ‘De broer heeft ook een tip overgemaakt over mogelijke andere leden van de Bende. Geen namen van personen, maar wel een bepaalde richting waar de speurders kunnen in zoeken.’ Meer details wilde de advocaat niet kwijt.

Waarheid

Ex-rijkswachter Chris B. vertelde twee weken voor zijn dood in mei 2015 aan zijn broer dat hij ‘lid was geweest van de Bende van Nijvel’. De broer zag pas een tijdje geleden het belang van die onthulling in. Vooral toen de speurders hem geconfronteerd hadden met de robotfoto van ‘De Reus’ en hem de gelijkenis was opgevallen.

Toen de speurders hem vorige week opnieuw uitnodigden voor een verhoor, voegde broer B. volgens Lenssens nog een aantal preciseringen toe die mogelijk van belang kunnen zijn voor het onderzoek. ‘Het gaat om zaken die hij zich de voorbije weken en maanden heeft herinnerd.’ Volgens de advocaat is de familie ervan overtuigd dat Chris B. op het einde van zijn leven de waarheid heeft willen vertellen.

Harde bewijzen van de betrokkenheid van Chris B. bij de Bende zijn er nog altijd niet. De broer zegde tijdens zijn eerste verhoren ook dat Chris B. ex-rijkswachters Robert Beijer en Madani Bouhouche heeft gekend. Beijer beweert dat hij Chris B. nooit heeft ontmoet.

Bron » De Standaard